Nådde 50 gitt...

Kvelden er her igjen, med litt kjøligere tilstander. Selv om det er helt herlige dager vi opplever så er jeg litt glad for at nettene kommer også, og nå ser det ut til at vi har «knekt koden» på anlegget inne, så det ble aldri varmere enn 28 inne i dag - men det ble det jammen meg på andre siden av veggen.

I morgen tenker jeg at vi får trykke på den funksjonen på anlegget litt før, så kanskje gradene stopper litt før også 😉 Blir spennende å se. Kunne nok tenkt meg at det holdt seg på en 22-23 grader innendørs denne sommeren også, da stortrives jeg inne - når man tar kvelden.

Tidligere i dag kom jeg på at vi faktisk har en kjølematte, kjøpte den til Ludvik for 2 år siden - men han viser ingen interesse for den i det hele tatt, så jeg la den i senga mi jeg - og der tror jeg jammen den får ligge også. Hehe.

 Gikk du glipp av det usponsede tipset til avkjøling -
for deg selv eller pelsvennen din så les bare
H E R =))

Med det ligger det kanskje an til en bedre natts søvn. Da er kanskje frua mer «spretten» i morgen?! Skal ikke skryte på meg så mye sprett, men litt mer humor i og mellom linjene er aldri feil. Blir ikke så mye humor av å jogge mellom sol og skygge, drikke masse og av og til spise litt. Samt vaske og henge opp en og annen av gemalens sokker etter vask. Hehe.

Men jeg nyter, bevares 🙂 Nyter dette mirakelet av en sommer vi får servert.

Nå er gemalen på tur hjem, og jammen rekker han å trille innom å få hentet den pakka jeg ikke fikk hentet før i dag. Systemene er oppe igjen der i alle fall - leste det på nettet tidligere i kveld, og at det har vært både nedetid og utfordringer mange steder...

Hurra for det, nå gjenstår det bare å få avtalt utkjøring på den andre pakken hos den andre postleverandøren nå så - takviften, så blir det så bra som det får blitt. Får vi tru 😉

Lag deg en så fin kveld som mulig videre.
I morgen venter mer sol, vi jogger med freske fraspark inn i JUNI måned, og fredagsmodus.

Kjølematte..

 Ikke sponset tips..

Noen ganger er frua så lite «pålogget» som det går an 😉Hvor lenge har vi hatt det godt og varmt nå?! En måned?! I dag. Ja akkurat i dag kom frua på at «jammen, vi har jo kjølematte for pokker»

For to år siden, da Ludvik kunne løftes opp på armen hadde vi også noen veldig fine og ikke minst varme sommerdager, så da kjøpte jeg en kjølematte til gutten vår.

Den har en del kuler i seg, som blir til kjølende gel når matten legges i vann noen minutter. Tørker fort utenpå, forholder seg kjølende «inni» hurra.

Den kostet noen kroner i denne størrelsen, nok til at når Ludvik fant ut at den der var mye morsommere å leke med, å tygge litt på - enn å ligge på, så ble den konfiskert i påvente av at han skulle bli ferdig med å bite på tingene han fikk ned til seg.

I fjor slapp vi å tenke så langt. Fjorårets sommer foregikk som før nevnt en tirsdag, og det var i grunn det hele, så matten har blitt glemt litt. Før i dag da altså.

Matten kan brukes av både folk og dyr, jeg la den i vann før i dag, men Ludvik bryr seg visst ikke om den nå. Såvidt hatt det ene bakbeinet på den - så her øyner frua håp til natten. Vil ikke han bruke den i natt, så havner den i senga mi 😉 noe å ha under leggene det tenker jeg.

Den blir ikke iskald som en ispose, men kjølig, og denne holder seg kald i opp til 5 dager, da er det bare å dynke den i vann igjen - klar til neste 5 dager. Omatt å omatt.

 Et tips til deg også kanskje?!
Fåes kjøpt eller bestilt der hundeutstyr er å finne, finnes såvidt jeg vet i 3 eller 4 størrelser. Denne her er vel nest største om jeg ikke husker feil. Litt usikker der faktisk. Kan måle om noen lurer.

Uansett vel verdt de kronene, om en ønsker seg det litt svalere. Jeg kan vel takke den for at jeg akkurat nå makter å sitte på terrassen 🙂 Det er 50 grader blank i terrasse / stueveggen her nå. Phuuui.

#ikkesponset #kjølematte #hund #hundeutstyr         

Hett for datasystemene og tru..

Ny dag, mer sol 🌞

Frua jubler i sitt stille sinn over alt godværet, selv om nattesøvnen får seg en knekk - og med det også frua. Jeg liker sola, liker varmen - men alt her i verden har vel en eller flere bivirkninger. Så det gjelder å gardere seg best mulig. I dag har vi prøvd noe nytt på varme/kjøleanlegget i huset, så får vi se om dette gjør susen. Første sommeren vi har vært nødt til å eksperimentere faktisk. Har ikke vært nødt til å sette oss inn i alle funksjonene - så med det er vi er da jammen heldige med denne sommeren.

Selv om jeg måtte zoome litt på bildet fra kveldsturen i går så ser en godt varmedisen over fjorden.

Lufta er utrolig varm nå om ettermiddagene og kveldene, noe vi merker like godt på kveldsturene. Vi går så sent som mulig så Ludvik skal få utbytte av det.

Sjekker asfalten før vi går. Det er en bare nødt til å gjøre nå, på dagtid er det uansett for varmt for han å gå nå, men det henger i utover kvelden også. Tips til deg som kanskje ikke har tenkt over det. Brannsår / såre poter er ingenting å trakte etter 😉 Det er vondt og kjedelig. Like greit å unngå det.

Tips ;-) Sjekk asfalten, og så skulle jeg ønske at det var helt unødvendig å legge til, at ingen barn eller dyr bør sitte igjen i bilen nå om dagen - ikke overlates til seg selv i det hele tatt nå som det er så varmt!

Men alle er nok ikke fornøyde nå heller. Det finnes jo mange av de som skyr sola også, en del tåler den ikke heller - så da får vel kanskje trøsten være at vi hadde en veldig lang og kald vinter?! Deler bra på været i år syns jeg. Hehe.

Vi har hatt en helt herlig måned, og vi seiler inn i Juni - i medvind på værfronten.

Tror kanskje det har blitt for hett for posten også i dag?! Var en tur på butikken nå for å hente en pakke, men det kunne jeg bare glemme - alt av systemer er visst nede i hele landet fikk jeg beskjed om?! Så da får jeg bare vente da.

Er ikke noe bedre hos den andre postleverandøren heller. Fikk mail om at jeg kunne avtale utkjøring av en pakke - vifta tror vi. Men kommer ikke videre i systemet for å få dette i orden.

Så her får en atter en gang finne krukka merket med «tålmodighet» og smøre seg inn med den. Hehe.

Sender uansett en liten tanke til alle de med jobben sin ute i felten i disse dager, ta vare på dere selv i varmen 🙂 Oppdaterer innlegget med at veldig mange systemer ligger nede akkurat nå, ikke bare hos postleverandører, men mange andre steder også - kanskje skyldes det streiken? Varmen? Begge deler? Den som venter får se. Går vel i orden igjen snart får en tru.. He he he.

Ble mye sol og varme i denne oppdateringen, men tror vel dette angår veldig mange - været og dets pluss og minus sider. Hehe.

En ting er hvert fall sikkert. Denna frua skal nyte det så langt det går i dag også, og forhåpentligvis få gjort noe fornuftig i heten 🙂 Akkurat nå er det en sval og god bris her, håper den blir med resten av dagen også. Da er det godt altså.

Lag deg en så fin dag som mulig så lenge.

#sol #varme #sommer #dataproblem        

Varm og het...

Ja, hva skal man si. Kvelden er her igjen - enkelt og greit. Og hva har så frua på hjertet denne kvelden?! Veldig lite....egentlig 😉

Kort fortalt har denne dagen vært heit, varmere enn varmest. Rekorder er slått, og frua nærmer seg så smått vater igjen nå her ute på terrassen. Du som har frua på snap har nok sett at selv jeg måtte ta et par «timeout» seanser inne i ettermiddag. Det ble rett og slett bittelitt for mye av det gode i perioder.

Har ikke maktet å lese en side i boka mi en gang, også jeg da som holder på med en så god bok nå, gleder meg til å skrive om den, og den etter. Det kommer 🙂

Klager overhodet ikke på finværet og sola, vi får det ikke finere enn det er nå. Men med alt har en bakside, og nå er den at lufta har vært veldig varm, het - og ikke minst tett i dag. Kunne med fordel kommet en grei skvett regn til natta, før finværet kunne dukket opp igjen i morgen. Men intet regn i sikte hverken i natt eller neste uke. He he. Luksusproblem som jeg nekter å klage over. He he.

Nå er det så en ser varmedisen over fjorden her.

 

Om en times tid er gemalen hjemme igjen fra sistetur, så da blir det nok kveldstur om et par timer - før det blir å slippe varmen ut på laderommet før natta.

Det er en ærlig sak nå, at jeg ser frem til den takviften til soverommet kommer. Første året vi har en så lang og herlig periode. Blitt vant til det nå. Hihi. Men jo lengre den viften venter med å dukke opp - jo lengre har vi vel finværet si. Hehe. Så fort den er montert så kommer vel regnet?! Gliiiiis. Er i så fall veldig typisk.

Lite spennende som har skjedd her i dag altså, satser på hyss og sprell i morgen. Lag deg en så fin kveld som mulig.

En dompap mot varmerekord..

God morgen der ute.

Nok et lite morgen notat i kjent dagbok stil serveres fra frua, med hodet opp og beina ned er dagen i gang med en kaffekopp ute på terrassen. I det nære høres både fuglene og spikerpistoler.

En garasje blir til over veien - ja hos dem som skulle hatt dette enorme lasset med belegningsstein som jeg skrev om fredagen før pinseaften vettu. He he he. Fikk du ikke med deg den latterkrampen det ble, så kan du lese om det i linken under her:

Over stokk og stein =))

P.s. Alt sammen ligger urørt på en tredje innblandet tomt fremdeles, he he he.

Apropos fugler så mates småfuglene enda her hos oss. Pleier å stoppe matingen sakte men sikkert når snøen går, men for første gang den tiden vi har bodd her så er Dompapen med sine små innom huset to helt ville ganger om dagen - så da hadde vi ikke hjerte til å avslutte. De sier i fra når det er tomt for å si det sånn. Hehe.

Dompapen er den flotteste småfugl jeg vet om, så når den endelig viser seg frem så mater frua, de spiser oss ikke akkurat ut av huset, så de får spise så lenge de vil. Blir det mating hele året - ja så får det bare bli det. Begynner å bli så tett med hus her nå, at jeg vil gjerne at de fortsetter å komme hit.

Denne onsdagen, er i følge avisen meldt å bli enda varmere enn de foregående dagene. Gradestokken skal passere 30.

Du som har fulgt meg en stund vet nok at jeg liker både sola og varmen, jeg ville aldri finne på å klage på den og det. Det var jo dette vi ventet så inderlig på tidligere i år. Mange av oss skrev innlegg opp og ned om at våren og varmen måtte komme snaaaart, så ble vi hørt. Vi har blitt hørt - og det til gagns, så da skal jeg holde smatten 😉

Men at jeg i mitt veldig stille sinn nå tenker, at det holder med økning av grader en liten stund - så ikke hele sommeren foregår akkurat nå, må jeg få lov til å tenke. Hehe. Jeg håper jo at vi har 3 veldig flotte måneder foran oss, og at ikke fellesferien regner helt vekk. Så med en veldig flott mai kan det nå få lov til å regne noen netter, sier netter jeg - for jeg vil som mange andre ha et «Kinderegg» regn om natten, sol om dagen og gyldne kropper til Olsok. He he he.

Finværet trekker oss ut på mange andre morsomme ting enn blogg, det er i alle fall helt sikkert. Været nytes over hele fjøla - og det skal frua også.

Hvis du leste innlegget om Kunstnerdalen #4 - Shopping, som jeg delte i går - så skjedde det en liten feil der. Frua glemte å legge til bildet av trollet. (Yiiiiikes) Så det er nå på plass. Hurra, bildet og innlegg kan du se via linken under her.

Kunstnerdalen #4 - Shopping =)

Ha en herlig dag der du er. Mer kommer herifra senere i dag.
Nå skal jeg nyte kaffekoppen, og lese hva du har skrevet
😉

Nye venner..

Hei på deg 🙂 Kvelden er her igjen - og nok en produktiv dag får sin ende. Veldig glad når jeg føler jeg får gjort det jeg ønsker med dage. Ikke alltid det blir sånn, så setter vel enda mer pris på de dagene det går. Hurra for de.

I dag har det vært en veldig varm og trykkende stemning i været. Sola har vært veldig av og på, følelsen av at tordenvær er på gang har ligget over oss i hele dag. Nesten så jeg håper at det slår til snart. Jeg liker tordenvær jeg da, bare det ikke er helt innpå så det er fare for noe. Litt lengre unna er jeg en av de som sitter klistret til vindusruta - eller aller helst ute. Tordenvær er litt magisk syns jeg.

Ute har Ludvik og jeg på tross av trykkende vær oppholdt oss. Han nær sakt hele dagen, mens jeg har jogget frem og tilbake mellom oppgavene jeg hadde på tapeten min. Alltids noe som skal gjøres, eller som jeg ønsker å få gjort. Ukene med godvær har utsatt veldig mange oppgaver.

I går var vi som før skrevet på Gjøvik. Gikk du glipp av det humoristiske lange innlegget sent i går kveld så kan du lese det her:

«Skjellettselfie og en burger takk»

I løpet av kvelden i går fikk frua seg en ny venn. En kliss ny liten hvit pelskledd venn. Jeg har det med å finne meg venner over og under hver en busk.

De snakker ikke alltid så innmari mye da men, må en snakke hele tiden da?! Hehe. Eller, jeg kan fint stå for snakkinga helt selv jeg. He he. Null problem, her går det fint an å kaste på en utgått tiøring på kverna - så rekker det for hele dagen. En femmer varer nesten evig 😉 hujedamej!

Denne sier som sakt ikke mye, men det er en fin liten venn som skal få stå på hylla sammen med likesinnede. Denne frua blir aldri for gammel for bamser. Aldri.

I mitt lille hode er det ingenting som heter å bli for gammel for noe, i det øyeblikket man mener at man er for gammel for noe - ja da har en jo utdatert seg selv litt da tenker jeg. Tenker og snakker seg selv litt nedover. Og det vil jeg ikke!

Tidligere i kveld ble jeg var av enda en liten venn, på veggen. Hva heter denne montru?! Veldig pen. Hårete hode, og sorte prikker på vingene. Pen å se på.

Sa i grunn ikke så mye denne her heller. Har jeg fått en ny vane for å finne tause venner tro?! Hehe.

For deg som husker - og kanskje så på «Casino» når det gikk på TV?! Det var et veldig morsomt konkurranse program med Flatland i spissen på det glade 90 tallet. For deg som husker det da, så begynner altså frua å få en del «Tause Birgitte» venner rundt seg. He he he.

Pssst. Mens jeg er inne på «Casino» da, så kan jeg personlig legge til at toastmasteren da vi giftet oss, var ingen andre enn selveste «Haugen i bua» så vet du det også 😉 Ikke et kjedelig bryllup med andre ord. Hihi. Det kan jeg fortelle om senere. Nærmere bryllupsdag senere. Hehe.

Ja ja, om en stund nå, så kommer gemalen hjem fra sin sistetur, og da er det kveldstur og natta igjen her i brøtte.

Nok en fin dag får sin ende. Håper din har vært like god. Lag deg en så fin kveld og natt som mulig.

Tur til Kunstnerdalen #4

Del 1 - Oppstart..

Del 2 - Lauvlia..

Del 3 - Hagan..

Del 4 - Dette innlegget.

Shopping i Kunstnerdalen.

Nå har du snart lest deg igjennom hele dagen min på tur. Den 24. Mai var fortsatt en fin dag. Og på tampen av denne serien av innlegg vil jeg vise frem hva som ble med frua hjem. Det var ikke så veldig mye, men det tok sin plass (og kvinne) å få med seg på bussen og over Noresundfjellet. Hehe.

Vi kom som tidligere nevnt først frem til «Lauvlia» Theodor Kittelsens hjem. Og der kan man handle reproduksjoner, kopier av leker Kittelsen lagde, bøker, og en hel del annet med de kjente maleriene påtrykt. Jeg ønsket meg først og fremst et minne, samt noe jeg kunne bruke - og da landet jeg på disse 3 ting.

Et handlenett i stoff med Trollet påsydd. En notatbok med det samme trollet, og en vaskeklut - også med trollet. Trollunger må ha troll si. Hehe.

Vi lunsjet ved Eggedal Brukstue (nydelig mat) veldig fin atmosfære og blid betjening. Eggedal Brukstue er også hotell, så der kan man fint på på ett av de fine rommene med artige navn. Siden vi var så mange, så fikk vi kikke inn og bruke toalettet på ett av rommene når det ble kø nede.

Eggedal Borgerstue har også et skattekammer av et loft. Etter maten tittet vi oppom «Mormors loft» en butikk med gammelt og nytt interiør, smykker, kobberprodukter og andre veldig fine ting.

Jeg handlet ingenting der oppe, men i turistbutikken ved siden av derimot, på vei tilbake til bussen - der fant frua to ting hun ikke kunne gå i fra. Lot seg ikke gjøre å forsøke en gang.

Det første en håndblåst julekule i glass på stativ. Motivet er håndmalt - og det er bildet «Soria Moria» som Kittelsen malte. Den var så fin og prisen var helt innafor.

Den andre tingen jeg ikke kunne gå forbi var en lyslykt. Lenge har jeg lett etter en stor lyslykt til overkommelig pris, og jammen gikk jeg jo rett på en.

Etterpå viste det seg at flere av damene hadde sett den, og kunne tenkt seg den - men ettersom det var et snart nedbrent kubbelys i den trodde de, at den var en del av butikkens eget interiør. Jeg så prislappen og bar den med meg til smil og flir. Ja, vi var jo tross alt på en dagstur på buss, og det var altså ingen liten lykt med glassruter jeg ville ha med meg - på humpete grusveier og over fjell og daler. He he.

Er den ikke fin?! 😉

Siste stopp på turen var «Hagan» Christian Skredsvig?s hjem. Der ble vi som nevnt guidet av oldebarnet, og i butikken der så frua et troll - nær identisk med trollet Kittelsen malte. Nå liker jeg jo Kittelsens motiver så godt - at jeg kunne ikke få forbi trollet. Og den energiske damen jeg handlet det av var ikke bare kunstneren selv, men i tillegg Skrevigs barnebarn. Hvor moro var ikke det da?!

Så det ble noen shopping øyeblikk på turen også, og jeg er allerede veldig glad i disse tingene. Alle på hver sin måte, men at jeg fikk meg til å bære med meg en «gylden halvmeter» lyslykt, den slår foreløpig «kaka» for min del. He he. Den tok over et sete alene i bussen, så bra for meg da - som jo hadde hele 3 seter for meg selv helt bakerst 😉

Med det er en dagstur a? 4 innlegg slutt. Det var en superherlig dag med masse masse moro. Slik jeg liker det, og trenger å ha det rundt meg - gøy.

Som vanlig greier ikke frua å gjennomføre en dag uten klønerier - ei heller ikke denne. Så det kommer nok et «bloopers» innlegg fra turen også, samt at jeg skal prøve å lage et story innlegg med noen flere av bildene. Tiden vil vise hva det skal bli. Haster ikke si 😉

#kunstnerdalen #shopping #ikkesponset #eggedal #utflukt #historie #historielag                  

Dagen derpå, litt innafor huden..

Tittei...

En ny dag er i full gang. Hurra for en ny solrik dag.

Etter gårsdagens skjelettselfie og burger seanse
- et humoristisk og ikke det spor negativt ladet innlegg med litt lengde på - om gårsdagen... er frua faktisk en liten smule sliten, men det har jeg slettes ikke tid til. I dag er det en ny dag - med nye oppgaver og kliss nye blogginnlegg 😉

Det er nå noe med det, nå er ikke akkurat denne bloggen så veldig gammel - men blogg har vært en del av frua i 10 år når vi kommer til oktober. Litt mer fast de siste årene, det skal sies. Nesten snodig hvordan en blogg liksom kommer innunder huden på en, som å referere om dager og hendelser til naboer. Jeg liker den og det.

Jeg er en av mange mange her inne som liker å skrive, liker å fortelle på min egen humoristiske måte.

Min verden byr ikke på alt for mye topp blogger stoff, jeg ser ikke på den som rosablogg, den er mer lilla da det innimellom kan dukke opp både rosa og blått stoff - som blir lilla til sammen. Snakker ikke politiske farger her nå Hehe. Mitt hjørne av verden er kronisk, og med en selvkomponert oppgave om å få noe konstruktivt ut av hver eneste dag. Minst en nyttig oppgave som jeg får innmari god samvittighet for, og sammen med det jeg ha det moro. En del skjer nesten helt av seg selv, ved å være notorisk klønete blir det jo i utgangspunktet aldri helt kjedelig rundt meg. Og selv om jeg nok kan bli irritert på meg selv i «gjerningsøyeblikket» så gir det andre rundt meg smil og glede - og det er jo aldri feil.

På dårlige dager tvinger jeg meg selv til å finne på noe moro. Jeg takler både smerter og utfordringer mye bedre med humor. Vi er ulike alle sammen, og dette er min måte.

I dag er en ny dag, og oppgaver skal løses. Hva som eventuelt måtte kunne, skulle skje får tiden vise.

Lag deg en så fin dag som mulig så lenge.

Skjelettselfie og en burger takk..

Kvelden er her igjen, og vi er hjemme igjen etter en kveld på samlebånd. Vi rykker stadig fremover i køen på et samlebånd nær sakt over alt snart.

Etter en fin formiddag med besøk la vi avgårde retning Gjøvik i god tid. Mutter skulle passe lille mutte gutt, mens jeg skulle få tatt «skjelettMRselfie» av nakke og begge skuldre - og som sakt så gjort. Møtte opp til rett tid vi, og med en bunke papirer i neven labbet vi nedover i retning «gamp»

Digger de dyre betegnelsene hos Aleris altså. Gul hest skulle jeg vente ved. Så vi fant «gampen» satte oss ned og frua begynte å krysse, streke og tegne på arkene hun hadde fått (mye morsommere å skrive med meg som tredjepart. Ha ha)

Etter en liten stund ble jeg hanket inn, nå hadde jeg tatt av av og lagt igjen alt av ringer, 4 sett øredobber, og armbåndene hjemme (erfaring) så det var bare å hekte av «juropphenget» så var jeg klar for fotoshoot.

Da jeg kom inn i «trommelrommet» gikk en annen dør igjen bak meg, den forrige var ferdig - når var det min tur til å «ligge planken»

Og det var ca akkurat da at jeg fikk en ørliten bekymret nyve i pannen, for foran benken sto det en veldig liten og sped krakk. Frua har tatt MR flere ganger før, men den krakken greier jeg visst å glemme mellom hver gang. På og avstigning til «brettet» haaau. Den virker så sped den krakken, veldig usikkert om det lar seg gjøre å gå catwalk stil opp og ned den, selv i sokker.

Med litt lett rødme i kinnene, en litt usikker latter og armer og bein i fri flyt kom frua seg omsider opp på «planken» bare for å beskjed om at hun hadde lagt seg pent ned - for langt ned. Så mer armer og bein, følelsen av å trille av hvert sekund som helst (sensur) så kom jeg meg høyere opp.

Nakken skulle nemlig oppi en typ «kakeform» men med et lettelsens sukk kom jeg meg da på plass. Fikk en propp til hvert øre, øreklokker uten musikk, og så fort jeg hadde fått alt dette på plass i en h...fart fikk jeg et slags gitter festet over ansiktet uten noen som helst forvarsel. «Dette er ikke for folk med klaustrofobi» gliste jeg. -«Nei du kan så si» sa damen, fikk den SOS dingsen i hendene - og så kjørte brettet meg inn i tunnelen. Her går vi på samlebånd med dårlig tid tenkte frua.

Inni der kakla jeg for meg selv en ti minutters tid før jeg fikk se lyset igjen et halv sekund. Av med alle remedier, nye remedier for høyre skulder, men da måtte jeg holde igjen damen litt med et lite spørsmål om å få en pute under knærne. Litt hard den benken altså.

Inn igjen. Nye ti minutters kakling, hamring og dunking. Ut, flytte alle greier over til venstre skulder - inn igjen. Og det var da tårene såvidt trillet litt på frua. Den skulderen er så vond, og i en bestemt og klemt stilling, rak arm og med noe merkelig på innsiden av den - ble de nye ti minuttene litt lange. Men etter 45 minutter var jeg ferdig. Hurra hurra.

Kjapt og greit utført. Fornøyd frue, noen glis rikere.

Men da var frua også så stiv at hun et lite øyeblikk lurte på om de hadde prekestol på stedet, men så fort damen hadde tatt vekk alt av greier og snudd ryggen til - så greide jeg på et høyst ufeministisk vis å stable meg både opp - og ned krakken.

Så fort jeg var inne på rommet for å få på «juropphenget» var neste person på vei inn.

Vel ute var vi begge sultne, så vi tenkte å stoppe for en liten burger på «kjempedonald» eller McDonalds da om du vil, som sakt så gjort. Nok en gang et samlebånd - i en rasende fart. Blei nesten stresset bare ved å stå i køen - alle som bestilte visste innmari godt hva de skulle ha, men vi da. Vi kommer fra Jevnaker. Her er ingen «kjempedonald» BurgerKing eller noe sånt. Vi har «Jafs» vi, og der har mannen tid til å prate med oss de ytterst sjeldne gangene vi er innom.

Lenge siden jeg har følt meg gammel, men akkurat i den køen følte jeg meg rimelig uttafor. Helt til jeg husket hva jeg ville ha. Jeg ville ha sånn «whooper junior cheese» og remjet ut med min lett gatemix dialekt hva ønsket var - bare for å få i retur at det har dem på Burgerking. Javel ja, så det var der vi var sist da antakeligvis. Og jeg liker den, tror jeg. Litt usikker - for jeg har virkelig ikke peiling på burgere lengre, og disse stedene synes å snu opp ned på menykartet annethvert jubelår for å forvirre en stakkar enda mer med nyoppfunnede navn på - burger! Men mannen var grei nok - han trodde han visste hva jeg ville ha - og jeg stolte på han. Hele cluet er majones. Gemalen er en lettere type, så han fikk bestilt ønsket sitt med en gang. Betale, svisj - neste.

Vi trakk oss unna et øyeblikk mens folk halset hit og dit, jeg har jobbet på et like stressende sted en gang i tiden - men nå kjentes det veldig lenge siden.

Da brettet vårt var ferdig fant vi bord og slo oss ned. Gemalen var over sin burger ganske fort, mens jeg registrerte at jeg hadde fått en liten boks majones. Nå var vel kanskje tanken min at den majonesen skulle kosa seg verre mellom brødstykkene. Anslagsvis mellom litt kjøtt, salat og ost. Vel brødet var der, kjøttet og osten var der - og ketchup. Plenty med ketchup. Ja ja. Så fikk jeg en sånn en. Greit nok. Frua vet råd, tok pommes frites, dytta de i majones og stakk dem inn i burgeren rundt hele - og kosa meg som bare jeg kan.

Etterpå koste vi oss med hver vår «McFlurry» det husket jeg hva var, husker de kom. He he he. Nok en gang fornøyd etter samlebånd runde 2.

Men fant vi første og beste eide bil tilbake til Hadeland, så mutter fikk kommet seg hjem - og Ludvik fikk mor og far tilbake.

Vel hjemme igjen okkuperte jeg badet litt, da skulle alle sett øredobber, armbåndene og ringene på plass - samt halskjedet. Nå var frua lei av å føle seg naken.

Her hjemme har det regnet en skvett i kveld, og det er rått ute, tenker vi får sove godt i natt uansett jeg nå. Litt av en ettermiddag. Ja - å ny venn ble det på meg også. Men den, den skal du få se i morgen.

Fortsatt fin kveld mot natt. Eller, god natt da. Piuuh.

#mr #røntgen #hamburger #humor #ironi #gjøvik #eina #einafjorden           

Solnedgang og skjelettselfie..

Ny uke - nye muligheter. Så lyder ordene, det er vel mye i dem også - om en kan se for seg uker som blanke ark, da er det i så fall det 22 i rekken. Hehe.

Her er dagen i gang etter nok en varm natt. Nå kjenner jeg at jeg virkelig gleder meg til å få den takvifta på plass - for i går kveld leste jeg at vi kan være så heldige å få ha dette været til langt ut i juni. Det gleder meg, ❤ -et og og kroppen min, men sjela derimot liker å slappe av og sove i kjøligere omgivelser. En kan jo liksom ikke få alt, både sol om dagen og kjølige netter - så jeg klager ikke. Denne korte våren har jo allerede vært en drømmesommer, og hver dag er litt bonus i forhold til tidligere sommere.

Himmelen viste seg fra en fin side i går kveld også, det ble en fin kveldstur med den utsikten bortover mot Dokka kanten.

Vi slentrer bortover, slik søndagsturer jo skal være. Lite futt i mutten om dagen, varmen gjør sitt på den skrotten også. Han får seg en lunken dusj hver dag nå, og det hjelper på.

Mens vi slentret bortover fikk jeg se en del gatekritt ligge i veien, noen barn øverst i veien har tegnet noe jeg ikke forsto hva skulle være. Sånt synes jeg er koselig å se. Og med ett så tenkte jeg som så, fritt etter mitt eget motto - smil til en ukjent - at jeg skulle forhåpentligvis glede den eller de en liten smule. Pirre nysgjerrigheten litt også kanskje?!

Ved siden av den eller deres tegning skrev jeg «HEI» og med et smilefjes ved siden av. Så leser mor eller far dette her, noe jeg kanskje tviler litt på - men vit at det var meg da ;-) Hehe, og at det var veldig hyggelig ment.

Vel vel. Nå er mandagen i gang som sakt, så blå som den får blitt - ja himmelen hvert fall - og i kveldingen skal jeg avgårde på kroppslig fotoshoot. Det er nok ingen outfits som skal i linsa, men skrotten innenfor. «Innvollshoot» det er muligens et mye bedre ord. Ha ha. Enda bedre - skjelettselfie! Skal ta MR av nakke og skuldre. Frua er veldig spent på hvilken «sekk» utfordringene havner i. Om det blir i den revmatiske «sekken» eller om det har tilkommet noe nytt. For min del er det ikke nytt, slitt med skuldrene siden 2001, men de har blitt vesentlig verre det siste halvannet året - og ironisk nok finnes det ikke et eneste bilde av dem. Ikke at jeg hadde skrytt og hatt det på veggen om jeg hadde hatt noen heller (så tørr humor da)

Tiden vil vise hva resultatet viser, men jeg lover at jeg skal smile pent til fotografen, tulle og fjase som jeg alltid gjør - i slike settinger også. Jeg må jo ha det gøy jeg, og kan jeg få en ukjent til å smile i samme slengen - så gjør det dagen.

Bortsett fra den lille utflukt i kveld så skal dagen nytes, får visst helt ut av det blå litt besøk snart også. Håper du har en finfin dag så langt. Hvordan alt sammen gikk skal du få lese om senere, hvis du vil da 😉

Støvsugerens ironiske gleder..

Ikke sponset. Småfrustrert frue søker tips, av typen som funker. Hehe.

Midt i beste sendetid i går fikk frua det for seg at hun og jeg - altså jeg og mitt eget lille jeg skulle støvsuge i heimen. Ikke noe spesielt med det i grunn, det er jo noe som skjer tidt og ofte det. Ikke noe å skrive her om skulle en tro.

Men, nå har det seg jo sånn at å støvsuge heller ikke «bare» er «bare» for det heller går jo så sjelden som jeg vil. Av og til er det nesten så jeg lurer på om alle dingsene i heimen her har en hemmelig pakt mot meg. Ha ha.

For en stund siden kjøpte vi i et par sentralstøvsugere, de tåler mer malamute og har lengre skaft så vi slipper å jogge rundt med knekk i ryggen. Klager ikke på støvsugeren, aldri i verden om jeg det gjør - den gjør jobben, og det med bravur.

Nå vet jo jeg veldig godt, akkurat hvor klønete jeg er når jeg holder på med noe. Selv den enkleste oppgave har det ofte i seg, å ende opp med å bli et lite eller stort prosjekt. Jeg må stadig vekk rydde opp etter meg selv på vei mot målet - og i iveren på å bli ferdig. I dette tilfelle var det å støvsuge huset, noe jeg anså meg ferdig med i topplokket, nesten før jeg hadde begynt. Igjen tenkte jeg meg ferdig med oppgaven lenge før. He he. Jeg mener, det er jo i grunn ingen hokus pokus ved å støvsuge. En trenger liksom ikke finne opp kruttet på nytt for å få gjort det... Skulle en tro da hvert fall.

Den gode nyheten var jo at det gikk bra, det ble en rimelig affære denne gangen. Den dårlige nyheten er at støvsugeren er og blir en rebell.

Når jeg fyker over tepper og gulv, så «knakk» detter et ledd av. Smeller delene sammen igjen sammen med en glose eller to, og to sekunder senere «knakk» detter et annet ledd av. Nye gloser mens jeg smeller delene sammen - vrir ordentlig godt til og den siste gangen. Nesten så jeg kunne klappet meg på skuldra for godt gjennomført arbeid. Det holder bare ikke, en liten tur/retur med strak arm så «knakk» igjen. En kan jo bli «stø» tullete av mindre. He he he.

Det er jo så innmari fint at de kan deles, den ideen setter jeg jo veldig pris på! Men når jeg vil ha alle delene sammen, ja nei da skjer jo aldri det. Jeg bruker mer tid på å smelle sammen skaftet etter meg - enn jeg får støvsugd. Så med det tar ikke en runde rundt i huset så veldig kort tid likevel.

Og når jeg så meg ferdig var jeg en smule forbanna på doningen som nærmest på trass holdt meg igjen for å «leke» mens en annen stakkar bare ville ha jobben gjort.

Det endte til slutt som det her...

Bare for å understreke med et lite «bvvummm» at frua ikke er så hard i «klypa» lengre. Æsj å æsj...

Jeg kom jo i mål, til slutt. Men jeg var ikke spesielt lattermild etter ekstra stopp nummer - kom ut av tellinga.

Så..... flere som har et slikt festelig skaft på støvsugeren sin?! Hva er i så fall trikset?! Hvilken type håndlag må en ha for å slippe å bli mekaniker for å få tjent noen stakkarslige husmorpoeng?!

Frua øyner et håp om at vi er flere om kasus, men her skjønner jo selv jeg - at gaffa ikke kan få lov til å gjøre jobben. Det er jo tross alt ønskelig å kunne ta delene fra hverandre innimellom. Ehehehe (gloriesmil)

Ærbødikst og håpefullt.. se ned...

#støvsuge #støvsuger #humor #ironi #tips #rengjøring

Tur til Kunstnerdalen #3

Lunsj i Eggedal og Hagan. Christian Skredsvig?s Kunstnerhjem.

Del 1 - Tur til Kunstnerdalen #1 Oppstart.

Del 2 Tur til Kunstnerdalen #2 Kittelsens Lauvlia.

Da vi reiste fra Lauvlia var det tid for å finne Eggedal Borgerstue for en god lunsj. Å si at den var god er undervurdert, maten var alldeles nydelig - stedet var flott. Eggedal Borgerstue ligger rett ved Kirken, og både i 3 etasje og i tiristbygget ved siden av finnes det shopping muligheter, men mer om det i det fjerde innlegget for turen 😉

Når vi var ferdig shoppet var det tid for å «klatre» oppover, forbi Kirken og oppover der og til venstre ut av bildet. Vi skulle til Christian Skredsvig?s Kunstnerhjem Hagan. Et flott hus bygget opp og ut i fra et stabbur. Skredsvig selv var aktiv i byggeprosessen, og resultatet er veldig flott.

Fint sted, ikke sant?

Her kommer et lite bildedryss ute, før jeg deler noen bilder innendørs.

Minner igjen om, at det kommer et eget story innlegg senere - med mange flere bilder. Samt et innlegg med historier fra turen. Den klønete frua ga nok en del av følget en god latter, minst en gang. Og det skal jeg skrive om der. Samme tur, flere vinkler.

Først fikk vi en liten omvisning i det ganske nye galleriet som er satt opp.

Mange flere bilder var det å se på.

Etter omvisningen der gikk vi over i huset, guiden vi fikk var ingen andre enn oldebarnet til Christian Skredsvig. Det var veldig hyggelig. Damen som sto i galleriet viste seg å være barnebarnet. Så her var det jo faktisk et lite «slektstreff» veldig hyggelig. I dette huset bodde det mennesker til ut på 60 tallet, så det er brukt en del lengre, og flott er huset. Så forstår at det var ønskelig å bo der.

Første rommet kom kom inn i var gangen, så inn i bespisningsavdelingen.

Bilde 1-3 fra spisestue plassen, 4 er fra kjøkkenet rett innenfor.

Mer fra det lille men funksjonable kjøkkenet.

Ga meg en herlig primitiv hyttefølelse, overhodet ikke negativt ment - jeg liker den primitive hyttestilen. Forguder den langt fremfor nåtidens fritidsboliger.

Bildedryss fra resten av huset.

Utsikten her også beundret vi lenge. Vakkert rett å slett.

Litt flere bilder utendørs, i det herlige været vi hadde hele dagen.

Et pent sted med mange fine detaljer - igjen holder jeg både historie og en god del av bildene for meg selv. Det er så vel verdt å se alt dette selv. Bilder kan fortelle mye, men inntrykkene må en nesten fange selv.

For mange bilder til å kunne rettferdiggjøre stedet i ett enkelt innlegg, men verdt forsøket.

Vil du nå lese mer om historien rundt Christian Skredsvig, og hans perle Hagan. Åpningstider og mye mer, så kan du lese mye mere om det via denne linken under her.

Hagan - Skredsvigs Kunstnerhjem.

#kunstnerdalen #skredsvig #hagan #eggedal          

Klokkene ringer for dem..

«Morgenstund er tull i grunn» he he. Til kirkeklokkenes klang er våre egg til lunsj snart på kok. Gratulerer til alle Konfirmanter rundt om i dag.

Her i brøtte ble det en lang natt, eller kort om du vil. Varmen inne tok liksom litt kaka i natt, vi var så slitne etter to foregående varme netter - at vi sovnet, men i natt var det pelsklingen som survet mest, det var svalt nok til å sove rundt 02, og klokken 06 våknet vi begge to av en pesende Ludvik.

Da var det bare å hive på seg noe å tusle ut på terrassen, tror kanskje vi må lage oss en sove «hule» utpå der om dette skal vedvare. Noe vi jo selvfølgelig håper. Hvem vil ikke ha penvær om sommeren?! Hehe. Blir nok bra når den viften dukker opp - den kan brukes hele året, både til avkjøling og sirkulasjon av varme om vinteren. Så ser litt frem til å sette den i jobb 🙂

I går kveld var det virkelig fint over Hadeland. Var nok mange steder som fikk se denne himmelen, Facebook fortalte meg det denne morgenen. He he. Vi satt nesten fire morsomme timer hos naboen i går kveld, herlig å ha slike naboer hvor en kan ta med seg kaffekoppen å tusle over gresset - begge veier. Noe vi savnet der vi bodde før, men slik er det over her. Vi tusler bort til hverandre uten å planlegge først. Det liker vi veldig godt. Uhøytidelig og morsomt 🙂

I dag skal gemalen på sistetur, så her blir det nok en herlig lesedag i sola. Skal se om jeg får laget ferdig innlegget - del 3 av turen vår i løpet av dagen. Men jeg tenker jeg lager et innlegg til, å dele senere, vi har nok alle mange andre ting å finne på i dette herlige været 🙂 Været må nytes.

Blir det som spådd så kommer det en tordenskrell å «rydder» opp i løpet av uken. Den tenker jeg er velkommen, bare det blir fint igjen etterpå - og det er det spådd. Så langt en finfin vår, kunne ikke fått en bedre start, håper sommermånedene blir like herlige. Må jo ha håpet.

Lag deg en så fin dag som mulig så lenge. Mer fra min kant av landet i løpet av dagen.

Klokka gikk så fort..

Nå er det igjen natt, og frua skal snart prøve å finne ladeboksen sin. Ikke fått den beste søvnen de siste nettene, vært bittelitt for varmt inne om nettene syns jeg - sovner liksom ikke godt før litt utpå morgenkvisten - håper denne natta blir bedre, vinduet står i skrivende stund på vidt gap med gulvsvifta på full guffe 😉

Klager overhodet ikke på godværsdagene, nyter sola og varmen hele dagen, men liker helst å ha det kjølig når jeg skal sove. Vel vel, noe skal en vel ha å uffe seg over si 😉 he he he. Men det går bra, heller varme netter enn snø og mange blå på gradestokken.

Til deg som ventet på del 3 av utflukten på torsdag kan jeg bare beklage 😉 den kommer i morgen tenker jeg. Liker å holde det jeg sier, og jeg sa jo at den skulle komme i dag. Klokka løp bare litt for fort utover ettermiddagen, og kvelden.

Tidligere i kveld fikk vi først besøk en stund, så ble vi bedt bort til nærmeste naboen på godt i glasset, noen koselige og morsomme timer. Det har vært en veldig fin ettermiddag og kveld her i brøtte - og litt av en solnedgang fikk vi se. Nå er vi akkurat tilbake på egen tomt, og det blir nok ikke lenge før en får prøve å sove litt.

Håper du har hatt en finfin dag, kveld og nå natt. Mer i morgen 🙂 God natt der ute.

Mens trosten gomler..

Mens trosten forsyner seg grådig av plenens koldtbord sitter vi andre på terrassen å nyter. En herlig frisk bris til sola i dag, rett å slett deilig å sitte ute.

Gemalen skal snart prøve å få tatt seg en liten lur, han var på beina allerede klokken 03 i natt, og før frua hadde sovnet i varmen. Et pluss ved å starte så tidlig som 05 er at han var hjemme igjen en del før også. Så det er enda masse igjen av dagen, selv etter en liten lur.

Lure på andre vis har vi også vært i dag. Vi har nå fått bestilt oss en tre trinns takvifte til laderommet våres. Vi har snakket om det nå og da de siste dagene, og nå er det i boks etter denne heite natten. En som avkjøler om sommeren, og kan snus for å sirkulere varme om vinteren. Kjenner jeg gleder meg til den kommer hjem og blir montert, men da er vel kanskje finværet over?! He he he.

Gikk du glipp av den «heite» frua tidligere i dag så kan du få en reprise H E R =)) <? Link.

Håper du nyter dagen så langt, det gjør vi.

Frua er heit...

Det er en fin morgen - er det ikke?! Hadde jeg ikke vært halvparten så trøtt å sliten så hadde jeg helt klart brukt mange flere slike ord, men i dag nøyer jeg meg med å spørre, så trøtt er jeg. He he.

Jeg klager ikke på hverken været eller varmen, men varmen begynner å slå beina under frua. He he. Hele denne uka har jeg gått litt rundt i en «tåkedott» toppet med den knallfine turen på torsdag.

Jeg har slappet av og kost meg masse. Men begeret er tomt. Tror det ble tømt et sted over Norefjell torsdag ettermiddag. Det var «noen» som vred om bryteren og frua gikk i 0. Omtrent som bensinmåleren, i flere mil tror man at man har en kvart tank, reservetanken rekker da hjem å vel så det, men «putt putt putt, hark, host....stopp»

Hjelper det å ringe Falck eller Viking her tru?! Noen av de gutta der som kan sette minus på pluss?! He he. Tviler bittelitt. Nei jeg gledet meg veldig til torsdagen hele uka, og etter en så fin dag, som du kan lese mer om senere i dag - så var lageret helt tomt på vei hjem. Og hvis jeg nå skal legge ved en klage på varmen - så er det den innendørs. Jeg sover rett og slett ikke så innmari godt i varme. Men litt mer enn 20 grader blir det. Så da så. Bare jeg kommer meg etter torsdagen snart - så blir det nok bra.

Jeg vil, og skal ikke klage på dette her. Vi er tross alt veldig heldige som har fått ha dette været såpass lenge, og får beholde det enda litt til. Jeg storkoser meg hele dagen og er sliten til kvelds. Litt mer nå bare, etter den lange torsdagen.

Varmen gjør godt, men jeg blir også mer sliten av den om jeg ikke får god nok søvn - joda, det var en konklusjon i alt dette her. Frua føler seg for en gangs skyld rimelig heit. Og nei, ikke av «det» slaget.. Litt synd det men. Gliiiis.

Gemalen er allerede veldig godt i gang på jobb, misunte ikke han som sto opp klokka 03 i natt. Blir nok en stund på øyet når han kommer hjem igjen. Og nå er jo vi oppe og jeg er i gang med den andre kopp kaffe. Så sola har vi allerede sett.

Ellers er ikke planene her i brøttet av de store. Drodlet litt med tanken om å slenge meg ned på gresset, å bli kravlet på av diverse «bøggs» men er «redd» både storken og linerla som danser rundt på plenen her hele dagen plutselig kunne ta feil?! Kanskje jeg blir nappet på av en stork med solstikk også?! He he he. Bare tuller, nei jeg får nok nyte solstolen jeg tenker jeg.

Lag deg en så fin dag som overhodet mulig. Vil du lese om neste stopp for torsdagens tur - Christian Skredsvig?s kunstnerhjem - Hagan, så kommer det litt senere i dag. Kos deg så lenge.

Tur til Kunstnerdalen #2

Fra start til Lauvlia.
Theodor Kittelsen?s Kunstnerhjem.

Vi reiste som nevnt i første del fra Jevnaker 08:30 og ankom Sigdal, vannet Soneren og huset Lauvlia rett før klokken 10.

Vi startet med å kikke oss målløse rundt omkring, og for en plass - for en utsikt. Bortsett fra perlene som allerede bor i hjertet til denne frua, traff denne meg nesten like «hardt» for en vakker plass.

Utsikten til fjellet «Andersnatten» som er malt på flere bilder.

Theodor Kittelsen fikk virkelig bygget seg en perle her litt opp fra nåtidens vei. Her bodde han med familien sin i 10 år. Fra 1899 - 1909. Hvis jeg husker rett var han allerede så MS syk at han måtte hjelpes ut av huset når de flyttet.

Kittelsen døde på Jeløya i 1914, bare 56 år gammel. Fruen, Inga Kittelsen gikk bort i 1948.

Jeg har tatt noen litt anderledes bilder, for på nettsiden linket i bunnen av innlegget finner du allerede flotte bilder av huset utvendig, samt en del av historikken - så jeg bruker ikke så alt for mye tid på å skrive det her. Siden jeg ikke kan hele historien utenat så ville det fort bli kopi, og det er ikke hverken bra eller stas å servere.

Når vi hadde kost oss i skyggen oppe på svalgangen en stund - med en utrolig god vaffel med nydelig syltetøy på, samt en veldig god kopp kaffe til gikk vi inn i huset.

Aldri har jeg vel vært så stille som da tror jeg, men først litt mer utsikt.

Fra dette fjellet, og fjellene man ser i fra Hagan, som neste innlegg er fra - danner inspirasjonen rundt blant annet maleriet «Soria Moria»

Det første rommet vi kom inn i var stuen

Kittelsen var selv meget aktiv i planleggingen og utformingen av huset, og det syns. En meget personlig og flott sveitserstil. Utrolig flott. Veldig mange dekorerte dører i huset, og generelt veldig mange fine og personlige detaljer både inne og ute.

Neste var Herr og fru Kittelsen?s lune soverom.

Ser du nattpotten?! Men for noen flotte tepper, og vinduet over sengen var både fin å se på i seg selv, og med nydelige skjæringer - i sola var det ikke så godt å få tatt bilder av, men jeg skal ikke vise deg alt heller - for dette er virkelig verdt turen å se selv hvis interessen ligger innenfor.

Her kommer noen collager til.

Nydelig kjole. Sist brukt i en dåp, men hvem sin får du ta omvisningen for å finne ut. Ha ha. Kjolen står i en glass monter, så det var ikke så helt enkelt å få til et pent bilde av den heller. Men den er virkelig et syn.

Neste er kjøkkenet og en bit av andre etasjen.

Vakkert, rett og slett. Har ikke ord som rettferdiggjør stedet nok. Vakkert er liksom ikke nok det heller, selv om jeg har brukt det flere ganger allerede.

Utrolig flotte bilder, et utrolig pent bygget og dekorert hjem. Jeg forstår så godt at det var tungt å flytte derifra, hele plassen hadde en utpreget god energi, ga den typen følelse av å være hjemme på en måte. En lun og varm stemning, været var vel med også kanskje. Men jeg likte meg godt her.

De som kjenner meg vet allerede at jeg er veldig glad i Kittelsens verk. Alltid vært fascinert av trollene, nøkken og utsikten på maleriene - så å få besøke Lauvlia var en innertier for frua, det hjalp nok på de gode følelsene, at jeg ville dit.

Atelieret og det utrolig stilige vinduet han fikk laget til rommet - det for å få prima utsikt fra alle mulige vinkler - tror jeg at jeg holder «for meg selv» det er virkelig et enestående rom, især med det veldig kreative og praktiske vinduet - verdt å se helt alene.

For en kreativ og god ide å få laget et slikt vindu da, jøje meg.
Det er stort, og inndelt i flere små ruter med hver sin egenskap mot det vakre fjellet og vannet. Laget for å fange det meste, og det gjorde det også.

Å få komme inn å se atelieret føltes nesten som å få komme helt inn i «privaten» det meste av møblene i hele huset er originaler - møbler som sto der da de bodde der. Men å få atelieret, akkurat der han malte bildene jeg liker så godt, det var litt av en ære. Og at jeg oppriktig ville være der i tillegg - for en god energi. Nesten så jeg fikk klumpen i halsen når vi brøt opp og reiste videre mot lunsj.

Det får du lese om i morgen, hvis du vil.

Del 1 - Tur til Kunstnerdalen #1

Del 2 - Dette innlegget: Reisen til «Lauvlia» og oppholdet der.

Del 3 og 4, samt et story innlegg uten collager - fra hele turen kommer etter hvert.

Vil du lese mer om Lauvlia, finne åpningstider og lese mer om både Kittelsen, og hva både store og små kan finne på der av aktiviteter i våre dager - så ta en titt på denne linken.

Lauvlia - Kittelsens Kunstnerhjem

#kunstnerdalen #kittelsen #lauvlia       

Dagen derpå, sortere nå..

Tittei verden. Her er jeg. Hehe. På beina igjen etter en veldig fin gårsdag, og i ettermiddag kommer nok første innlegg fra turen. Deler det opp i totalt 4 deler, så det ikke blir for mye.

Tar for meg turen til Lauvlia først, følger turen slik den var - og første stopp var altså Prestfoss og Lauvlia. En perle!

Men før det har jeg en liten bilde oppgave foran meg i sola. Jeg har ikke noe bilderedigeringsprogram på Mac, så jeg er redd jeg ikke kan få vist frem alt det flotte og fine, det var så alt for mørkt innendørs. Ja du vet nok hvordan det ofte er lyssatt på slike steder, nesten så det ikke er ønskelig at man skal få tatt gode bilder. He he. Det er vel ikke meningen sikkert, men atmosfæren skal jo bevares, så da er det ikke så lett å knipse bestandig - men mange flotte bilder ble det.

Denne turen er vel verdt å ta selv også, hvis herlig naturlandskap og eldre flotte bygg frister, Åpent på begge steder igjennom sommeren. Vi var på organisert tur, men begge steder kan også besøkes hver for seg. Men nå får jeg begynne å kikke på bilder så jeg kan få vist deg litt 😉

Håper du har en så fin dag som mulig så lenge. Nå er det hvert øyeblikk helg igjen. Jeg føler meg ganske «uttafor» etter i går, men varm i hjerterota - så dette går. Hehe. Kos deg.

Tur til Kunstnerdalen #1

Etter morgenens opptrinn, som du forøvrig kan lese mer om H E R =)) så var vi på plass ved bussen til oppsatt til. Avreise var satt til 08:30, og en glad og lystig gjeng fra, og med tilknytning til Historielaget her på Jevnaker var klare for tur.

Vi satte oss godt til rette i bussen, festet setebeltene og begynte å nyte, tror jeg kosa meg allerede før jeg sto opp. He he. Turen var som sakt arrangert av Jevnaker historielag, noe jeg tør anslå betød at jeg var den yngste i «flokken» og med det ble det fort konstatert at «rølpen» skulle sitte bak. He he he. Bare på fleip naturligvis, men lydig som jeg er spurtet jeg helt bakerst, best å adlyde - for med det fikk jeg jo 3 seter helt for meg selv. Og det kom til å trenges, til shopping. Ha ha. Det skal jeg skrive mer om. Hihi.

Hele turen, og alt som er skal jeg fortelle om... i morgen, og utover. Frua er litt over middels sliten, litt over 200 bilder å kikke på, og ca tusen nye inntrykk å fornøye.

Men turen gikk i all hovedsak til disse stedene.

(Skrivefeil på bildet - Skredsvig’s hjem. Ikke K)

Det har vært en helt utrolig fin dag, en veldig varm dag for trasking og fotografering - men vi kunne jo ikke bedt om noe bedre, og jammen ble varmerekorden slått - der vi var, mens vi var der. Normalt sett ville frua jublet, men tidvis følte nok både den ene og den andre at det ble i meste laget nå og da. Gamle hus, omvisning, latter og hurra.

Du skal få et bedre inntrykk av meg altså, jeg må bare sortere meg og mitt først.

Håper du har hatt en like fin dag. Kos deg videre.

Når frua skal på tur..

Det er ikke «bare bare» når frua skal bryte kroppen opp en del tidligere enn vanlig. Med knollen full av pollen, tømmerstokker til bein - men humøret på topp går det meste i ivrig krøll. Ikke negativt ladet i det hele tatt, men det er noe med å ligge milevis foran kroppen, i topplokket - når noe moro skal skje.

Jeg er en av dem som vil, så mye mer enn jeg får til. Veldig lite stopper meg, når jeg har satt noe fast i toppetasjen - og denne turen har jeg gledet meg til. At vi i tillegg er velsignet med så herlig vær om dagen gjorde at jeg og mutter, og vi to gledet oss som bare det - og veldig snart skal det skje.

Men det er noe med den oppstarten altså, hue mitt har allerede dusjet, kledd på seg og er i full gang med frokost lenge før frua har kommet seg opp fra sengekanten. Det går jo noe så voldsomt tregt med meg, ser på klokka og sukker.

Hjelper vel ikke å pirke ut batteriene heller, for klokka går likevel. Noen ganger så er jo den det eneste som har vett på å gå. He he. Men jeg må se til å bli ferdig nå!

Hit skal vi - Kunstnerdalen i Buskerud =)) og hvert øyeblikk er jeg klar, hvert øyeblikk nå. Skal bare både det ene, og det andre først. Men det blir nok bra. En kaffetår nå så... Det går bra, bare beina gidder å gå. Det må de bare, for jeg skal slenge de foran meg nær sakt i hele dag. Hurra. Hjelpes. He he.

Har du snapchat, og vil «være med» litt så er det mulighet for det. Lag deg en så fin dag som mulig så lenge. Nå skal jeg få meg og mitt ferdig. I dag bobler jeg! Glede. . .

Facebook - Instagram - Snapchat = Jernbanefrua

Klar for tur..

God kveld der ute.

Nok en herlig dag badet i sol nærmer seg kvelden, her i brøtte har vi hatt nok en rolig og avslappende dag foran den gule kula. Vi bare nyter, daffer og småpludrer med hverandre. Det er så herlig å bare la «humla suse» ikke tenke en tanke, vel noen tanker har jeg tenkt. Jeg skal jo på tur i morgen, til en eventyrverden.

Har du gått glipp av innlegget om turen, så kan du lese det her om du vil - Kunstnerdalen =)) alt er nesten klart for morgendagen. Håper kroppene er «med oss» de er jo alltids med da - kommer vel ikke langt uten. Men at den spiller på lag en slik dag, ja det håper jeg inderlig. Samt all teknikken - for dette skal selvfølgelig dokumenteres 😉 Klart det. Hehe.

Mens sola sakte triller mot andre trakter sitter vi ute å nyter solnedgangsbrisen. Er nok ikke bare meg som blir kald når sola går ned om dagen. Jeg blir rett og slett iskald. Men kle på meg?! Å neida, det har jeg ikke «vett» til, slenger jakka over skuldrene når vi går kveldstur. He he.

Håper du har hatt en veldig fin dag, at kvelden blir god, vil du «bli med» på tur i morgen så er det mulig hvis du vil - og har Snapchat. Kommer nok bilder på Instagram og fb også, men de fleste foruten Snapchat kommer nok her 🙂

Kos deg. Frua er helt plutselig tilbake med flere ord.

Facebook - Instagram - Snapchat = Jernbanefrua

Spirende erter #2

God formiddag der ute.

En ny soldag er i gang, herlighet for en vår mot sommer. Går aldri lei en solskinnsdag 🙂 det tror jeg ikke går an, for min del. Jeg nyter sola med hele meg, og «strømpene» får mer og mer farge. (Knekort og barbent) Hehe.

I går fikk vi vasket vinduene på terrasse siden av huset, det var veldig godt å få gjort, det var ikke vær til det i fjor høst - så det var mye vær på dem. Hehe. Gemalen vasket og jeg var med som ivrig fotograf og håndlanger 😉

Gikk du glipp av gårsdagens tips til vask så kan du lese det her om du vil - Vindusvask =))

For nøyaktig en uke siden prøvde jeg meg på spirende erter. Etter litt over 3 dager så de slik ut:

Og etter en uke skjer det fortsatt masse i potten. He he.
Noen som kan fortelle hvor store de må / bør bli før de kan havne i salaten?!

Jeg har aldri prøvd dette her før, så jeg vet ikke riktig hva jeg skal og kan forvente meg av vekst.

Men veldig moro å se at det blir noe, smaker det like godt som forespeilet så blir det nok mer erter i jord her. Gleder meg faktisk til å smake på erter «stælkene»

Når sola skinner fra så klar å blå himmel som nå, så blir vi som nevnt ikke så veldig fantasifulle her. Vi nyter sola, jeg med bok og gemalen med sitt, ikke så veldig spennende å lese om er jeg «redd» planer for dagen har vi ikke enda, så tar dagen som den kommer når gemalen er hjemme igjen fra «utflukten» sin.

Men om det ikke har vært så spennende dager her i brøtte, så skjer det noe snart. I morgen skal altså frua på tur.

Mer om den kan du lese her om du vil - Kunstnerdalen =)) / Buskerud. Det finnes visst to områder som kalles det, men vi skal altså ikke så veldig langt avsted, men jeg tror det blir en fin dag. Ikke vært på disse to stedene før. Hurra.

Lag deg en så fin dag som mulig så lenge. Frua dukker helt plutselig opp igjen ;-)

#erter #grønnsak #hage #dyrke

Det nærmer seg tur..

Hvert øyeblikk nå. Begynner å glede meg. På torsdag tar frua på seg «hatt og frakk» å blir med mutter og historielaget ut på tur noen timer - flykte litt fra både meg selv og topplokket. Ikke det at jeg trenger å jogge fra meg selv, men alltids godt å se noe annet innimellom :-)

Det ligger an til en høyst intellektuell dag tror jeg, inntrykk skal samles og bilder skal knipses. Vurderer å skaffe bred skulderrem til fotoapparaturen slik at den kan henge velkjent rundt halsen - klart for hva enn mine øyne kan beskue. He he.

Turen går til Kunstnerdalen i Buskerud. Frua skal blant annet få se Lauvlia, som var Th. Kittelsens kunstnerhjem. Og Hagan som var Chr. Skredsvigs kunstnerhjem.

Legger ved en link slik at du, hvis du får lyst kan lese mer om Kunstnerdalen rundt

Jeg har i alle år vært veldig glad i eventyr, Kittelsens tegninger med mystikk og gryende nysgjerrighet. Nå skal jeg selv få se stedene som inspirerte han til en del av tegningene sine. Hurra.

Flere ganger har jeg vært på Villa Fridheim, det vakreste slottet i landet etter min mening. Virkelig et eventyrslott. Hvis du så på TV serien «Soria Moria» så ble den filmatisert der. Vi skal nok ikke dit denne gangen, men liker du eventyr så er det vel verdt et besøk dit altså. Ville bare nevne det, siden Villa Fridheim også inngår under konseptet Kunstnerdalen, men skulle vi fått med oss alt så hadde det tatt mer enn en dag. Hehe.

Hørtes dette spennende ut, så kan du få bli med litt, hvis du vil? Har du Snapchat især og eller Instagram så legg gjerne til Jernbanefrua

Fulladet reiser jeg av gårde får å sluke til meg det jeg kan. Ligger an til forhåpentligvis fine snutter, bilder og kanskje en morsom «live» sending eller to. Slå følge, hvis du vil. . . Kommer nok en aldri så liten avhandling her også altså. Ingen «fare» he he.

#kunstnerdalen #tur #historielag #utflukt #hygge #opplevelse #snapchat #blogg               

Hverdag med vindusvask..

 

Hverdagene er tilbake, ingen tvil om det. Her i hus startet vi dagen med vindusvask av terrasse siden av huset,
mange timer før sola når dit. Hurra for alt vi får gjort.

 

 

Ludvik skjønte nok ikke hvorfor flokken plutselig flyttet stoler og bord.
Klart det måtte sjekkes opp,
kunne jo dukke opp noe snop. He he.

 

 

Da huset vårt sto ferdig, og nøklene plumpet ned i hendene fikk vi et tips til vindusvask.
En trykk kanne, litt såpe, en «dæsj» salmiakk og lunkent vann.

Bare å spraye på vinduene, uten å ta av sprossene. Vente litt, så spyle det hele av med lunkent vann - noe vi fikk til ved å koble hageslangen på vaskeromskrana.

Vi fikk tips om såpe med en gang, såpe som passer best til våre vinduer. Hørt det er litt forskjell på vinduer også, våre har et syltynt belegg som skal hindre innsyn. Ikke at det funker - men belegget er nå der, og det er ikke ønskelig at det forsvinner før tidens gebiss kanskje gjør det. He he.

 

 

Med hånda på hjertet et av de mest geniale tips vi har fått. I snart 6 år har vi gjort det på denne måten. Aldri skjolder, ikke så mye som en stripe. Vinduene blir skinnende blanke, på en super enkel måte. Kan man be om noe mer da?!

Så det er et tips til deg som irriterer deg over vindusvask, det er jo ikke den morsomste oppgaven som finnes. He he. Men når det hele kan gjøres på noen få minutter - da frister det kanskje mer?
He he.

Lag deg en finfin dag så lenge, med eller uten vindusvask.
Snart kommer sola - å da skal vi nyte med god samvittighet.

#vindu #vinduer #vask #rengjøring #tips #blogg                

Robot hushjelp..

Det finnes sikkert allerede, men i ettermiddag glapp det sirlig ut av frua - mens hun tross alt satt å nøt sola med hele seg «hvor herlig hadde det ikke vært å ha en robot hushjelp? En jeg bare kunne trykke på fjernkontrollen til»

En jeg kunne bedt om å gjøre alt av husarbeid, uten uhell selvsakt, måtte jo kunne programmere hvor alt hører hjemme hen. Hehe, men en som kunne vaske, rydde. Sette i gang oppvaskmaskin og klesvask. Ja alt av husarbeid. Det jeg ikke har lyst til akkurat den dagen, eller jeg ikke makter enkelte dager.

Naturligvis ville jeg hatt den versjonen med programmering og knapper for hyss også 🙂

Som jeg sa til gemalen «jeg må jo kunne be den om å ommøblere klesskapet ditt, be den om å flytte om på klærne, bare på gøy - hvis ikke blir det fort kjedelig» 😉

«En sånn en kan jeg ønske meg» sa jeg, men jeg tviler på at jeg får. Så jeg innrømmer ærlig at jeg drømte meg litt vekk i ettermiddag. Mens jeg vasket sengetøy, la på nytt. Brettet tøy og tømte oppvaskmaskina i dag.

Drømmene kan ingen ta fra meg 😉 Kanskje en dag?!

Håper din kveld er god.

Andre pingstdag..

Etter første pinsedag kommer gjerne den andre, så «here we go» siste dagen av denne rundens langhelg. Nyt den med begge hender 😉 (ordet pingst kommer fra barndommen)

Her skal vel frua være glad for at gemalen tross alt kan gå. Frua var nesten i drømmeland når gemalen kom «brasende» og klasket kneskåla i senga. Både det, og alt etter hørtes veldig godt. Vi er tross alt litt av noen kløner begge to av og til. Selv om jeg «greier» mest. He he. Når han hadde fått samlet seg oppi senga mumlet han «au nå kjenner jeg kneleddvæska forlater kneet her» så det hørtes jo ikke noe godt ut. He he he. (Vår humor) Bra han tross alt er seg selv igjen i dag?! Gliiiis. Kanskje ikke?! Får se hvordan dagen går. Hehe.

Her i brøtte har det vært - og er rolige dager. Varmen gjør sitt til at frua sitter og ligger rett ut og nyter sol, både med og uten bok - men nix energi til tullball. He he. Mot normalt meg, men det synes vel godt her ute på bloggen så kan jo like gjerne være ærlig på det. Vi har ikke en gang matlyst lengre - men gomler helt enkle grønnsaksrike middager fordet altså.

Jeg liker varmen, men jeg kjenner meg faktisk veldig skuffet innvendig om dagen. Varmen har i alle år førut gjort meg om ikke mye, så hvert fall bittelitt bedre. Bittelitt mykere i kroppen, bittelitt mindre smerter. Og så langt har jo denne våren - mot sommer vært veldig god og varm - men for første gang i min kroniske «boble» så har ikke varmen hjulpet meg. Ikke en døyt. Men jeg har både håpet og trua. Gir meg aldri.

Inne i potta har det skjedd mer siden i går, dette er jo moro det jo - lenge siden jeg forsøkte å noe nytt. Siste var vel et par avokadosteiner. De vokste seg opp som en stengel med masse blader. Det var det. Ble ikke noe mer ut av det. Men var moro det og.

Gikk du glipp av fruas spirende erter, som jeg skrev om i går kveld - så kan du lese om dem H E R =))

Nå gjør jeg et forsøk på å linke til fruas side på fb. Den finner du muligens - H E R =)) fortell meg gjerne om jeg fikk til å linke siden 🙂

Hvordan jeg linker til fruas Instagram har jeg ikke funnet ut enda, skulle gjerne hatt meg et slikt fint html bilde med link til Jernbanefrua på snap, fb og insta - men igjen har jeg ikke knekt html «koden»

Lag deg en så fin dag som mulig. Dukker plutselig opp igjen senere i dag 🙂

Spirende erter...

Tittei :-)

Mer dagbok innlegg fra frua.

Kvelden er på tur igjen - nok en gang etter en finfin dag over Hadeland. Vi har hatt en del vind over her i dag, men sola har varmet såpass at det har vært godt med en bris.

En stund før middag fikk Ludvik?sen en deilig dusj med hageslangen. Gemalen fikset for noen dager til, slik at vi kan koble hageslangen på vaskeromskrana - så det blir en lunk i vannet og ikke sjokk. Ludvik er ikke så veldig vant til vann enda, men det går bedre å bedre gang for gang. I dag sto han rett opp og ned å kosa seg. Hurra for det.

Ertene mine begynner så smått å spire også. Det er jammen mange fine tips en kan få via bloggen, et av dem var å legge erter på jord og vanne litt - så skulle det komme opp noe man kan ha i salaten, som angivelig smaker i retning sukkererter. Nå er jo sukkererter noe av det beste jeg vet av grønt - så dette måtte testes. Å jammen. Nå skjer det ting i potten. He he.

Nå fikk jeg jo et enda mer genialt tips av mutter da, om å legge ertene i vann over natta før jeg la dem på jord - da ville visst prosessen gå enda fortere. Så det skal prøves det også. Men så langt går det nå bra :-))

Ellers har dette vært en rolig dag i sola. Gemalen har puslet litt rundt seg selv, og i hagen - mens frua har kost seg sammen med soleksem i sola. He he he. Soleksem stopper ikke frua. Får smøre på litt til natta.

Håper du har hatt en veldig fin dag, og at kvelden er av ypperste kvalitet. I morgen venter nok en solrik dag. Hurra sola. Jeg liker? n.

#erter #spire #grønnsak

Første pinsedag..

Tittei verden.

Dagbokinnlegg. Håper du hadde en fin pinseaften, nå ligger første pinsedag å koser seg foran oss. Må jo håpe det i alle fall.

Gårsdagen var virkelig fin, både med tanke på det kongelige bryllupet i England, og været over Hadeland. Dagen generelt var av den gode. Gemalen klipte plenen og begynte å beise kanten rundt terrassen, det ble grillings og masse kose sola ute. Denne dagen skal visst bli like varm. Kan bli vant med å ha det sånn her altså. Virkelig.

Apropos gårsdagens bryllup så kan du lese mitt innlegg fra gårsdagen H E R =))

Noen av dere fikk jo også «live» sending på fruas snap i går. Takk for at flere likte det. Veldig koselig å høre.

Og hvis du nå tror, at jeg fikk med meg at bruden byttet om kjole til en kjempefin hvit kreasjon fra Stella McCartney, og at paret reiste avgårde med Harry selv bak rattet - i en 68 mod Jaguar til sin egen fest - ja så tar du feil (ironi) 😉

Jeg fikk også tillegg i går kveld med meg, at Meghans kjole har fått en del negativ kritikk. Folk forventet mye mer. Den kritikken greier ikke jeg å se at hun fortjener. Den var nydelig syns jeg. I og med at hun ikke giftet seg med den nærmest tronen - samt at hun har vært gift før gjorde kjolen til en innertier. Men alle kan jo ikke se det slik.

He he he. Det levner ingen tvil om at, Ja jeg liker kongelige bryllup. Nå ligger det jo også an til å bli en del år til neste kongelige bryllup - hvis ikke Prinsesse Eugenies bryllup vises for oss til høsten da. Men ja, jeg fikk nok med meg det meste, når solen hadde gått ned. Kikka i noen aviser før natta. Så på vielsen, og føyk ut i sola igjen etterpå. Liker sola like mye vet du. He he.

Blir nok som bildet over her i dag også. Hurra.

Nå er altså søndagen her igjen. Første pinsedag - og den blir nok ikke så spennende her i brøtte. Gemalen er ute på egenhånd en tur - og frua, jeg, skal kose meg med bok på terrassen i herlig sol. Selv jeg synes det er godt og varmt om dagen, så det blir å lese mens strålene lager enda finere «strømper» på frua. Dagen skal nytes, til det fulle.

Det blir en herlig dag. Håper du kan si det samme. Lag deg en så god dag som mulig så lenge.

Kongelig Bryllup i England..

Hurra 😉

Alle bildene har jeg naturlig nok tatt av TV skjermen. Jeg fulgte med på NRK sin sending uten kommentarer.

Det ble akkurat så sukkersøtt som jeg tenkte meg at det kunne bli. En vakker brud, en rørt brudgom - og en helt fantastisk ramme rundt deres store dag.

Mange av bildene taler nok for seg selv.
Men i dette innlegget vil jeg nok si at du får det meste av deres dag, offisielt
😉

Bruden ankommer Kapellet.

Nydelig brud 🙂

Meghan gikk alene halve veien, før Charles fulgte henne det siste stykket opp til Harry 🙂

En veldig personlig og fin vielse, ikke stivt - til og med litt morsomt og entusiastisk.
Halvt Britisk, halvt Amerikansk. Veldig fint satt sammen syns jeg.

Et gospel innslag. Pent å høre på.

Så ble de gift. Det også med litt latter. Herlig.

Mens brudeparet signerte alle papirer fikk gjestene, og vi som fulgte via TV høre flott musikk 🙂
Blant annet den kanskje mest brukte versjonen av «Ave Maria»

Rett etter var det tid for å traske ut i verden som nygifte 😉
The Duke and Duchess of Sussex, som er deres nye titler.

Så flotte attè 🙂

Rett ut i vognen og ut på tur. Nå venter det vel en storslått feiring 🙂 Hurra for deres dag. Takk for at jeg fikk «være med» Ny sending på TV klokken 19, med høydepunkter og kanskje litt av ettermiddagen?! Tips til den som gjerne ville sett litt, men valgte godværet isteden 😉

#kongelig #bryllup #england #vielse #personlig #kongeligbryllup           

Den store dagen..

I England 🙂 Er her 🙂

Etter en så morsom dag som den vi hadde i går, ligger det an til en mer sukkersøt dag for frua denne lørdagen. Gikk du glipp av gårsdagen kan du lese H E R =))

Nå tror du kanskje at jeg er helt oppslukt i de Kongelige, at jeg sitter som fjetret hver gang de finner på noe. Men nei, jeg gjør ikke det altså. Ikke at jeg føler at jeg må unnskylde meg, at det skulle være flaut å innrømme at jeg ser på de Kongelige. Å nei. Det er for mange av oss som får med oss deres store dager. He he.

En del eventer går meg forbi, og en del får jeg med meg. En del får jeg med meg bruddstykker av, og jeg kan nok en del Royal historie. Men bryllup - DA er jeg med. Helt med.

Bryllup er jo det - det er. Sukkersøtt og koselig. En lykkelig dag for et par, klart jeg vil se det.. Men så har det seg sånn at det er formiddagsbryllup, så de store flotte kjolene får man ikke se i dag. Ei heller glitrende hoder. Er nok bare ett hode som glitrer i dag. Brudens. Setter nok en litt større knapp på ettermiddagsbryllup jeg altså. He he. Med det giftet vi oss på ettermiddagen også 😉 Jeg liker skikk og bruk - etikette. Hihi.

Uansett der har du noen timer fremover av min dag. He he. Jeg skal kikke på TV sendingen, mens gemalen skal ut på egenhånd - så klippe plenen for 3 gang for sesongen, og ellers pusle litt mens jeg kikker på TV 😉

Ingen nye bilder for dagen enda, men utsikten både i går kveld og i dag var, og er nok den samme. Antar fjorden og Kirken viser seg frem akkurat slik nå. Blå fin himmel over alt.

Hurra for denne flotte våren. Kunne ikke bedt om bedre. Håper bare det varer, at ikke juni blir kliss klass. Men men. Den tid, den sorg.

Lag deg en så fin dag som mulig, om du ser på Brullup «sammen med meg» eller ikke. Kos deg uansett.

«Je kjæm att med mer litt seinere i dag» He he.

#bryllup #kongelig #blogg

Over (stokk og) stein..

Ikke sponset, eller burde jeg sakt at det er det?! Ha ha. Dessverre snakker jeg nok om en stor og morsom feillevering...

Dette har vært en morsom ettermiddag må vi si, og nå skal du kanskje få en bittelitt dypere forståelse - av hvor mye kjøring det er på dette feltet. He he he.

Gemalen tok seg en tur ut på egenhånd i formiddag, og Ludvik og jeg ble sittende igjen på terrassen. Her kjører lastebiler og håndverkere opp og ned hele dagen, så jeg la jo merke til at det kom en lastebil - som rugget opp og ned her. Men jeg tenkte overhodet ingenting over det, her jeg satt å koste meg i sola - for det er jo så dagligdags blitt med trafikk oppi her. He he he.

Når gemalen kom hjem da, så var han litt i fyr og flamme når han spratt ut på terrassen her. Full av iver ljomet han ut -

«Har du bestilt no stein eller?!» hømm. Stein?!

«Hva mener du nå?» jeg skjønte ærlig talt ikke meteren av hva gemalen hoppet og spratt for.

«Jammen det er da mætt ta stein på gar’n her» igjen skjønte ikke frua meteren, tenkte kanskje den lastebilen hadde grus eller noe sånt da - og kanskje mista litt eller no i den duren. Hvor «gæli» kunne det være da?!

«Ja nei så får du komma å sjå sjøl da» gliste gemalen. Javel, kravlet ned av terrassen i tøfler jeg, og tuslet rundt hjørnet.

Der ble jeg stående å gape som en «abbor på land» i nær to sekunder før jeg flira så «gæli» at tårene bare spruta.

Herr og fru skjønte i n g e n verdens ting. . .

Men av bildet under så skjønte vi jo noe 😉 Den eneste informasjonen som var å finne på lasset, foruten hvor steinen opprinnelig kom fra.

Gemalen trodde nok et øyeblikk, at frua hadde slått på noen stortrommer og lagt planer for gemalen mens hun selv skal se bryllup på TV. Beklager kjære, dette var ikke mitt verk. Men det gjorde dagen vår. Som vi flira.

Ja så var det bare å begynne å ringe rundt omkring da, noen sto vel å ventet på dette lasset her.

Men å finne ut hvem, fra hvor og hva - det tok sin tid i diverse telefonkøer. Diverse tast 1 for...og 2 for... Gemalen tasta, knotta, flira og ble etter hvert bittelitt oppgitt også.

Gemalen ringte nær sakt alle i nærheten med det kledelige navn, eller med tilknytning til. Alle som en flira, når han til slutt fikk kontakt - men ingen hadde anelse om hvor dette kom fra, og til hvor det skulle.

Mye latter ble det - det har jo så utrolig mye å si hvordan man griper an en slik sak, og vi?! Vi tar det meste med humor. Vi fikk til og med beskjed om at enkelte kunne komme etter klokka 16 å hjelpe oss å legge dette her (humoristisk ironi) Å ja, velkommen til dugnad, kaffe her 😉

Men altså. Igjen så sto vel noen å savnet alt dette her.

Til sist fikk vi tak i noen som kunne spore leveransen, og da flira vi vel enda mer. Leveransen skal rett over veien - det skulle blitt lastet av til høyre og ikke til oss på venstre. Så med det ble alt sammen levert i feil gate til og med - enda skiltet sto rett foran nesa på sjåføren - og jeg satt på terrassen. Jeg så han, og han bør ha sett meg. He he.

Når klokka hadde passert 16 sendte jeg en melding og etterspurte sjåføren, og om ikke den kunne ta med seg noe vi kunne hatt bruk for istedet?! Et gruslass eller en start til en lav mur. Men like over 16:30 kom han, uten noe som helst. Makan. He he.

Så over til det «dummeste» han brukte nær 2 timer på å flytte lasset herifra og over til en tredje tomt innblandet i kasus. Det viste seg at den nye naboen hadde spurt den andre naboen sin, om å få deponere lasset der - mens de la steinen. Ikke rart det ble krøll for sjåføren. Men hele tiden, nær hele tiden satt frua på terassen, rett rundt hjørnet - og fikk ikke med seg den timen det jo måtte ha tatt, å losse alt det der, her. Ha ha. Ler enda. . .

Psst. Vi laster ingen. Men verdt innlegget etter det lille «ekstra» i vår dag.. He he.

P.S 🙂Gikk du glipp av dagens første og andre innlegg så serverer jeg dem igjen til deg på tampen her.

Det første - «Fra hurra til pingst»

Det andre, ukens bok - «Ført bak lyset»

Lag deg en så fin kveld som mulig videre. Mer fra frua i morgen den dag. Hvem vet hva som blir levert hvor og når. Ikke vi hvert fall. He he

#belegningsstein #maxbo #diy #humor #feillevering #latter #fredag #langhelg #finnerlønn #ikkesponset #samarbeid #ironi

Ført bak lyset...

Får bare beklage for de som tålmodig har ventet på flere ord om bøker. Noen ganger kan det nå bli slik, ettersom hvordan ukene mine er skrudd sammen, og ikke minst hva jeg leser 🙂 Nå har jeg lest en veldig god bok, med litt lengde på.

Ukens bok:

Forfatter: Karen White.

Originaltittel: «The Night the Lights Went Out»

På Norsk: «Ført bak lyset»

Utgiver: Cappelen Damm.

Utsalg: Den var å finne i dagligvarebutikken frem til 5.mai, så nå kan det hende man må ta turen til bokhandelen hvis du nå får lyst til å kose deg med denne boken.

Mer utfyllende: Boken er på 512 sider med fin fontstørrelse. Lett og ledig å holde i hendene.

Her har du altså ukens bok servert. En bok jeg såvidt har nevnt noen få ganger tidligere. En bok som tar for seg hvordan en anonym blogger begynner å skrive om hovedpersonen. Slikt kan lede til mye altså, og jeg har ikke tenkt til å fortelle så mye heller denne gangen. Denne bør leses 😉

Bokens bakside forteller oss dette:

Vi befinner oss altså i Georgia hvor nyskilte Merilee tar med seg barna sine og flytter inn i et hus på tomten til den eldre damen «Sugar Prescott» i Sweet Apple. Sugar har aldri pleid å blande seg inn i leietakernes liv, men i og med at Merilee er ny på stedet, og i en fase i livet hvor ting synes å være tungt får de et bånd likevel. Merilee på sin side prøver å unngå å vise den gamle damen, hvor enklere hun tar på visse ting i hverdagen i motsetning til hva Sugar kanskje gjør, med tanke på aldersforskjellen. Hun vil helst ikke virke opphengt i hvor viktig Internett og andre nymotens faciliteter er for barna heller, men en dag skjønner hun, at Sugar kanskje vet litt om hvordan samfunnet nå fungerer?!

Om ikke det var tungt nok å måtte starte nær sakt på nytt på fremmed sted - med mange nye og ukjente faktorer i livet så blir det ikke så mye enklere, når en anonym blogger plutselig dukker opp i hverdagen, og begynner å fortelle fra «Lekeplassen» om hvorfor ekteskapet hennes angivelig gikk og måtte gå over stokk og stein. Det er ikke greit når noen begynner å skrive om en og ens hverdag.

I Sweet Apple er det visst veldig viktig å fremstå perfekt, og vise akkurat de bitene frem for omverdenen. Dette er et sted hvor alt skal være glamorøst og nær feilfritt, en søt sørstats by hvor de fleste enten kjenner hverandre, eller kjenner til - og siden skandaler da ikke skal ut, så kan det bli farlig når bloggeren så smått begynner å legge ut.

Men som baksiden av boken også forteller - hvor farlig det kan komme til å bli for de involverte i boken, får du nesten lese mer om selv. Forteller jeg mer inngående nå, så avslører jeg fort alt for mye.

Jeg likte denne boken veldig godt. Jeg liker hvordan forfatterinnen fletter sammen historien i et helhetlig og godt bilde. Boken er veldig fint satt sammen, slik at jeg som leste alltid vet hvor jeg er, selv om ulike kapitler fortelles av den det gjelder. Både i nåtid, fortid og samtid. Det samme gjelder for blogginnleggene til den anonyme bloggeren. Alt sammen er så fint satt sammen, og på en slik måte at den var vanskelig å legge fra seg.

Boken kan nok også gi en liten tankevekker til «de rette» selv den nærmeste av oss kan være en anonym blogger. Vel verdt å lese for oss bloggere. Jeg synes i alle fall at den var veldig fin å ha lest.

#cappelendamm #roman #bok #lese #leseglede #bokanmeldelse #bokomtale #Karenwhite #leselykke

Fra hurra til pingst..

Helt «plutselig» er hurramai dagen over, og vi sparker i gang pinsen, eller «pingsten» som jeg sa da jeg var lita. Veldig koselig at disse tingene henger sammen i år, neste år er det meste litt mer spredt. Så her skal det nytes.

«Ta den fridag, la den vandre - fra den ene, til den andre. Fridag er din - så klem i vei. Nettop nå er fredag hos deg»

Fritt omformulert fra «Ta den ring» går den koselige regla rundt enda foresten?!

Håper du hadde en veldig fin dag i går, gikk du glipp av vår dag, så kan du lese begge innleggene - via dette her om du vil - Hurrapinnedagen =))

En veldig veldig fin dag, det blir jo ikke mer moro enn man lager selv - og det er vi veldig veldig gode på her. Ingen av oss liker å ha det kjedelig, og derfor er det ytterst sjelden akkurat det.

Stille og fredelig, og månen var virkelig fin når vi ruslet kveldsturen. Måtte oppholde gemal og hund for å knipse noen bilder av «la luna»

Nå sparker vi som sakt i gang Pinsen. Og den også blir nok rolig her hos oss. Slappe av og kose oss, forhåpentligvis med masse grilling og varmere kvelder. Håper hvert fall på begge deler.

I morgen er det Kongelig Bryllup i England da, og frua skal nok få med seg det meste innafor kasus. Frua ser frem til det, mens gemalen sikkert finner et tog, et fjell og eller dype modelljernbane daler. He he. Eneste «aberet» er at det er formiddags bryllup. He he he. Å ja, er det noe jeg er drillet på gjennom oppveksten så er det skikk og bruk - etikette og «dill å dall» He he, og jeg liker det. Har sin forklaring altså, opphavet var og er ikke så «firkantet» som det nå kunne høres ut. Kniis.

Med det vet jeg, at det hverken blir lange flotte kjoler eller bling bling på alle de kvinnelige hodene. Er nok bare Bruden som glinser. Men bryllup er nå så sukkersøtt som det får blitt, uansett og åkkesom. Tar meg tilbake til vår store dag noen knallgode år tilbake i tid.

Men før jeg drømmer meg helt vekk i alt det der så står resten av denne dagen «for døra» i dag skal vi ut en liten tur, så får vi se hva resten av dagen vil bringe. Få planer egentlig, men skal i alle fall nyte det gode været så lenge vi har det.

Lag deg en så fin dag som mulig så lenge.

Hurrapinnedag #2

For en herlig dag det har vært. Dette har vært en hurramai dag akkurat slik jeg vil ha det. Bare kos.

Gikk du glipp av starten på min dag, så kan du - om du vil lese Hurrapinnedag #1 her =))

Dagen startet litt kjølig, og med en sur vind. Men etter hvert kom sola frem - slik vi har kost oss med den i mange dager nå. Helt herlig at den kom frem for fullt akkurat på denne dagen som veldig mange er ute. Hurra.

Selv om jeg var alene hjemme med Ludvik mye av formiddagen så blir det sjelden kjedelig rundt meg.

Jeg brukte tiden til å pynte opp litt i anledning dagen, det er jo noe med det at dagen blir gjerne som man gjør det til. Gidder man ikke løfte fingeren for å lage seg litt hygge, ja så blir det sånn da. Sinnsstemningen øker ved å lage kos, så selv om smerter jager så nekter jeg å la meg selv bli med ned. Så jeg lager kos!

Ingenting som heter at det «bare» er oss her hjemme. «Bare» oss fortjener også litt ekstra, fortjener hyggelig atmosfære. Fortjener en god dag. Og den, den må vi da lage selv ;-)

Mer om drilling kan du lese i dagens første innlegg linket over her. Og har du frua på snap (jernbanefrua) så fikk du også muligheten til å se litt rusten manøvrering av drillstav. He he. Er vel ca 20 år siden sist, men har da drillstav i rett størrelse. Å jada, en drillpike gir vel aldri helt slipp ;-)

Når gemalen kom hjem koste vi oss veldig på fremsiden av huset, når sola forsvant rundt hjørnet ble vi med den - og på ettermiddagen lå det an til grillings og kos. Nå går gemalen på langfri, herlig å vite at vi i kveld kan sitte å kose oss ute - uten å tenke på klokka.

Nå er flaggene tatt ned, men litt pynt består. Vi sitter fortsatt på terrassen og koser oss - og her blir vi til det blir for kaldt. He he.

Lag deg en så fin kveld videre - som du ønsker den =))

#17mai #grunnlovsdag #drillstav #drilling #grill #grille #kos #hygge #feire #blogg

Hurrapinnedag #1

🌿🇳GRATULERER MED DAGEN 🇳🌿

Så er den endelig her, dagen mange små har ventet på i flere dager - ja kanskje uker. Pølser, is, leker - alt godt skal skje i dag. Samtidig er det dagen for høy puls hos mange av foreldrene til disse. Lett jogging mellom alt som skal skje.

Håper alle holder roen, får en finfin dag, lande dagen etter å ha kippet skoene mot første og beste garderobedør, i kjent «Mot I Brøstet» stil 🙂

Så håper jeg alle veiver flagget jublende og entusiastisk opp i sky, fremfor ned og langs bakken. Vi er vel stolte, er vi ikke?! Det er jo feiring. Hurra. Flagget subbende langs bakken er faktisk noe av det styggeste jeg ser i hurramai tog.

Her i brøtte er også dagen i gang, men her er ingen små, så ingen Bunad på 😉 Visst har jeg pyntet meg, du som har frua på snap (jernbanefrua) har fått sett både meg og litt av antrekket for dagen. Kommer nok mer av alt utover dagen.

Ludvik har også hurramai sløyfen sin på. Selv om vi er hjemme og ikke «syns» så er jeg oppvokst med å pynte meg fordet. Jeg har i grunn ikke store tradisjonen for å pynte meg denne dagen jeg. Nær sakt hele barndommen gikk jeg i uniform.

Mer tekst om det under bildet.

Da jeg gikk på barneskolen sang jeg i skolekoret, og der ble jeg værende til jeg sluttet på ungdomsskolen. Vi hadde drilltropp og snertne uniformer. Lilla og hvite.

Å drille var og er noe av det morsomste jeg visste, og jeg savner det hver bidige 17. Mai. Kunne så veldig tenkt meg å starte igjen, drillstav har jeg - jeg vet bare ikke hvor lenge skuldrene ville syns dette her er gøy nå i dag. Likevel får jeg tårer i øynene når jeg hører «Gammel Jegermarsj» den har jeg ufattelig mange timer sammen med.

Nei denne dagen blir nok rolig, men så koselig som bare vi får til. Når gemalen kommer hjem fra jobb skal vi grille og kose oss på terrassen, takker værgudene for flott hurramai vær.

Lag deg en så fin 17. Mai som du kan så lenge.

#17mai #grunnlovsdag #gratulerer #drilling #drillstav

Blomsterferd..

Kvelden har nådd oss igjen her i brøtte, og nå sender jeg en liten tanke til alle dem som skal ut å feire natt til 17. Håper feiring i nærmiljøet pakker seg innomhus, hvis ikke må det vel halvannen flaske hårspray til. He he.

Midt i middagen vår begynte det å blåse opp til et veldig vindvær, sveisen sto med ett til alle kanter ute på terrassen. Glad for at vi ikke skulle grille i dag, for å si det sånn.

Etter middagen var i magene reiste vi ut for å fange noen blomster for sesongen, venter som nevnt bestandig til rundt akkurat nå.

«Nå ble det litt koselig rundt oss igjen» det pleier vi å si når vi har fanget blomster om våren =))

Heldigvis begynner vinden nå å løye litt også, holdt på akkurat så lenge at jeg fikk skrevet det - typisk det da. He he.

De store vi pleier å ha i urnene ute hadde ikke kommet enda, pleier å ha en hage hortensia og noe annet fint. Men alt må jo ikke på plass med en gang. Kan få det enda koseligere litt senere vi. He he.

I tillegg til de tre her ble det også lavendel, det er noe jeg liker å ha hvert år. Lavendel er jo for det første lilla, og så lukter de så godt synes jeg :-))

For første gang har vi nå fått handlet planter lokalt, sådd og dyrket opp på Geithus, ikke så veldig langt fra oss. Så når utsalget i Hønefoss nå har flyttet enda litt nærmere oss - så reiste vi dit for å kikke, de hadde altså så mye flott. Flere planter der som jeg ikke har sett hos de store, og lavendelen luktet enda bedre - så vi fortsetter nok her.

Link til det hele finner du her Daljit Hagesenter

Resten av kvelden har foregått med knusende ro. Gemalen skal på jobb i morgen tidlig også, så her blir det stille og rolig. Forhåpentligvis er været med oss i morgen også slik at vi kan grille og kose oss på terrassen utover ettermiddagen og kvelden.

 

Ønsker deg en riktig god innspurt til Nasjonaldagen, og en veldig fin 17. Mai morgen =))

Hurra mai din glede og sorg..

 Noen ganger "bare" kommer det ord til meg ;-)
Og for en gangs skyld kan jeg jo dele noen av de.

Ord som kom da det første oppslaget om nix og null TV sending i morgen fløy til topps i avisene.

 

 

 

 

Jeg kjenner en sorg over landet,
i stuene eldre har sitt hjem.
De syttende mai må feire,
uten fjernsynets gode venn.

Jeg kjenner en sorg over landet,
politikeren ser ikke den.
Den turer standhaftig over heien,
dens budskap skal først og fremst frem.  

Jeg ser en sorg over landet,
folk lider i stillhet - men fred.
De gråter for seg selv så stille,
grådigheten finner uansett sted.

Jeg ser en sorg over landet,
hvor lenge skal det holde på?!
Hjertevarmen betyr visst så lite,
men folket de lider NÅ!

Jernbanefrua - BM - 16.05.18


Dette var kanskje ikke det beste diktet jeg har forfattet på noen få minutter, men "lell da" jeg mente det, mener det når de eldre rammes av noe "de - vi har bestemt" menneskene, de som ikke evner å se lengre enn summer på papir. De evner tross alt ikke når de velger å lukke øynene.

 Jeg synes det var bare leit at det ble fullt kaos angående TV sendingen i morgen - men jeg er veldig glad for å lese at enkelte uorganiserte gjennomfører i Oslo! Det er viktig for veldig mange eldre, og for alle dem som ikke kommer seg ut denne dagen, det er viktig å ta vare på alle sammen - selv i en slik situasjon, som tilfeldigvis rammet vår Nasjonaldag!

Vi er ikke flinke nok til å reagere før noen av våre aller nærmeste rammes lengre, og nå kunne det rammet veldig mange. Bare en TV sending tenker kanskje du, men for mange er ingenting "bare"..

#eldreomsorg #hjertesak #tv #blogg #dikt #skriver                    

Oppsop..

 God dag der ute 🙂

Håper du har en fin onsdag så langt?! Herved serveres litt av et kasus, i form av et innlegg til deg. Jeg vet jeg er god på «lange» innlegg, tror ikke jeg greier å skrive korte innlegg, om jeg ville aldri så mye. He he. Men å finne en overskrift til alt dette?!

Det burde jo blitt en 4-5 innlegg hver for seg dette her, men jeg vil jo nødig «spamme» ned leselisten din heller da 😉 Gliiiiis. Tenker jeg tross alt er veldig grei jeg nå. Det er meg vettu, fru grei grei, så da ble overskriften rett og slett oppsop 🙂 En Hedemarking vil forstå det, kanskje til og med smile av det - for andre så betyr det rett og slett oppsamling.

Her i brøtte er den i gang, gemalen er på jobb - Ludvik og jeg sitter i skyggen på terrassen og nyter kaffekoppen. En ny dag, og en ny bok 🙂 Jeg er helt klar over at det ikke ble noen ukens bok forrige uke, men jeg skrev om både isfolket forrige søndag, og gjentok Papirslottet på lanseringsdagen i forigårs, så jeg føler jeg er i rute likevel.

Frua leser i skygge og sol, og i dag har en ny bok nådd postkassa. Eller delvis da hvert fall. Dette leveransefirmaet er ikke så nøye med at ting blir levert føler jeg.

Da vi for 2 år siden fikk beskjed om at vi måtte samle oss om postkassestativ så valgte vi å skaffe en ny kasse, med sprekk. Siden stativet står 150 meter opp i veien, uten at vi ser den så føltes det tryggest da det er en del trafikk oppi her. Men når noe pakkes i tykk papp så går det ikke oppi kassa, og de velger da å enten prøve å stappe et hjørne oppi sprekken med lokket over - eller så legger de hele pakken oppå kassa - fritt for hvem som helst å raske med seg.

Når det andre postleveranse bud ikke gjør det, hvorfor må det andre?! Jeg henter da gledelig pakken på post i butikk, jeg skal kvitte om kapp med småfuglene hele veien til disken - heller det enn at noe skal bli borte for meg. For det tar de jo heller ikke ansvar for. Dessverre.

Sendt flere mail til dem, men får hverken svar eller en hyggeligere levering. De som fulgte den tidligere bloggen min - Lykkeboet - kunne i desember lese om min bittelille frustrasjon over at en stor og fin pakke ble stående i Oslo i 20 dager før den nådde hit. Vil du lese om innspurten og leveransen av den - den gangen så kan du det H E R =))

Poenget er ikke å henge ut noen, men når de får kritikk fra så mange, over så lang tid - hva med å lytte og lære da tro?

Uansett. Det ble ingen dagbok oppsummering fra frua i går, hun var alt for opptatt av å nyte sola og lese nemlig. Men jeg begynner å lure på om jeg kanskje leser for mye nå om dagen?! Hehe. Gemalen hadde time hos BHT i går (bedriftshelsetjenesten) og der fikk han til slutt en lattermild beskjed om å holde smatten så damen fikk tatt noen dråper blod, og alt dette andre de finner på. Jeg flira så godt når han kom hjem å fortalte det. Men siden noen på et slikt sted greide å putte på gemalen en femmer så må det ha vært stille hjemme. He he he. Men jeg har litt den følelsen i dag. Jeg er skravlesjuk. Eller skrivesyk blir det kanskje?! Hehe.

Her i brøtte ble plenen for andre gang frisert i går, og i kveldingen skal vi ut en tur å fange noen fine blomster. Pynte opp litt til i morgen, slik vi pleier. Venter nesten bestandig med blomster til denne dagen. Det lille ekstra til i morgen. Da blir vi klare for hurra mai i morgen. Pinneflaggdagen som vi kalte det som små, og kaller det enda. Hehe.

Jeg skal avslutte nå, for jeg er på vei ut i sidespor som aldri vil kunne krysse hverandre igjen. Hehe. Det jeg fortsatte å skrive tar minst to innlegg alene, frua har i grunn veldig mye på hjertet i dag - merker du energien eller?! Hehe. Ikke umulig at det kommer en del mer fra meg i dag. He he he.

Lag deg en så fin dag som mulig så lenge.

Fronter bloggere #3

I et tredje innlegg fronter frua fem flotte bloggere til. Alle gode ting er 3 sies det - og i dette tilfelle er alle 3 gode 🙂

Forrige mandag frontet jeg 5 med et type tema i bilder. Fronter bloggere #1

På fredagen frontet jeg 5 bloggere som ofte deler av seg selv innenfor temaer. Fronter bloggere #2

I dag velger jeg å fronte fem bloggere som skriver fint og godt om det meste. Fra deksler til bøker, og alt i mellom.

Den første jeg ønsker å fremme er Nina Cecilie hun skriver bloggen «Livetmitt93» og deler av seg både flotte bilder og variert innhold. Jeg vil nødig sette noen i noen som helst «bås» men Nina har en rosa - blogg - bokstavelig talt. Hun er veldig glad i fargen rosa, noe som kommer til syne ved et kjempefint design.

Den andre jeg vil fremme denne gangen er Monica hun skriver bloggen «Monicah» og deler mye av seg. Fra bøker til aloevera. Og den flotte hunden hennes Rosie er med. Vi fant hverandre via hundene, og later nær sakt som at de har et helt ukjent avstandsforhold. Hehe.

Den tredje jeg deler med deg i dag er Kristin hun skriver bloggen «Kristinshverdagsblogg» og deler av seg det meste i noenlunde lik humor som meg selv. Jeg synes i alle fall vi er morsomme. Hihi.

Den langt i fra sure fjerdeplassen går denne gangen til Fotokjerring hun skriver bloggen «fotokjerring» og deler av familielivet og igjen veldig lik humor.

På femte og siste plass i dag gir jeg deg Frodith hun skriver bloggen «frodith» og deler av seg selv, fra skygger og fingerdans til ettertanke.

Felles for alle fem er hverdagene, humor og nær sakt veldig variert godt innhold. Meget diggbart. Hehe.

I løpet av en god uke har jeg nå frontet 15 av flere hundre tusen gode blogger der ute. Kom du ikke med denne gangen heller så vil nok frua kjøre flere slike innlegg når det passer seg slik. Bare hyggelig å fronte andre. Gode produkter kan ikke deles nok, og det er jo det vi er. En blogg er vårt eget produkt. Så jeg får vel legge til at dette er helt usponset. He he he. Bare tuller som vanlig. Håper ingen tar seg nær av humoren min. Mener bare vel.

Lag deg en finfin dag videre så lenge 🌞

#framsnakk #blogger #blogg

Nyt Norge..

God dag (...) økseskaft. Har nok fått med meg at det ikke lenger er ønsket å bruke kjønn i ord lengre, hva jeg mener om å endre på setninger - som er brukt mye lengre enn jeg har trasket rundt på jorda får prikkene tale for 😉 he he.

En ny solskinnsdag er i gang, så igjen kan jeg vel si at sommeren igjen foregår på en tirsdag. Når jeg tittet ut av vinduet i mårres tenkte jeg for meg selv at dette «Nyt Norge» merket også burde vært klistret på kalenderen. Finnes de i klistremerker foresten?! Skulle hatt en pakke. He he. Håper inderlig at du har det samme været hos deg som vi har her om dagen.

Det er rett og slett h e r l i g!

Men før denne tirsdagen hadde vi naturlig nok en mandag. Siden vi var i et bittelite bursdags lag i går kveld, så kom kveldsinnlegget fra frua litt senere enn vanlig.

Vi måtte vente litt på bursdagsbarnet som gjemte seg for Ludvik. Makan. He he.

Gikk du glipp av gårsdagen i et lite «jafs» så kan du lese det her om du vil 🙂

Mandagen på to minutter ;-)

Det var virkelig flott over himmelen i går kveld, naboen kan ikke klage på utsikten - det er helt sikkert.

Men nå er tirsdagen i full sving - og igjen sitter frua på terrassen og nyter. Planen for dagen er i grunn det vanlige, litt husarbeid, sol, litt mer husarbeid og enda mer sol.

Ingenting å skrive dagbok «hjem» om. Så montru hva dagen egentlig vil bringe, det kommer nok på bloggen senere.

Lag deg en så fin dag som mulig så lenge.

#nytnorge #randsfjorden #blogg

Under den hvite...

Nei foresten. Den er ikke hvit. Brua 😉 Kommer tilbake til den om litt.

Kvelden er igjen over oss, og etter en fin og ikke minst varm dag nærmer det seg kveld. Jeg for min del håper dette knallværet holder overraskende lenge, det hadde ikke vært meg i mot om det regnet hele natta, bare det var like fint som nå om dagene. Det kunne jeg fint blitt vant til - som de som bor i disse varmere strøk. Kroppen er ørlite blidere på meg når det er så varmt som det har vært i dag, så selv om det til tider kan føles vel varmt (klager ikke) så har det en fordel jeg er overmåtelig glad i ❤

Jammen har vi ikke fått gjort litt denne ettermiddagen også. Etter en veldig rask og enkel middag fikk vi unna et par oppgaver ute.

Gemalen fikk montert hageslangen på vaskeromskrana, så først fikk Ludvik en ordentlig god dusj, med litt såpe og ja, litt pleie. He he. Han var noe skeptisk i fjor, men han skjønte nok at det var godt - for det var en hel del enklere nå. Gemalen og jeg fikk nesten ikke bade noe som helst jo. Hehe.

Når Ludvik kunne slappe av litt fikk vi tatt vinduene på fremsiden av huset - der morgensolen koser seg. DET var veldig fint å få gjort. Nå ser vi både ut og inn igjen. Ha ha.

Etter det igjen tuslet vi opp til naboen for å feire bursdag. Katta der i gården fyller år i dag, og man lar vel ingen anledning til kake gå fra seg eller?! Hehe. Katta var ikke hjemme, så da ble det desto mer kake på oss. He he. Jammen kom ikke en tredje nabo på uventet kaffeslabberas også, så det ble noen veldig koselige timer.

Men over til overskriften. Gemalen fikk post i dag. Det hersket stormende jubel når post damen snudde etter å ha sett meg på terrassen, en pakke for stor til postkassen hadde hun med seg, til gemalen. En pakke til gemalen, det er ikke hverdagslig- pleier (kremt) stort sett å være til meg. Så nå ble han glad altså, selv om han har ventet på den noen dager.

En bru, til modelljernbanen. Den var stas å få hjem. Han har allerede pekt og forklart at den skal stå «der» og det og det sporet skal gå både over og under. Det blir nok så bra som det kan få blitt 🙂

Det var dagen kjapt oppsummert i et «jafs» en finfin dag, i morgen er det spådd like fint - faktisk er det akkurat nå spådd godvær så langt appen rekker (neste onsdag) la oss håpe det går troll i ord.

Håper du har hatt en finfin dag, nå skal frua lade opp til i morgen. Mer sol, mer skille. He he.

#hund #modelljernbane #kake #bursdag

Papirslottet #2

Da er dagen mange har ventet på endelig her. Lanseringsdagen for den nye serien Papirslottet 🙂

NÅ er den ute i butikkene. Hurra for det 🙂

Jeg leste denne første boken for en liten stund siden, og jeg likte den veldig godt.

Selv om jeg også la til i omtalen, at jeg ikke helt følte at den traff meg like godt som en del andre, så mente jeg dette som en personlig bagatell! Ingen opplever en bok likt, og boken er god den - historien er god! Anbefaler den til alle som liker serieromaner. En veldig god og ikke minst en spennende start på en historie, som nok leder an til mange timers god lesning fremover 🙂

Gikk du glipp av min omtale av den, så deler jeg den mer enn gjerne igjen for deg her.

Min omtale av PAPIRSLOTTET første bok.

Ta en titt inn hos Norske Serier hvis du vil vite mer, eller bestille deg boken. Linken finner du øverst på bloggen.

#norskeserier #maylisruus #cappelendamm #serieroman #serieromaner #bok #leseglede #leselykke

Snart jul tydeligvis..

Ikke bli deprimert av overskriften er du snill. Hehe, det er ikke akkurat sånn ment, frua er bare enten veldig tidlig ute - eller så har vi begge her lukket øynene bittelitt.

Jeg har i alle år tviholdt på den barnlige følelsen, nekter liksom å bli helt voksen og «seriøs» Da jeg var mindre hørte jeg nemlig det - «en er ikke voksen, før en kan innrømme at en kan være barn» så, da er jeg voksen likevel da 😉

Jeg vet ikke med deg, men da jeg var liten var noe av det morsomste som fantes i førjulstiden å lage dorull-nisser. Noe mutter og fatter var gode på å late som var veldig fint.

Så derfor har jeg av og til fortsatt å snekre sammen «barnlige» dorull nisser. Nå er det er noen år siden sist - er vel en 7 års tid siden frua gikk «all in» og kjøpte en liten trebenk som jeg limte to dorull nisser på, sammen med sånne små treski og staver - det ble en fin julegave det.

Det ble en god del latter ut av det, det blir veldig mye moro av sånt - det er slike ting som fortsetter å gi glede og minner.

Nå tenker jeg hvert fall, at gemalen kanskje har prøvd å ymte frempå at han ønsker seg dorull nisser?! Min skyld er det neppe. Aldri i verden. He he he.

Med finværet har i alle fall sløvheten dukket opp, og anslagsvis vært her en stund. Mulig vi har sovet den tiden vi har vært på badet - jeg vet ikke helt. Har egentlig ikke ord!

Rett ved siden av toilessen har vi en liten hvit kurv ting, som jeg kaller den - en sånn en med 3 kurv skuffer i. Og på lørdag så jeg «plutselig» sånn helt ut av det blå, at hele toppen var smekk full av tomme dorull hylser. Altså - å fylle opp den er jo ikke gjort på en dag, litt usikker på hvor lenge vi har oversett kasus - kanskje fordi det kunne lede til noe moro?!

Så frua fant en pose, og kastet alle sammen oppi, det ble en del (iiiik) Skylder bastant på lynkjappe ærender grunnet pent vær.

Jula varer jo som kjent til påske, men vi begynte nok å samle like etter påsken. Ha ha.

Godt å få samlet opp tidlig da, så får jeg se litt nærmere om det blir noe ut av disse her. Det er jo aldri så galt at det ikke er godt for noe.

Jeg skjønner egentlig ikke hvordan det går an å «overse» sånt så lenge heller jeg da. Vi er jo begge ryddige og renslige folk, jeg liker ikke sånt overflødig rot! Så nei, skylder helt og holdent på virrumsyndrom hos frua, og at gemalen har utnyttet det til det fulle - for å vise meg at han ønsker seg en god del nisser?! He he he.

Gnir seg i hendene av å vite det motsatte, nisser ønsker seg vel som regel ikke flere?!

#dorullnisse #dorull #nisse

Null stress søndag..

Store deler av denne søndagen har vært tilbragt på terrassen, og jeg stopper nok aldri å undre meg over hvor stressende mye synes å ha blitt?!

Fra vår egen lille «boble» på kloden hører vi fuglene. Som et ekstra garnityr hører vi hvordan småfuglene «skravler» med hverandre, toget som tuter et fast antall ganger når det passerer. Bekken som bruser inntil skogkanten.

For å piffe på med det lille ekstra hørte vi også en gressklipper, nei vi hørte to. To gressklippere og et antall biler det ikke nyttet å telle freste og freser - opp og ned. Frem og tilbake, hit og dit. Fra vår lille «boble» synes søndagene å være litt ekstra travle for mange?!

Vi har hatt en veldig rolig søndag, som vanlig i grunn. Vi maser sjelden med noe som helst. Tar oss i å kose oss med lyden av pippipene som flakser rundt oss. Pusler med våre oppgaver uten stress, mas og jag. Tar det litt lengre tid - ja så gjør det nå det da, å rakk vi ikke alt, neivel - daså.

Det kom en liten lokal regnbyge her i ettermiddag, og når den hadde plasket fra seg var vi igjen på terrassen, fyrte opp lillegrill og koste oss i varmen fra sola og den.

Etter en bit god mat, kyllingfilet med kinakål, cherrytomater og mais plasserte vi hver vår krone-is på toppen. Vi har blitt veldig fan av lillegrill, og har siden den kom hit påskeaften fyrt opp mange ganger.

Hvis jeg skal tippe, så blir resten av kvelden like rolig som dagen har vært hittil. Uansett hva som kommer til å skje så blir det hvert fall hverken mas eller stress. Det blir det aldri hos oss 🙂 Vi liker ikke det.

Ha en fortsatt finfin kveld, uansett og åkkesom.

#diplomis #kroneis #grill #søndag #blogg

Esc, søndagen derpå..

God søndag medbloggere, håper den startet godt. Her er vi noenlunde i gang etter gårskveldens show på tittekassa.

Så du på? I så fall, hva syns du? 🙂

Helt ærlig satt vi som to mindre imponerte ugler når det hele nærmet seg slutten. Nå har vi altså ikke sett på de siste årene, men for det første skjønte vi ikke showet, hverken sammensetningen, det som skulle være morsomme innslag i mellom - eller hvordan vinneren kunne vinne, hva låta angår. Det var vel egentlig budskapet som vant?!

Så vi skjønner hvorfor vi ikke har sett på de siste årene, og nå går det nok noen år til neste gang igjen. Det har rett og slett blitt for mye fokus på alt annet enn musikken og kvaliteten - syns vi, og i samme slengen er vi glade for at vi ikke vant. For selv om «Grande» uttalte seg, og lovet penger hvis Rybak skulle vinne - så er det bare å se litt rundt så vet vi, at dette gigantiske showet har vi ikke penger til, men alt annet er vel diverse andre budsjett. He he.

Men det som tok «kaka» for gemalens del var nok å se NRKs promotering for neste lørdag. Jeg har ikke nevnt det alt for mange ganger til han, regnet med at han før eller senere ville finne det ut - så i natt skjønte han nok - at pinseaften går i «tusen knas» He he. Det er jo Kongelig Bryllup på gang, og da vet han så veldig godt hvor han finner frua hen. Med øynene på tittekassa, her hjemme 😉 ha ha.

Nå er det en ny dag, og her i hus føles det litt som dagen derpå, enda vi satt med hvert vårt glass brus og en bolle chips til finalen føles det ut som at vi begge var på en voldsomt utagerende fest. Ha ha. Ble nok mye show og musikk på oss i går kveld, mot normalt ellers. Så her er det foreløpig ingen planer - eller alt for mange, og for mye som svømmer rundt i knollen - så det mest sannsynlig ikke blir noe av noe som helst. He he. Jeg spurte gemalen om hva han tenkte om dagen, og han svarte «ja» så ergo henger dagen vår bittelitt i lufta foreløpig.

Men det blir nok så bra som det skal være, pleier å bli sånn. Vi trenger ikke ha planer hver dag, nesten mest herlig å ta alt nøyaktig som det kommer. Hva haster egentlig?! Ingenting.

Håper du får en finfin dag, frua kommer tilbake med mer.

#esc #søndag #blogg

En klipp til Melodi Grand Prix..

Så er kvelden her, og det er straks til for Eurovision Song Contest anno 2018, eller Melodi Grand Prix som det het før - og som sitter litt mer spikra fast i knollen enn dette nye 😉

Dette har vi ikke sett på de siste årene, men for å forsøke å lage vår egen lille interne episode av TV programmet «Sofa» så skal vi se på - å ha det riktig så gøy 🙂 slik vi pleier når vi ser på TV. Det er moro mellom veggene her hjemme, noe vi setter utrolig stor pris på!

Tåa mi er noenlunde normal igjen også etter morgenens akrobatiske tull og ball - men jammen var den sår i noen timer. Nesten så jeg lurte på om jeg hadde gjort den noe veldig kjedelig. Gikk du glipp av morgenens kasus her i brøtte så kan du, om du vil lese det her =)) sola har skint over oss i hele ettermiddag, nesten vindstille - bare kos, rett og slett.

Det har vært en fin ettermiddag her i brøtte. Vi har egentlig hatt en rolig dag, jeg fikk vært på apoteket - og der fikk jeg en analyse av huden i ansiktet - hvordan det var kan du, om du vil lese H E R =))

Ingen produktanmeldelse denne gangen altså, rett og slett bare et tips om at man hos Vitusapotek kan få utført en kort, og gratis hud analyse (usikker på om alle tilbyr) noe jeg i alle fall synes var veldig informativt - og resultatet var noenlunde slik jeg hadde forespeilet meg, trodde panna var enda fuktigere, og halsen mindre. Ellers hadde jeg en ganske riktig gjetning på resten. Kaoskontroll med andre ord.

I kveldingen har jeg også prøvd meg på noe relativt nytt. Gemalen kunne tenkt seg en hårklipp - og han har en sveis, ikke maskinklipt liksom, så frua har vært veldig skeptisk - men fant da frem maskina og satte i gang her ute på terrassen. Underet er at vi begge to ble veldig fornøyde med fruas håndlag med kreative sysler. Jammen fikk jeg ikke til dette her også, et lite ulp kom likevel, da gemalen sa at dette kunne jeg fortsette med?! Da kjente jeg litt på at det kan nok hende han bør ta en tur innom damen som kan det, sånn innimellom?! Får se. Glad han ble fornøyd i alle fall. Gliiiis.

Nå er det bare halvannen time til det hele braker løs på tittekassa, og vi skal altså prøve å få det med oss. Steke en god biff nå, kose oss litt før det setter i gang - så det blir nok en veldig koselig, og ikke minst morsom kveld her. Trenger ikke være en hel gjeng for å ha det gøy.

Kose deg masse i kveld du også, samme hva du måtte finne på, og måtte den beste melodi vinne hele sulamitten 😉

#tv #esc #kreativ

Hudanalyse..

*Ikke sponset, men inneholder produktbilde.

Som nevnt før i dag skulle frua tilbake på apoteket en tur, og jeg dro i vei når gemalen var på bena etter nattevakt. Men som vanlig er det ikke «bare» med meg, når noen venter på meg ute (les:mutter) så enten skravler jeg meg vekk, eller kikker på ting, som igjen tar tid. He he.

Jeg har tidligere fortalt at damen på apoteket her nede har hjulpet meg veldig med å finne håndkremer som gjør noe for meg. Det har tatt meg borti 17 år å finne en god håndkrem, hvorfor jeg ikke har spurt om hjelp før aner jeg ikke nå, for på bare to måneders tid har hendene mine blitt noe helt annet.

Hurra for alt som fungerer - og nå er jeg der igjen. I går hjalp hun meg å finne sommer kremen til hendene mine, men når jeg kom hjem i går grublet jeg to og et halvt sekund over hvorfor jeg ikke spurte om hjelp til ansiktet også - mens jeg først var der. Så det kasuset sparte jeg til i dag.

Jeg har ikke vært, og er ikke den som legger ned veldig lang tid på badet om morgenen. Da er jeg alt for sår i rygg og stiv i kroppen til å stå å «dille» over tid. Ansiktet får en kjapp vask med egnet såpe, og en krem som ikke har syntes å gjøre en døyt for meg, ikke det jeg vil i alle fall - men hva skal man egentlig tro at en krem kan gjøre?! Jeg har ikke for vane å tro på slike mirakler jeg.

Damen på apoteket her holder nå på å utdanne seg innen hudpleie, så heldig for meg da - at det er akkurat henne jeg har spurt om råd og hjelp. En koselig dame med masse humor, akkurat slik jeg liker det. Nix høytidelige salgstriks, og nix selvhøytidelig seanse. Jordnært.

Vi er jo som vi er i kropp og utseende, hvorfor ikke ha det litt moro med det som er?! Jeg liker det mye heller enn å gå rundt med ønsker om å fikse på kroppen min.

Uansett, på apoteket (Vitus) så kan man få en gratis hudanalyse, om det er kampanje nå eller om det er generelt aner jeg ikke, men hun spurte om jeg ville ha en slik - og jeg sier aldri nei til noe som kan være både interessant og moro, helst begge deler.

En slik analyse tar anslagsvis 3 minutter. En dings blir satt på 5 steder på huden. Panne, tinning, under øynene, kinn og hals. Fungerer nesten som et termometer - som da leser av fuktnivået på de stedene.

Det var faktisk veldig moro å se hvor jeg landet hen. Min utfordring er en fet T sone - hovedsakelig panne og nese - og siden jeg da logisk nok bør unngå oljebaserte produkter på de to stedene, og jeg ikke har hatt lyst på veldig mange produkter for i hodet mitt én misjon - så har det blitt for lite fukt i kinnene. Jeg var noe tørr i kinnene, og panna glinset som en julekule i mai.

At jeg hadde mer fukt på halsen enn i panna var for meg en overraskelse, men sånn er det nå.

Og det fine med hele analysen, damen kunne finne produktet som kan så godt som hjelpe akkurat min hud - ut i fra hvor jeg landet på «kartet» men med bittelitt slingringsmonn siden ingen er helt like. Fiffig altså.

Så hun landet på en krem, og heldigvis for meg er det i disse dager 50% på den minste flasken da de kun skal føre de litt større heretter. Fikk teste den mens jeg var der, og jeg ble mektig imponert lenge før jeg var hjemme igjen. En liten «dært» på håndbaken smurte jeg fort utover i panna mens vi snakket sammen, jeg var da allerede litt blank etter noen timer på beina, men lenge før jeg var hjemme var panna matt og tørr, og det er den enda! Hurra.

Jeg regner nå veldig med, at jeg henger litt etter på disse tingene. Igjen har jeg aldri lagt sjela helt i å ta med meg disse utfordringene til mennesker som kan noe med det - og det morsomste er jo, at jeg blir så overrasket over at produktene hjelper. Skeptikeren i meg får en durabelig knekk. En morsom en.

Budskapene i hele innlegget er som følger 😉

For det første håper jeg at damen her nede «kommer ut i flere opplag» slik at mange kan få nøyaktig samme hjelp som jeg har fått de siste månedene. Og har du noen utfordringer med huden din, noen elementer i ansiktet du ville fått hjelp til, så ta deg en tur til Vitus da vel, og hør om du også kan få en analyse. Skader jo ikke hvert fall.

Jeg roser de som ikke står der kun for å selge, men som oppriktig vil yte noe for de som kommer innom, helt uten forpliktelser om å kjøpe. Dette har jeg nok allerede spart mange kroner og et uvisst antall uhøytidelige sukk på, ved å få hjelp, og kjøpe de rette produktene for meg, med en gang. Det blir jo fort både dyrt og kjedelig å prøve og feile hele tiden. Så i løpet av et kvartal har jeg altså fått noenlunde kontroll på de to utfordringene jeg synes jeg har hatt.

Krysser labbene for at det varer.

#ikkesponset #hudanalyse #gratis #hud #vitusapotek #apotek #dermalogica #hudkrem #krem #skjønnhet #pleie #velvære

Ømtålig tema..

Eller øm-tå-lig tema. Uansett og åkkesom er lørdagen her. Hurra for det, håper din er god foreløpig 🙂

Dagen er i gang her også, gemalen sover enda - men jeg har fått kranglet meg opp og i gang. I og med at jeg skulle være så stille som bare jeg kan - så gjorde jeg det jeg vanligvis vræler av. Jeg tuppa borti senga, ikke bare en gang - men to!

Nedmed senga mi ligger det hver morgen en «ullhaug» Ludvik ligger som oftest rett ut mellom seng og vegg, bruker den meteren som er.

Så mine dager starter gjerne veldig akrobatisk, jeg får tøyd og strekt stokk stive bein i forsøk på å komme helskinnet over den sovende hund. Flere ganger har jeg vurdert å sove i aerobic utstyr fra 90 tallet, om ikke annet enn for å få tatt noen meget inspirerende, og ikke minst selvmotiverende bilder av oppstandelse, men det har foreløpig blitt med tanken. He he.

I dag var jeg i grunn veldig lite «mobil» også, noe Ludvik nok fikk med seg, for mot normalt så løfta han på hodet da jeg forsøkte å tråkke sikksakk over og rundt. Med en stor skygge i fart skvatt jeg - og slang like godt lilletåa rett i senga. I løpet av et millisekund stappa jeg bortimot hele knyttneven i gapet på meg, noe Ludvik slettes ikke skjønte bæret av. Så med et «øøømmmm» fra meg skvatt han opp, men rundt omkring der befant jo fremdeles jeg meg - igjen skvatt jeg, mest for å komme meg unna, og der var senga igjen.

Jeg snudde meg når jeg hørte en lav dur fra gemalen, og med knyttneven fremdeles i munnen tenkte jeg at detta tross alt gikk veldig bra. Antok at alle tærne var inntakt - selv om jeg kjente minst en av dem bittelitt bedre enn de andre akkurat da. Tuslet stille ut av rommet og ut i gangen, bare for å snuble fullstendig i Ludvik som mens jeg kikka etter om jeg hadde vekt o store arbeidskar hadde flyttet seg ut av rommet, og nå lå rett foran baderomsdøra som jeg føyk rett inn i når han skvatt unna o hellige «mor» i fart.. Setter jo ikke på gangens flombelysning heller. Kan jo veien, tross alt.

Akkurat på dette tidspunktet fikk jeg bilder i hodet mitt, av meg selv - sett utenfra. At ikke den hunden har lært seg morgenrutinene enda?! Han kan jo så mye annet rart - og at frua går rett fra senga til badet er jo fast takst her i huset også. Akk å ve. Hehe.

Dagen er i alle fall i gang og jeg tror jeg fikset tåa. Angivelig traff jeg første gang på høyre side, og andre gang fra venstre - den ser jevn ut fortsatt i alle fall. Ha ha. Tørt.

Så fort gemalen er på sine ben blir det en liten tur ut. Apoteket hadde ikke det jeg var ute etter i går, men skulle angivelig rekke å få kloa i det til i dag. Så jeg gjør et forsøk.

Det er så moro når jeg er helt innpå, reiser avgårde i god tro om å få fylt på, når jeg først får somla meg dit er jeg jo sjeleglad i flere dager etterpå. Herlig følelse av å være på G ca tre måneder igjen, bruker jo ikke så mange hverken high-tec eller uvanlige medikamenter, men ofte blir det to turer likevel. Riktig så festlig alt sammen.

Som en ode til denne dagen vurderer jeg å sette på ESC på tittekassa i kveld bare for å glede han som i mårres sov så søtt mens frua kvelte hyl og vræl. Jeg bare tuller.

Ikke fått med oss noe som helst av det på noen år nå - vi pleier å glemme alt sammen, men felemannen Rybak har jo fått så gode ord mot seg, så det er kanskje verdt å få hørt låta i kveld 😉

Har du hørt den, sett sendingene hittil - og ikke minst, skal du se finalen i kveld?

Lag deg en finfin dag så lenge, kommer mer herifra så fort det har skjedd noe inn eller opplysende. He he.

Godt med alt som kan vente..

Før i dag frontet jeg 5 nye blogger her inne, gikk du glipp av hvilke 5, så kan du lese om dem H E R =))

Litt etter skrev jeg generelt om planer, som svømte rundt i topplokket mens jeg ventet på å få komme inn til den forsinkede legemannnen.

Gikk du glipp av det også - i alt som har skjedd i løpet av din dag, så kan du lese det H E R =)

Nå tenker jeg mest at det er godt med alle planer som kan vente, for jeg sovnet fra alt sammen. Når gemalen var på beina etter natta var vi ute på butikken en tur, og når han la seg noen timer på ettermiddagen - så sovna frua og Ludvik på sofaen. Jeg sov nøyaktig et kvarter kortere enn gemalen, så vi var like i ørska begge to når vi møttes på terrassen. Sola kom nemlig tilbake en tur i kveldingen. Hurra.

Denne dagen har vært litt tyngre enn de andre, smertene i hofter og skuldre har eskalert litt det siste halvåret, og det går opp og ned som sur melk i en kattunge. Men værforandringer altså, det er noe med det. Jeg sov vel kanskje 2,5 timer i natt, og på sofaen stablet jeg puter rundt den verste skuldra om dagen, og sovna.

Helt herlig - men når i alle dager skal jeg da sove i natt da?! Blir jo så våken av å sovne på sofaen. Usj. Kanskje jeg sitter på trappa når gemalen kommer hjem fra siste nattevakt for denne runden?! He he he. Gjort det én gang før. Det fjeset jeg da møtte glemmer jeg nok aldri. He he he.

Ja ja, la gå at dagen gikk litt for fort unna, og la gå at det er smerter. Jeg er skrudd sammen på en sånn måte at jeg alltid tenker at det kunne vert verre. Jeg har hatt det verre mange ganger før, så jeg mobiliserer tankene dithen, og smiler. Tvinger meg selv til noe lystbetont, og etterpå smiler jeg mer, uansett om det ikke ble det spor bedre. Enten så går det bra, eller så går det over. He he.

Hvordan tenker du når smerter jager? Tenker da især på andre kronikere her i blogglandia. Det er en del av oss her inne også.

Nå skal jeg igjen finne sofaen litt, sette på en film med litt lengde på og bare slappe av før kveldstur.

Håper du har hatt en finfin dag, og at kvelden er god.

#kroniker #smerte #positiv #lystbetont

Ildsjeler..

Hei og hopp. Etter en fridag kommer fredag, er det ikke fint?! Vi har ikke merket så mye av det vi altså, nattuka til gemalen har tuslet og gått selv om det har vært både den ene og den andre dagen. Alle kan jo ikke ha fri, sånn er det bare - selv om jeg synes det er veldig moro å ha han hjemme. Hehe.

«Himmelspretten» viste seg fra mange vinkler i går. Fra herlig sommervarme med en lett bris, til tropestemning - før vindkulene tok over, og helt ut av det blå så satte «noen» brått og brutalt på krana.

Jeg satt ute, hadde akkurat tatt et bilde på min private snap da «Tor» svingte et lite slag med hammeren, jeg satt å la tekst på snap-en, et bilde av en noenlunde blå himmel - men jeg rakk ikke legge til noe særlig tekst, i løpet av halvannet sekund var alle sluser åpnet. Alt pøste på med en gang, det bøtta ned.

Frua rakk å si «oj da» til Ludvik, røska med seg det som var å kom seg innafor døra. Selvsakt hadde båndet til Ludvik hekta seg godt innpå trappekanten ut til hagen, så jeg måtte jogge bort med skyhøye kneløft å løsne tauet - så han også skulle få komme seg inn en tur. Styrtregn er gøy du. He he.

Nesten herlig med litt regn nå, en vask og skyll av naturen er bare bra, og at det skjer kveld og natt plager meg ikke i det hele tatt. En annen tanke er flommen som er på tur, høye vannstanden både her og der. Gule nivåer mot rødt. Nå leser jeg at det er på rødt nivå. Mye vann i Hønefossen også. Enda er det mer snø igjen i fjellene. Vårvarmens bakside viser seg.

Her ble en av to svanefamilier «reddet» i forigårs. Det ene vakre svaneparet har bygget seg rede farlig nær vannkanten - i år som årene før. Men nå stiger vannet fort - så jeg leste i avisen at noen ildsjeler oppdaget katastrofen i tide, og har med løyve fra mor og far svane fått «lov» til å flytte redet opp på en flytebrygge?! (Med forbehold om at opplegget heter noe annet som likner) 6 egg er reddet.

Sånt rører hjertet mitt - og jeg hadde nok reagert på en eller annen måte selv også - hvis jeg hadde sett det. Så bilde i går ettermiddag av en fornøyd mor på eggene, og en far som forsøkte å rydde opp etter «flytting» He he. Et herlig bilde, skulle gjengitt det her - men har ikke tenkt på å spørre. Så det får bli et imaginært bilde fra din side ❤

Håper mor og far svane kan slappe av litt nå.

Her er dagen i full gang, legetimen som ble flyttet på onsdag foregikk tidligere i dag. Så nå er frua «oppdatert» utrolig sliten, men helsemessig oppdatert.

Slappe av litt nå før resten av dagen trår til, har en del ting på tapeten her hjemme i dag. Pussig hvor initiativrik jeg blir av å sitte på et venteværelse?! Men jeg sitter der å ser på sekundviseren der oppe på veggen mens den passerer tidspunktet jeg skulle blitt ropt inn så svømmer tankene rundt i knollen. Tenker på alt jeg kunne og skulle gjort der hjemme, som jeg mest sannsynlig ikke hadde fått gjort noe som helst av, hvis jeg var hjemme. Så jeg får se da, om noe av det blir gjort i løpet av dagen. Miraklenes tid er ennå ikke over, men såvidt jeg vet kan griser ennå ikke fly.

Lag deg en så fin dag som mulig så lenge. Skriver mer senere, når tankene har fått baderinger å leke med 😉

#ildsjel #randsfjorden #flom #flomvarsel

Fronter bloggere #2

Mandag ettermiddag frontet jeg 5 bloggere som serverer flotte bilder for oss som leser. Gikk du glipp av det innlegget så kan du lese det H E R =)) Denne gangen velger jeg å fronte flotte bloggere med et eller flere tema. Noen går på helse, andre på kriminalitet og omsorg.

Jernbanefrua fronter flotte bloggere del 2. Tema.

Den første jeg velger å fronte i dag er Heidi hun skriver bloggen «dramakven» og der skriver hun om sin hverdag med aggressiv livmorhalskreft. Hun skriver i liknende humor som meg, og greier virkelig å sette livet litt i perspektiv.

Den andre jeg velger å fronte er Marri hun skriver bloggen «marribergan» hvor hun skriver om sine dager med leukemi.

Flotte damer begge to, som åpent velger å dele av sine erfaringer, tanker og utfordrende med de diagnosene. Krysser alle labber for deres vei videre.

Den tredje jeg ønsker å fronte i dag er Kaosverden89 hun skriver bloggen «kaosverden89» hvor hun blant annet forteller om sine hverdager med angst, depresjon, ADHD.

Den ikke så sure fjerdeplassen går denne gangen til Poesimylife hun skriver bloggen «poesimylife» hvor hun blant annet forteller om utfordringer rundt barnas skolegang, «frozen shoulder» og livet.

På femteplass i dag velger jeg å fronte Ylva hun skriver bloggen «rosaroever» hvor hun forteller hvordan det er å være innsatt i fengsel, som kvinne. Hvilke utfordringer det gir, hvordan hun ikke anbefaler ungdom å ta de samme valg, samt at vi får lese om tanker rundt hennes vei videre.

Disse fem er alle flotte bloggere, alle er jo verdt en god oppmuntring, men når helsa slår flikkflakk - eller livet for den del, så velger jeg å fronte de slik at flere lik meg kanskje vil støtte de videre på veien ❤

Flere slike innlegg kommer.

#framsnakk #blogger #tema

Glede i langpanne..

God «spretten» ettermiddag. Håper du har hatt en finfin «himmelsprett» så langt.

I dag har frua som lovet servert gemalen, og mutter kake. En glede i langpanne ble snekret sammen i går kveld - gikk du glipp av det kan du lese her =))

Så langt var alt såre vel, og etter innlegget før i dag manglet både fyll og glasur. Så fort gemalen var på beina satte frua i gang - klok av diverse skade begynner jeg ikke med sånt når han skal sove. For da bråker jeg ti ganger mer enn jeg ellers gjør. He he.

Så jeg delte langpanne kaka i 4 deler, til to kaker. Fryste ned 2 deler, og la den ene av de 2 resterende delene på kakefatet med bakepapir biter under.

Smeltet en lys kokesjokolade plate, skulle det være kake «bombe» så skulle jeg da gjøre det ordentlig, så jeg smeltet altså en plate lys kokesjokolade i vannbad og smurte den på toppen av delen på fatet, som fyll og litt å bite i - og la på toppen.

Gemalen hjalp meg med å snurre sammen glasuren, siden skulderen egentlig ikke har lyst til å gjøre noe som helst.

Voila. Ble jo slettes ikke verst dette her. Den helt tomme rundingen på toppen er ment å være tomrommet. Ha ha. Enten det eller så var det siste rest av glasuren i bollen 😉

For å toppe det hele ble det en klatt vaniljeis til.

Helt herlig å sitte ute med et kakestykke i dag. Mot normalt tok både gemalen og mutter to kakestykker, så der fikk jeg vel den beste tilbakemeldingen. Hehe.

Som alltid liker ikke jeg å gjøre som «alle» andre. Jeg må ha min egen vri på alt - og i dette tilfelle var det faktisk ikke så enkelt å få det til da glasuren fordelte seg veldig fint helt selv. Men jeg greide å holde igjen to hjørner 😉

Nok et bevis på at jeg «» ha det gøy når jeg holder på med noe, og jeg liker å gjøre ting på litt andre måter. Det er nå «bare» sånn jeg er. Hehe.

Nå hviler gemalen kake, for jo. Det ble visst kake før middag i dag, gemalen skal jo på natta - best å starte natta med noe litt mer næringsrikt. Så vi snudde på flisa, som vi ofte gjør.

Resten av kvelden venter. Kos deg videre du også.

#kake #bake #toro #ikkesponset #sjokoladekake #kakemiks #sjokolade #blogg

Spretten kake..

God dag «himmelsprett» og andre spretne der ute.

Dagen er i full gang, og snart skal frua dandere kake. For det ble da kake etter gårsdagens shopping, og enda en shopping tur - les bare her =)

Joda, frua svingte bortom butikken en tur til hu, og fanget kakemiks for langpanne, type brun. Fortalte nok aldri at det var sjokoladekake gemalen skulle få - greit å ha noe å gå på hvis det skulle bli helt feil. Men det gikk da så bra så, du som har frua på snap fikk såvidt det var se en snap eller to med doningen i aksjon - fant ut at det er kjekt å bruke hendene til det jeg skulle, holde styr på røra og doningen.

Altså, jeg er ei kløne - noe annet tør jeg ikke si. For mens jeg kom på at jeg hadde glemt å ta snap av denne seansen sto jeg med håndmikseren i handa. Overså totalt stativet og støttet den opp med brødristeren for å hente telefonen (?!) Når jeg da kom tilbake med den, ja så hadde jeg jo bare ei hand å feste håndmikseren på stativet, samt å få bollen i spor. Flaut til og med å skrive hvor korttenkt og distre denne frua kan være til tider.

Noen ganger hopper jeg over flere trinn oppi topplokket, fra fig A til D på arbeidstegningen, i løpet av fryktelig kort tid. Det er rett og slett flaut at den ene hjernecella drømmer seg bort til å bade i fjorden, mens den andre desperat prøver å holde hodet over vannet.

Jo, av og til virker det som det meste er ute på badeferie her. Jeg kan le av det selv, som oftest etterpå ;-)

Heldigvis vedvarer ikke klønete kasus gjennom hele prosjekt. Hadde det gjort det - hadde jeg neppe prøvd meg på utagerende..... noe som helst.

Hovedpoenget er uansett at jeg foreløpig er veldig fornøyd med denne nye doningen. Den gjorde jobben, vel - jeg håper den gjorde jobben. He he.

Så nå skal trinn to og tre utføres før gemalen skal få smake på herligheten til kaffen etter middag. Ja kjære, ingen kake dør du har spist middagen din ;-) he he he.

Frua kommer tilbake med mer senere ;-)

Lag deg en så fin dag som mulig så lenge.

#kakemiks #håndmikser #philips #kake #sjokoladekake #ikkesponset #toro

Kakemiks til håndmiks..

Først og fremst denne herlige vårsommer kveld vil jeg si, at å legge igjen en kommentar hos meg, kun inneholdende overskriften til eget blogginnlegg, pluss link til innlegget ikke fungerer som ønsket 😉 slike kommentarer blir ikke publisert.

Hadde jeg kjent vedkommende, kunnet stå for alt sammen, og visst at det var rett - kanskje 😉

Ikke første gangen det skjer, så jeg nevner det nå, for jeg synes det er en litt kjedelig måte å promotere for seg selv på. Finnes koseligere måter. Hurra 😉

Kvelden har igjen krøpet seg innpå, og frua har vært ute en liten tur til. Tidligere i dag fortalte jeg om den nyinnkjøpte doningen til hjemmet. Les her om du vil =)

Men i all viraken med eske og andre varer glemte jeg jo helt å kjøpe inn noe å teste doningen med, siden gemalen hadde lest det forrige innlegget - og frua der hadde lovet servering så måtte jeg jo avgårde, man holder jo det man lover og alt det der. Hehe.

Jeg pleier som oftest å bake fra bunnen av når jeg først baker, det hender det blir en ferdig miks, men det er nå mest kos å bake når det må måles og veies - og det blir som både mor, mormor og oldemor har servert det før. Men mens jeg sto der i butikken, litt klam i nakken, mens gradestokken sakte tuslet seg ned igjen fra «førr» så grodde jeg fast litt ved ferdig miks hyllen.

Siden gemalen leser bloggen forteller jeg ikke nå hva han skal få servert, går det ikke som planlagt så har jeg med det bittelitt å gå på. Da kan jeg jo si at det skulle være sånn. He he he.

Så når gradestokken mildner litt inne også så setter frua på komfyren. Da skal doningen få kjørt seg på kakemiks. Tror det blir bra jeg, minimum som på bildet på pakningen, slike bilder er jo bare herlige 😉 Har du frua (jernbanefrua) på snap så får du i alle fall muligheten til å se hvordan det går utover i kasus. Går nok bra, får vi tru.

Fortsettelse følger.

Så da gjenstår det bare å ønske deg en finfin kveld videre. Og la oss håpe at morgendagen blir like solrik.

#håndmikser #kakemiks

Håndmikser er bra..

Nok en fin og varm dag her i brøtte. Vi har fått unna oss noen oppgaver også, men selvfølgelig ikke noe av det vi hadde planlagt. Rart med det der. Vi skulle vaske vinduer i vinden vi. Kanskje like greit at det ikke ble noe av?! Nei det ble nok helt andre oppgaver, og nå er plenen frisert og frua har shoppet.

Planen var egentlig en tur til legen, i tillegg til vindusvask - men denne ringte og ba så pent om å få flyttet timen litt, så da reiste mutter og jeg en tur på butikken, og da fanget jeg meg en ny håndmikser i stedet. Kampanje på håndmikser med stativ og bolle til. Pur glede i heimen nå altså. Hehe. Nå skal det dures. Ha ha.

Det har seg nå faktisk sånn at når vi flyttet inn i vårt kliss nye hjem så kjøpte mutter seg ny håndmikser - og jeg fikk æren av å arve den aldrende herlighet. Før i dag sto mutter helt steil på at den gamle gikk i stykker og ble kastet, og der lå hele grunnen for at hun kjøpte seg ny, nemlig. Vel, jeg gikk nå flirende inn i skapet jeg da - og hentet doningen fra rundt 71. Litt gulnet, med totrinns kasse og ellers helt grei.

Jeg har ingen planer om å kaste den gamle nå heller jeg. Nei, nei. Hehe, den skal få dure hver julaften til den dåner. Den har laget multekrem så lenge jeg har traska rundt på jorda, og noen år før det - så den jobben skal den fortsette å ha. Kall meg gjerne litt snodig, men det er noe med det - og især så lenge det funker.

Den nye har da 5 trinn isteden for 2 som jeg da er vant med. Fortsatt håndmikser jeg snakker om ja. Hehe. Og i og med at det er både stativ og bolle til den, ser jeg for meg at den kan gjøre mange enkle oppgaver - enda enklere for meg. Jeg sliter såpass med skuldrene, at å smelle sammen en røre - er ikke bare å smelle sammen noe som helst. Det smeller - ja, men ikke i røra eller bollen for å si det sånn. Denne nye er da en del sterkere, så nå ser frua for seg både kakerører, vaffelrøre - ja i det hele tatt veldig mye kulinarisk rør på kjøkkenet. Dette skal bli bra. Håper jeg. Du får sikkert bli med på «innkjøringen» spørs om ikke frua må ut igjen seinere i kveld, etter noe test materiale. He he he.

Enten går det bra, eller så går det over. Håper du har en finfin dag så langt. Mer herifra i kveld 🙂 Eller som det også kan sies «To be continued...»

I kjølevannet...

Med fare for et langt innlegg vedrørende flagg, eller mangel på heter det. Dagen derpå er lillelørdag på plass, sammen med sola. Herlig. Denne dagen skal som dagene før - nytes.

Men i kjølevannet av gårsdagen ble jeg litt skuffet, siden jeg ikke har barn selv har jeg nok ikke vært helt oppdatert, og det er helt tydelig at dette har gått meg flere rekkehus forbi.

Jeg hørte i går, at flere skoler rundt om i landet de senere år har avviklet vaktmestertjenestene sine, og eller gått over til kommunal felles vaktmestertjeneste. Sammen med det sluttet de aktuelle skolene å flagge på flaggdagene - da det var en post på fakturaen som ville bli svært dyr.

Så med tiden har nå flere skoler valgt å ta ned flaggstengene - da ingen innad angivelig ville ta på seg oppgaven - fordi ansvaret med å heise og fire flagget ville da gå innunder gratis ekstraarbeid! Det skjer jo ikke. Så skolen velger å bruke penger på skole, fremfor å flagge. Står det blant annet i denne artikkelen fra 2014.

Jeg så dessverre i går at dette nok gjelder her også?! Flaggstangen på skolen er i alle fall borte, og hverken den 1 eller i går var det noe som helst midlertidig løsning å se. Så den er nok borte. Det er bare leit syns jeg. Hvis dette virkelig er sannheten syns jeg det er en skam!

Alle som velger denne løsningen skulle gått en lang tur i skammekroken med seg! Velger å bruke penger på skole fremfor å flagge?! Mange av flaggdagene representerer jo historien vår, så hvilken del av skole brukes pengene da til?! Jeg har også nå hørt fra flere, at gårsdagen ikke en gang ble nevnt på skolene! Vår frigjørings og veterandag var ikke verdt å nevne! Uten den er det neimen ikke sikkert skolene hadde vært som de er heller! Men nix respekt å hente.

Så, er det slik rundt deg også?! Og er det da slik det skal bli? Er det virkelig kroner og øre som skal styre alt, at en må ha ekstra betalt for tilleggsjobben det angivelig har blitt - å hedre landet vårt fra skolegårdene! Var det virkelig ingen som kunne fått denne oppgaven fra år til år?!

Er ikke det å flagge en ære, og en plikt som stikker litt lengre inn i hjerterota til oss Nordmenn? Burde jo vært det, men nå er det visst bare å meie ned hvis og når det blir et ork liksom. Alle skjønner jo det. Ikke jeg.

Vi blir jo så glade i fjesene våre, når mange av oss stolte på sydentur forteller hvor vi kommer fra, når de spør. Og at en sydhavskelner da stotrer frem de Norske banneord den har lært, og vi ler. Eller at den etter beste evne snakker restaurant Norsk iblandet litt Svensk til oss, og vi retter og flirer.

Vi har en Nasjonal feiring mange land fortsatt misunner oss, og det flagges nær sakt i hele verden. Men innad har det det altså blitt en for dyr og uoverkommelig jobb.

Synes ikke videre om en slik utvikling jeg da. Å henge ut balkongflagg hjemme er helt frivillig, men skolene burde flagge på flaggdagene! Det er en bit historie som går tapt hvis en gir blaffen i å markere dem på noe som helst vis.

Er det ikke litt flaut også da?! Når poden kommer hjem fra skolen og spør hvorfor balkongflagget er ute, mens de ikke flagget på skolen?

Hva syns du om det her montru? 🙂

Vi viser baken til det. Den sensurerte. He he. Hvis dette virkelig er sannheten, så slutter den seg vel til en del andre uheldige kulturskatter som går i knas syns jeg. Bare leit.

Men nå er vi her, en dagen derpå. Ser ut til at denne dagen blant annet kan inneholde vårens første plenklipp her i brøtte. Våren har virkelig skutt fart de siste dagene, og blir det litt regn som spådd mot slutten av uka så sier det vel «pang» for resten, og vipps så er vi i sommermodus. He he. Blir å pusle litt ute, og en tur ut for å lufte sveisen litt. Har litt av hvert på menyen i dag også.

Lag deg en så fin dag som mulig så lenge. Gjentar meg selv med «I’ll be back» litt senere.

#flagg #skole #ære #plikt #hedre #norge #vårtland

Brune strømper ved Randsfjorden...

Med et knips, har dagen blitt til kveld. Gemalen er på vei til nattevakt -
Ludvik og jeg sitter som spikret fast på terrassen
(ikke i, men på)
D
ette har jammen meg vært en varm dag. Greier ikke klage på dette her.

«Knestrømpene» fra i fjor har på en to-tre dager blitt enda mørkere. Hvert år går jeg i knekort fra første høvelige dag i mai til en guffen september dag. Sesongen har startet bra i år også - men det betyr jo og, at leggene blir noe brune etter hvert, som igjen vil si at jeg har «knestrømper» hele året. Jeg får heldig lett og fort farge, heldige gener der synes jeg, og gemalen syns de er lekre, veldig «meg» å trippe rundt i mørke «knestrømper» billigere får en dem ikke. Skal lure på om det er flere grunner til alle sisteturer og netter?! Hmm. Hihi. Skal få tatt bilde av de så kan du «dømme» hvilken denier de er 😉

Ansiktet har også fått en kledelig nyanse siden påske, med en veldig tydelig skille (les: skjerf skille) jeg brukte skjerf i hele påsken, det synes - og den der skal jeg nok få «jobbe» litt med. Men det får gå, jevner seg vel kanskje ut før vinteren. Om jeg legger skjerfet over ansiktet noen dager og strekker hals kan det kanskje gå, eller ja nei.

Dette har uansett vært en veldig god sole seg dag, men å sitte rett opp og ned med øynene igjen - mot sola er ikke meg. Jeg må finne på noe. Så mutter og jeg tok ei litta runde ut. Randsfjorden gliste til meg i dag.

Jernbanelinja - tur/retur Bergen 😉

Et knepp til høyre fra forrige bilde - Randsfjorden Kirke 🙂

Blommisene har endelig begynt å dukke opp rundt hushjørnene også, våren kom brått på i år. Har alle rukket å legge om til sommerdekk tru?? He he he.

Nå skal Ludvik og jeg snart rusle inn å se en film.
I kveld skal jeg kose meg med nyinnspillingen av «
Mord på Orientekspressen»
tror den kan være veldig bra?! Likte veldig godt den tidligere versjonen hvert fall.

«Agatha Christie» var virkelig noe for seg selv. Jeg liker godt å se på filmatiseringen av hennes krimgåter. Så pen i språket her nå at det går nesten ikke an 😉 Tro meg, jeg prater ikke som jeg noen ganger skriver. Blir bare så fort revet med noen ganger. He he he.

Lag deg en finfin kveld videre.

#randsfjorden #agathachristie #krim #film                          

Det ene vs det andre #2..

Frua svarer etter beste evne. Hehe. Som jeg nevnte i det første innlegget med samme overskrift fikk jeg under spørsmålsrunden for april en del spørsmål som går på å velge ett av to. En morsom utfordring, jeg fikk så mange av de at jeg valgte å gi de egne innlegg. Det første kan du, om du vil lese H E R =))

«Here goes» det andre innlegget, av det jeg tror kan bli hvert fall ett til, når jeg finner igjen alle kommentarene.

Gå eller løpe? Gå.

Bil eller tog? Velger nok bil her vi bor, men liker veldig godt å toge også.

Manuell eller automat? Har lappen på manuell, men har nå automat.

Hytte eller camping? Hytte.

Syden eller USA? Ooooj. Må jeg velge?! He he he. Alt til sin tid tenker jeg. Hihi.

Fritert eller stekt? Kommer helt an på hva som skal få gjennomgå ;-)

Korps eller kor? Kor. Mannskor ;-)

Skjørt eller kjole? Hmm. Fristende å si «Ole Brum» her også, men akkurat i dag tenker jeg kjole.

Enkel eller dobbel garasje? He he he he. Dobbel, uten midtstolpe ;-) Hehe. Morsomt.

Sommer eller høst ? Må jeg velge så blir det sommer.

Film eller serie ? Her kjenner jeg «Ole Brum komme innom en tur igjen. He he. Men akkurat i dag - film.

Kake eller gjærbakst ? Hmm, denne måtte jeg tenke litt på, kommer jo an på hvilken kake, og hvilken gjærbakst. Så jeg får velge det jeg er aller best på selv, gjærbakst.

Det blir som nevnt en tredje del også, når jeg får gått igjennom alle kommentarene etter både spørsmålsrunden, og noen etter. Deler opp så det ikke skal bli alt for langt. Har du flere så send gjerne. Bare moro dette her. Ikke alle som er like enkle heller 😉

Kos deg videre. «I’ll be back»

#spørsmål #svar #blogg

Frigjøringsdag..

 Så er den her. 8. Mai. Frigjørings og Veterandagen vår. Her flagges det på begge sider av huset, som alltid! En viktig dag, aldri glemme ❤

For noen år siden, hadde jeg en liten samtale med en litt yngre bekjent. Jeg er for de som kjenner meg stolt av de fleste forfedrene våre, og vi flagger alle disse dagene. Men denne personen valgte å ikke flagge på denne dagen, fordi det var så «kleint» jeg spurte rett ut hva som skulle være «kleint» med å flagge 8.mai?! Denne svarte da, at dagen er en «oldisdag» som hverken angikk eller berørte denne personen. Siden har vi ikke snakket sammen, er nok ingen spesiell grunn for det - men jeg husker at svaret jeg sendte tilbake var som sant er.

Hadde ikke våre forfedre kjempet for at det skulle bli en 8.mai - så hadde vi neppe hatt en 17. Mai å feire heller. Så jo, det burde berøre og det burde angå, oss alle!

Jeg legger likevel hvert år merke til, at det er veldig mange flere flagg 17. mai enn både 1 og 8, og jeg ser dessverre også flaggstenger med vimpler også disse dagene. Folk om det. .

Gratulerer med dagen, alle sammen! La oss fortsette å jobbe med å bevare freden i minimum 73 år til. Helst til evig tid, og hver og en kan jobbe litt med det i seg selv. Ikke mobbe, trakassere og plage andre! Slikt blir det så mye mer hygge ut av!

Husker du oppfordringen min om å smile til din neste?!
Smil til en ukjent, gjør dens dag og få et smil igjen
🙂

Ironisk nok er det en liten frigjøring innendørs også i dag. Jeg kom i mål med å få filmer i mapper, og har nå en sekk med covere som jeg skal frigjøre meg fra. Ja, ok. Jeg angrer på 3, noe jeg tenkte over en stund etterpå - men da hadde jeg lite lyst til å lete opp igjen coverene. Grunnen til angeren?! Platene var dønn like. He he he. 3 forskjellige versjoner av «Askepott» kliss like. Men men. Ikke den jeg ser oftest på - så det går nok veldig bra. Hehe.

Jeg er nå foreløpig i mål med prosjektet. Hurra og trampeklapp for frua. He he. Hørte ingen (gliiis) mange filmer er nå i mappe, men en og en halv hylle får bli igjen med covere. Å ja, jeg ville nok ikke ha alle i mapper, kun de nyere filmene er i mapper. De man lett får tak i blant annet.

Nok om det. Kvadet er for nå avsluttet. He he.

Gemalen har hatt første nattevakt av fem, så her blir det å liste seg rolig rundt på tåspissene - helt til jeg tupper borti noe. Det skjer bestandig, nevnt det her inne før også - prøver jeg å være så rolig jeg kan, så skjer det stikk motsatte. Ikke et eneste unntak, heldigvis er været like herlig - så tok med meg Ludvik ut i sola, der kan jeg tuppe borti så mye jeg orker uten at gemalen hiver seg opp å lurer på hvilken del av huset jeg har revet ned. I ren vanvare, selvfølgelig. Ha ha.

Har satt meg helt rolig ned, he he. Her blir jeg nok sittende med kaffekoppen en times tid - til han står opp. Kanskje finne boka mi en stund. Godt ute nå.

Det er nå en vanlig arbeidsdag, med flagg denne dagen - så får se hva vi finner på rundt her senere. Litt snodig er det nå likevel. Å se flaggene vaie i vinden til lyden av spikerpistol og kappsag. He he. En arbeidsmaur har aldri fri.

Lag deg en finfin dag så lenge «I?ll be back»

#frigjøringsdag #veteran #mai #flagg #vår                       

Mappe, ikke map...

Mandagen når sin kveld, og nok en dag kan krysses av for fin. Gemalen er nå på vei mot nattevakt, og frua skal øve på å stå på hode i mapper. Det tror jeg kan bli særdeles interessant - så jeg er glad for at den eneste tilskuer holder «smatten»

Det ble mapper, de hadde igjen akkurat de jeg ville ha - flaks med den. Selv om den ene i butikken et øyeblikk lurte på om det var kart jeg skulle ha. Altså map. Jeg forklarte jo hva jeg skulle, så hvordan de to tingene kunne henge sammen er jeg foreløpig litt usikker på. Hehe.

Uansett. Det er nå litt av en morsom jobb jeg har innbilt meg - er av det smarte slaget. Det er ikke en jobb jeg har planer om å angre på i alle fall. He he he.

Når jeg til slutt har fått satt inn 320 filmer til sammen i de to store, pluss 64 i den lille - da angrer jeg ikke. For å si det bokstavelig. He he. Da skal det få være sånn. Da har jeg 4 mapper totalt. De tar jo mye mindre plass i skapet. Vet ikke om jeg ender med så mange filmer, det er nok noen jeg kan løsrive meg fra også, når jeg får gått igjennom alt sammen.

Og enda vil det bli igjen en del med cover på, det er en del jeg fortsatt vil beholde cover på. Klassikere, filmer som ikke er enkle å få tak i.

På vei hjem ble vi sittende i «manuell dirigering» kø. Mens vi satt der å kikka, kom jeg til å tenke på en god bok «Ringenes Herre» da jeg kikka oppover skauen, så på hva naturen må gi tapt for - for at menneskeheten egoistisk skal storme ytterligere fremad gjennom bombom. Jeg satt å lurte på, hvor mange «Entating» det kan ende opp med her. He he he.

Hogst til ære for den nye veien som skal komme.

Ja ja, nei nå får jeg se hvor mange filmer jeg får satt inn i kveld - så skal jeg kose meg litt med boka mi før Ludvik og jeg prøver oss på en tur ut i villmarken. Jeg er en av dem som liker å gå i skauen, også når det er mørkt. Går ikke så langt innover at jeg ikke ser noe da - må legge til det, syns jeg ser naboene løpe etter når frua vræler midt i skogen fordi hun ikke ser skogen for bare trær. Ha ha. Tørt, men lell da. Hehe.

Så må jeg ikke glemme å legge igjen en lapp,
så gemalen husker å få opp flaggene
før han legger seg i morgen tidlig. Hurra for 8.mai
:-))

Lag deg en så fin kveld som mulig.

Fronter bloggere #1

Nå og da fremover tenker jeg å fronte blogger jeg synes er fine, rett og slett for å gi de litt oppmerksomhet. Tanken har vært der en stund, men som alltid liker jeg å gå litt utenfor hva andre finner på, så jeg tenkte litt på hvordan - nå har jeg kommet på noe jeg tror er en fin måte.

Jernbanefrua fronter gode bloggere del 1: Bilder.

Del 1 er altså bilder. Bloggere jeg synes tar utrolig flotte naturbilder, i tillegg til det skriver de om løst og fast, slik de liker det, og slik jeg liker det. Akkurat i dette innlegget velger jeg å fronte de av fellesnevneren bilder, men hver og en har utrolig flotte innlegg om helt andre ting også. Fra sårt til søtt - og alt i mellom.

Den første jeg velger å fronte er Ei Heks hun skriver bloggen «Ei_heks» uten at jeg tar henne for å være en altså. Skriver om det aller meste, og gjerne med flotte bilder til.

Den andre jeg vil fronte er Toini hun skriver «dvergpinchereimitthjerte» og tar en mengde utrolig flotte bilder. Alt fra dråper til insekter på kloss hold.

Den tredje jeg ønsker å fronte er Mette hun skriver bloggen «etdiktomdagen» både dikt og fine ord, med vakre bilder til.

Som den ikke fullt så sure fjerdeplass kommer Annebe hun skriver bloggen «annebe» og deler av seg unike bilder av både antrekk og natur.

Den femte og siste for dette innlegget blir Eva hun skriver bloggen «evaswindow» med mange flotte bilder til.

Felles for disse er variert og koselig innhold - med utrolig flotte bilder til, som jeg valgte som en type tema.

Ble ikke du en av de heldige denne runden, så kanskje neste?! Om ikke så alt for lenge kan du få lese om fem nye bloggere hos meg. Om det blir under tema eller ikke får tiden vise.

Jeg mener naturligvis ingenting med å kategorisere bloggere. Vil bare forsøke å fronte de på min måte, samle flotte bloggere som har minst en fellesnevner sett fra mitt sted. Om det har noe for seg aner jeg ikke, veldig veldig mange serverer utrolig flotte bilder, så jeg kunne jo fortsatt innlegget til morgenkvisten. Men etter en heftig diskusjon med meg selv kom jeg frem til at det er både annerledes og koselig å gjøre det på den måten. Verdt forsøket.

Alle er vi herlig ulike, og skriver om veldig mye forskjellig. Diggbart 😉

Ha en finfin dag videre «I?ll be back» senere.

#blogger #blogg #bilder #fremsnakk                       

Positivt blå mandag..

Mandagen ble blå. Knallblå. Denne versjonen av blåmandag liker jeg godt altså. Blå himmel så langt øyet ser, og ei gul kule som varmer godt midt på. Kan nesten ikke bli bedre vær enn det her.

Hvert øyeblikk skal vi ut på den lille turen som ikke ble noe av på lørdag. Den utgikk sammen med alt annet fornuftig, da gemalen begynte å rake plenen istedenfor husker du. Ha ha.

Men i dag skal frua se om hun får tak i flere slike koffert mappe ting til filmene sine, det må til det nå - når 47 nye bøker kom i hus i går. Hehe. Gikk du glipp av det, og siste halvdelen av søndagen så kan du lese det H E R =)

Mens gemalen så på fotballkamp i går kveld fant jeg frem den første boka i serien, og jeg rakk å komme et godt stykke i den. Begynner allerede å forstå hvorfor den fortsatt er like populær. Så langt jeg har lest er den veldig godt skrevet, ble lett revet med. Morsomt at det både har kommet meldinger og snap-er fra dere som forteller at mange har lest den, både en og to - og opp til 5 ganger. Jøje meg. Da er den godt likt. Hihi. Morsomt.

Tilbake til dagen i dag så er vi altså på tur ut. Håper jeg får tak i mappene som sakt, så jeg kan fortsette sorteringsjobben i kveld. Skal bli fint å få samlet nesten alle filmene sånn noenlunde oversiktelig i skapet. Håper bare butikken har igjen to, spøkte for det når jeg kikka på nettet. Tar turen og håper det beste. Gemalen har så smått begynt å kremte her, så da får jeg finne sokker, sko og leppegreiene mine.

Lag deg en fin dag så lenge. Etterpå tenkte jeg rett å slett å fronte noen herlige bloggere. Blir nok en liten serie av det nå og da. He he.

Utflukt og grillings...

Så er søndagskvelden her igjen. Bare å legge seg ned å vente på mandagen. He he. Og som jeg sa før i dag så håper jeg morgendagen blir blå! Blå himmel og masse sol. Slik jeg liker det.

Vi har hatt en variert og fin dag, vært en tur ute å hentet en bokserie jeg fikk av gemalen. Gikk du glipp av innlegget - så kan du lese det H E R =))

Med sagaen plassert i bilen kjørte vi gamleveien tilbake til Lunner, der så vi en gressbrann som hadde kommet utenfor planene, full utrykning og blåe klare lys. I følge avisa har det gått bra, men det er vel ikke helt å anbefale både å brenne, og å få slikt storfint besøk - ikke i en sammenheng hvert fall. He he.

Vi tok en tur oppom Lunner Kirke mens vi var i farten, jeg tok ikke noe bilde av den nå, men jeg tok et fint bilde av Kirken tidlig i desember.

Den ligger på en veldig fin plass, nå som det er bart var det lettere å ta et bilde av utsikten. Det er nå virkelig fint over Hadeland også.

Vel hjemme igjen stablet jeg bøkene i bokhylla, mens gemalen fyrte opp grillen. Ja ikke for å brenne bøker altså. Ha ha. Tørt. Men vi som mente vi skulle grille i går - har hvert fall gjort det i dag. Lillegrill ordnet middagen mens vi satt å så på.

Med mat i magen sto vi klare for resten av kvelden. Her kunne det kommet et morsomt bilde, men gemalen vil jo ikke på bloggen. Så jeg nøyer meg med denne her. Kort fortalt, de sovna. Begge to.

Det syns jo frua var en smule kjedelig, så etter å ha tatt noen bilder og sendt til svigermor, bror og fetter så knipset jeg en dings midt i magen på han - kan jo ikke sove så sent. Får jo ikke sove til natten da jo (gloriesmil) litt moro må en jo få ha. Hehe.

Skjønte etter hvert hvorfor han lot seg sovne. Han ventet på kveldens sending av «grønn plen - minutt for minutt» fotballkampen mellom Brann og Tromsø begynner straks. Så lenge gikk det altså, før frua satt med bok 1 av overnevnte serie mellom hendene. Jeg er ikke noe fotball frue. He he.

Så nå seiler vi inn i solnedgangen mens vi gjør det vi begge liker, hver for oss. En herlig kveld når det er vinn vinn. Noe det i grunn alltid er her hos oss.

Håper du får en finfin kveld videre.

Sagaen er i hus..

Da er vi hjemme igjen etter en liten runde på et par timer rundt på Hadeland. En koselig tur ble det. Vi kjørte for en gangs skyld gamleveien hjem igjen, koselig å se litt annet. Tok et fint bilde du kan få se senere i kveld.

Ærendet for turen var som du kunne lese før i dag, at jeg fikk tak i en bokserie jeg har hatt lyst til å lese. Klassikeren «Sagaen om isfolket» er nå hentet hjem, og på plass i bokhylla.

Sagaen som begynte å rulle ut i diverse hjem for 36 år siden. Veldig mange har lest den, mange har lyst - til deg kan jeg fortelle at flere komplette samlinger ligger ute for salg.

Så nå har altså turen kommet til meg.

Jeg har sånn av og på kikket etter denne til en overkommelig pris, ja hva er nå det da?! En kan jo ikke si at summene de ligger ute for er høye, vi snakker tross alt 47 bøker.

Denne finnes i så mange eksemplarer at jeg hadde tid til å vente på å få gjort et varp, og den dagen var visst i dag. Hurra. Eller, jeg var så heldig å få den av gemalen - så hvem som varpet hva kan vel evig diskuteres. He he.

Jeg kommer nok ikke til å skrive noe særlig mer om den her inne - med mindre du ønsker at jeg skal det?! Ønsker du det, så er det nå bare å si i fra 🙂

Men da med forbehold om, at jeg ikke kommer til å sitte «pal» å lese denne her. Denne kommer jeg til å kose meg med innimellom alle andre gode bøker jeg leser. På hytteturer eller en kveld nå og da i løpet av sommeren.

Har du lest hele eller deler av sagaen?

#Sagaenomisfolket #Margitsandemo

Pålogget..

Mårn mårn søndag, der var «du» igjen ja. Trofast som alltid dukker «du» opp i enden av uka. Minner oss om at en ny mandag er rett rundt svingen. For å snu på flisa, så håper jeg mandagen nå i morgen blir blå! Blå himmel vil jeg ha. Masse av det, og en gul kule midt på - som varmer helt inn til der sola aldri skinner. Ha ha. Jeg mener hjerterota, selvfølgelig.

Gårsdagen var ikke akkurat den dagen som gikk mest knirkefritt her. Mens vi lot humla suse og hjernecellene ta tidlig sommerferie ble det meste litt rotete - men likevel helt supert. Gikk du glipp av gårsdagen i brøtte, kan du hvis du vil lese om alt sammen H E R =))

Kvelden fulgte på, med veltet brusglass utover hele salongbordet, en kjapp tørk og vask så fikk jeg da bytta duk til helgen også - hva man rekker mens introen til filmen vi skulle se på gikk?! Vi får det til.

Apropos film, hvis du ikke har sett filmen «Last Vegas» før så anbefaler jeg den virkelig. Fullspekket med herlige skuespillere - et godt firkløver, veldig morsom. Syns jeg da i alle fall. Ikke alle kan ha min humor, så får nevne det. Hehe.

I dag er vi litt mer «pålogget» det har i alle fall startet litt bedre, ingen eskapader denne morgenen - og jeg er for første gang i år påkledd knekort, det er 24 varme i skyggen her nå, når sola når oss på terrassen blir det varmt. Diggbart. Hehe. Håper bare ikke dette her er sommeren. Ha ha. Hvis du husker så kom sommeren i fjor på en tirsdag, det var en god dag. Håper på veldig mange tirsdager i år.

Uansett sommer 2018 skal vi veldig snart en bitteliten tur ut - og jeg gleder meg. En lang bokserie jeg har lett etter på den blå og hvite F en god stund, dukket endelig opp til en veldig ok pris - ganske i nærheten av oss. Nå skal jeg snart få lest denne klassikeren selv. Kommer tilbake til hvilken og alt sammen, men jeg kommer nok ikke til å skrive så mye om den - mange har nok allerede lest den, eller deler av den, og jeg skal kose meg med den utover late sommerdager innimellom alt annet som skal både leses og skje.

Har ikke tatt nye bilder for dette innlegget som du ser, utsikten er jo nøyaktig den samme. Helt herlig.

Vi har altså gjort et tappert forsøk på å spikre deler av dagen, vi skal ut en tur - og vi skal grille. Resten tar vi som det kommer.

Lag deg en finfin dag så lenge. Som en viss annen sa en gang. «I’ll be back» he he.

Vi skulle visst ikke...

Denne dagen startet nok med helt feil bein, for gemalens del var det ganske opplagt, men jeg kom visst tassende etter jeg også - for det fortsatte i fritt fall utover dagen. Vi gikk fra tynn kaffe til noe helt annet enn planene som egentlig var spikret.

Gikk du glipp av morgenkaffen så kan du, om du kjente at lysten til å lese kom sigende på - lese litt om det H E R =)

Mens frua gjorde seg klar for bytur gjorde gemalen seg klar for..... hagearbeid?!

Nesten ut av det blå hadde jeg blitt klar for en tur ut i den store byen, mens gemalen hadde fått på seg hage outfit. Av den typen som består av en slitt gammel jeans, med grønske, olje og ditto maling fra svunnen tid på, og en genser seende ut som et halvt koldtbord. Der sto han brått midt i hagen å gliste til meg som et spørsmålstegn - omtrent slik som en hane kan se ut rett før den skal til å gale - men med en rive mellom klørne.

Skulle vi ikke til byen da?! Skulle vi ikke på sånn «leie lanke» tur ute i sola, en slik tur hvor en stopper opp å kikker på fontenen vettu, prater litt om blomstene, knasker på en is og bare nyter jorda og verden litt. Vi skulle ikke det i dag vi altså?! Du ville røske og rive litt i hagen sa du?! Javel - den er grei den. He he he.

Mye kan tyde på at vi også har hatt en ørliten teknisk svikt på kommunikasjons planet. Kan fort skje det, når tanker og planer går i kryss. Bedre ble det jo heller ikke utover dagen.

Det var nå egentlig helt greit at det ikke ble noen bytur på oss, litt senere fant jeg ut at det pågikk et sånt sykkelritt i byen, en passe stor gjeng på sykler er uansett og åkkesom noe vi prøver å unngå å havne midt oppi - det har jeg nemlig prøvd på en gang før, det er ikke ofte jeg øver på jodling, men det var en slik dag. Så i dag var det nok skjebnen som ga oss et vennligsinnet tupp bak. Vi ble jo hjemme.

Da var det bare å sette seg rolig tilbake, og nyte varmen. Jeg liker varm dag. Nyter det med hele meg.

Men, så lenge klokka gikk så ble det visst ikke grilling heller, sånn må det jo nesten gå - når våre hjerneceller ikke møter hverandre på noe som helst tidspunkt eller sted. Maten kom opp av fryseren alt for sent da begge nok trodde at den andre hadde tatt det opp - velkjent fenomen, så den koser seg nå i kjøleskapet til i morgen - da blir det grillings på oss. Om det så regner. Ha ha.

Så ikke ble det bytur, og ikke ble det grilling. Gemalen tok seg en liten butikkrunde, og det aller meste av det vi mente skulle hjem - kom hjem, selv om jeg ikke skjønte halvparten av det han hadde skrevet på lista. Jeg forsto det når han kom hjem med posene - og takk og lov for at vi faktisk hadde et lyst øyeblikk når vi satte opp lista.

Det ble en herlig dag i sommervarme, i dag greier ikke jeg å klage på været et millisekund. Storkosa meg i hele dag, vi har tatt dagen med knuuusende ro. Og det samme gjør vi nok utover kvelden videre.

Noen dager er bare sånn, hvor vi begge to går litt rundt i tåka - tar alt som det faller seg. De dagene hvor ingen av oss tar videre ansvar for å følge med på oppgaver som skulle vært gjort og da ditto eventuelt passende klokkeslett for kasus.

Dager hvor både husets herr og fru har helt ferie oppi topplokket. Det er herlig - har du ikke prøvd det så er det vel verdt det. Bare la humla suse - alt løser seg til slutt uansett. Med den viten i pannebrasken går det mye lettere å slippe ned skuldrene. Det er en kjent julesang jeg siterer «det ble jul allikevel» og det blir det som regel med resten også.

Lag deg en så finfin lørdagskveld som mulig.

#idyll #avslapning #sol #humor #ironi #blogg

Fy fy ord med vinger..

Mårn mårn lørdag - godt å «se deg» fint at finværet og varmen kom frem utendørs, innendørs var det overskyet en stund. Tror jeg. Hehe.

Denne dagen startet omtrent som andre dampveivalser skulle jeg tro - med et lite drønn. Når arbeidsuka er over går vi begge i såkalt null. Å vite at gemalen har fri et par dager senker skuldrene. Behøver ikke se på klokka, bare la humla suse. Herlig.

Jeg bråvåknet av høylytte fy fy ord som ikke egner seg på blogg. Hehe, gemalen hadde helt tydelig stått opp før meg, og var i full gang på kjøkkenet. Enda tydeligere var det at der ute gikk ikke alt som det skulle. Jeg la den andre sida til, og ventet. Da gemalen og Ludvik hadde gått ut i sola dristet jeg meg etter. Kledde på meg og fikk Wasa plata i magen og tuslet litt humrende etter de to.

Der ute satt det en kar å «mugget» og Ludvik lå rolig med snuta motsatt vei - nusselig som jeg er spurte jeg om han hadde hatt en god morgen? «Nei» he he - neimen hvorfor ikke det da?! Det viste seg at gemalen hadde satt på kaffe, det gjør jo den som er oppe først, men det er jo en viss fordel at glasskolben står på plassen sin. Hvis ikke blir det jo kaffe - bevares, kaffe blir det alltids - men det blir kanskje ikke like lett å fange kaffen I koppene - når det blir kaffe ooooveralt. Det var vel ca de han la merke til «running coffee» at ordene fikk sabla sterke vinger. He he he.

Skal ærlig innrømme at det bannes nok en del sammen med all god latter her i heimen. Det aller meste er humoristisk og eller ironisk ment, selv om glosene jo lett kan flagre når ting ikke går helt som ønsket. He he. Uansett er det vel ikke alle ord jeg syns hører direkte oversatt hjemme her inne. Gjør det faktisk litt morsommere å la være. He he.

Med kaffe i koppene ble dagen så god som gull igjen, jeg slapp jo å vaske - så jeg er såre fornøyd altså. Ha ha. Sitter å nyter kaffen, noe tynn syns jeg, men det får gå. (Tok du den?! Kniis)

Om litt tar vi oss en tur ut i byen, se om jeg finner to mapper slike CD mapper til. Det hadde vært ganske fint det kjenner jeg, å få blitt ferdig med innholdet av det nye skapet. Har du gått glipp av alt sammen rundt det nye skapet vi har fått i hus, så kan du lese alle innleggene om det H E R =))

Nå skal jeg slutte å «skape» meg, et skap er ikke hverken nyskapende eller skapelig. Det er en helt makelig og smakelig oppfinnelse jeg gjerne skulle hatt mer plass til. Alt som kan gjemmes i skap er bra. He he.

Lag deg en så fin lørdag som mulig, i eller utenfor den gule kula. Så serveres det mer gull fra grønne skoger seinere i dag. Hehe.

Multitasking hos tannlegen..

Ja det går visst an det skjønner jeg. Jeg har nok aldri tenkt eller trodd at noe sånt lar seg gjøre. Når man sitter i den berømte stolen for å få gjort noe fornuftig i gapet. Men miraklenes tid er ennå ikke over. Mutter fikk det til.

 Annenhver fredag er det strikkekafé her i bygda, ja det er flere ganger og, men mutter er avgårde ca annenhver fredag. Det skulle anslagsvis bli i dag det, men på onsdag måtte hun ordne seg en time hos tannlegen - og selvsakt fikk hun time midt i strikkekafé seansen. Valget var jo likevel av den enkle sorten, gebisset måtte gå foran pinnene. Eller måtte det?

Jeg fikk disse bildene av mutter, med fri løyve til å redigere og bruke.
Den muligheten måtte jeg jo bare ta med begge hender.

For nå kunne mitt store spørsmål vært - hvordan får man det til?! He he he.

Jeg vet naturligvis hvordan hun greide dette her, hun måtte vente mens tannlegen jobbet iherdig med en sak. Mens mutter satt i «lenestolen» med bena høyt tok hun altså frem pinnene og strikket på en sokk. Hvem av dem som var rask kontra treg skal ikke jeg si noe om, men hun kom hvert fall et stykke. På en lilla sokk - til meeeg?!

Det gledes, lilla raggsokker. Helt innertier. Glem tanna, strikk mutter - strikk. He he he.

Frua har som mange vet dilla på lilla, og raggsokker er forbruksvare. Høst, vinter og langt utpå vår er de på beina mine. Skulle ikke tru jeg trengte det i nytt varmt hus, men jeg liker jo å sitte ute da så. Er det opphold så er jeg ute. He he. Da er det godt med raggsokker altså.

Ønsker mutter riktig lykke til videre på hæla (sokk)
og deg en fin fredags ettermiddag så lenge.

#mor #tannlege #strikk #multitaske          

Starter dagen med..

 Hei hei, fredagen er her -
nok en helg står for tur, det gledes her i brøtte.

Denne morgenen ble kort. Alle tre her sov som steiner, bittelitt lengre enn vi pleier. Disse ukene har tatt på sånn sett. Sisteturer betyr sene kvelder, når en ikke ses hele dagen og kvelden så blir det fort litt å snakke om - og da løper klokka altså.

Men som alle andre dager startet denne også med en liten plate husman. Mitt absolutt favoritt knekkebrød. Jeg likte ikke knekkebrød før, og hvert fall ikke det groveste, nå spiser jeg nesten ikke noe annet. Ha ha, sånn kan det gå. 3 om dagen, og uten smør. Kjenner alderen tynge her - smaksløkene har helt tydelig forandret seg med årene. Hørtes tørt ut uten smør ikke sant?! Men neida - velger bare saftig pålegg. Sånn går dagene. Hihi.

Nå begynner frua å se seg veldig mett på gemalens sisteturer, og heldigvis er denne fredagen den siste - for denne ekstra lange runden. På grunn av turnusbytte var han så «heldig» å treffe to sistetur uker på rad. Men nå ser frua lyset i andre enden, men om det blir bedre tror jeg vel kanskje ikke - neste uke er nattuke?! He he he he.

I morgen blir det utflukt, frua skal blant annet finne et par slike CD mapper til, skal bli veldig fint å få plass til alle filmene i det nye skapet slik at bokhyllene snart kan brukes til det de er ment for - bøker. Skal vel snart rydde litt i bok haugen også. Kanskje jeg lager en annonse på den kjente F med noen bøker og filmer etter hvert.

Våren er morsom sånn altså, blir så kreativ da gitt. Akkurat som jeg våkner fra ukjent tilstand, får lyst til å pusle med noe, gjøre det fint, rydde i gammelt rot.

Har du forresten gått glipp av de fire innleggene om det helt nye skapet vi fikk i hus denne uken så kan du, om du vil lese de via denne linken her =))


Men det første først, som alltid - denne dagen her. Nå skinner sola over oss, og da smiler frua fra øre til øre. Det blir vel litt husvask i dag også, så lese litt i sola kanskje.

Holder nå på med en veldig fin roman. Liker lune romaner med humor. Denne har jeg forøvrig allerede nevnt et par ganger her inne, og nå nærmer det seg omtale av den. Jeg mener den boka om den anonyme blogger, som skriver om en nabo hvis du husker?! Den er foreløpig knallgod.

Ja ja, mer om det og den når den er ferdig lest. Lag deg en så fin dag som mulig så lenge. Smil - det er fredag. Hehe.

#ikkespons #wasa #knekkebrød #bok #skiftarbeid #helg               

Skapet, i flere deler..

Nå anser jeg meg som ferdig med prosjekt skap, enn så lenge.
Har du gått glipp av starten, og fortsettelsen så linker jeg de opp her.

Del en av kvadet..

Andre del..

Tredje kapittel..

 Siste del av kvadet, soga eller hva jeg skal og kan kalle det kommer her.

Det var altså på mandag jeg kom på ideen om at et skap, ville ta seg godt ut i det ene hjørnet i stua. Et hjørne jeg ikke helt har funnet en fin løsning på - i løpet av de snart 6 årene vi har bodd her. Tirsdag var jo den dagen det var, så i går sparket gemalen fra litt tidligere, for å kjøpe skapet jeg hadde målt og sett meg ut. I og med at butikken ligger utenfor særlig omvei på vei mot jobb.

Det som kunne passe inn med tanke på størrelse og farge var det som kom hjem, sånn må det jo bli. Jeg er ikke noe fan av hvite, eller helt lyse møbler, så resten av møblementet her i hus er enten grå eller mørke - så da måtte det bli svart, selv om mørk brun hadde vært ideelt. Pirk - ja jeg vet. Tror jeg kunne blitt en god flisespikker periodevis. He he.

Uansett, i natt sto det da altså ferdig. Tok bilde av det så fort det sto der, så jeg har prøvd å redigere bildet for å få det litt lysere. For å fortelle hvor genialt sammensatt jeg er - så kunne jeg jo tatt et nytt bilde i dag i stedet eller?! He he.

En for oss ny dings som fulgte med i esken er, ja, en dings. En duppeditt til å putte spikerene i, slik at man ikke må måle og kikke når en spikrer fast bakplata. Den var tilpasset så en ikke kunne bomme. Trampeklapp for medfølgende dings.

Skapet er akkurat passe stort, dybden passer perfekt for film mappene mine, men da ikke i det hele tatt for filmer med cover. Så jeg holdt nær sakt på å flytte inn i skapet tidligere i dag. Kommer et par slike mapper til i hus tenker jeg, da blir det nok plass til alle sammen. Skapet er forbeholdt filmer, og frua har noen....

Mens jeg sorterte og ryddet i filmene fant jeg igjen to gode bokser. Barndomsminner deluxe. Jeg var en av de som satt klistret når disse gikk på TV. Og selv om det er laget nyere versjoner av dem begge - så er det disse to som er de «ekte» for meg. Det er faktisk ytterst få nye versjoner som kan ta over førsteplassene hos meg. De nye kan være både gode og fine, men jeg er nok muligens noe sær når det kommer til film og musikk. He he. Meg om det si...

Jeg kan vel med en gang legge til at før jeg får tak i et par mapper til, så fikk jeg ikke plass. Det var jeg veldig forberedt på. En eller to mapper til må i hus. Bruker en slik CD plate mappe med plass til rundt 200 plater i. Har to, trenger nok to. He he. Jeg er ikke bruker av Internett når det gjelder film. Liker å kikke gjennom samlingen min, finne den jeg vil se - og stappe plata sammen med en vaffel inn i maskina og snurre film. Alltid likt det best. Jeg er nok en smule «old fashion» på mye.

Mente ikke bokstavelig det med vaffel altså, det er et lite minne jeg av og til bruker å legge til. Fra den gangen man spurte hvordan maskinen jobbet for å vise meg filmen - og den enkleste måten å forklare meg hvordan film fungerte, var å si at det satt en liten en der inne og sveivet. Denne måtte vel bli veldig sulten?! Så noen forsøkte å mate videospilleren med vaffel. Det var en periode flere forsøkte det. Men så var det ofte fullt på verkstedet også. Der man kjøpte brukt utstyr på Strømmen. He he.

Penser meg fint tilbake til sporet ved å si at jeg for nå er ferdig med kasus skap. Nå er det fullt inni, og dandert på toppen. Det ble bra.

I kveld tror jeg jammen meg at jeg vil se på en god «gammel» klassiker.

Lag deg en finfin kveld =)

#ikkespons #skap #ikea #film #nostalgi #minner #narnia #countryliving #redneck #hillbilly                       

Der skapet skulle stå..

Står det nå 😉

God dag der ute, torsdagen er i full sving, det er vi også etter en helt skrudd natt. Bokstavelig talt. Hehe.

Innleggene om skap er ikke sponset, hvis noen skulle lure noe som helst på det!

Gemalen kom ikke akkurat inn døra her med flatpakken under armen i går kveld, den var visst tyngre enn som så - men inn kom den.

Gikk du glipp av oppstarten til det hele så kan du først lese litt om det H E R =))

Del 2 av kvadet kan du lese H E R =))

Nå har vi kommet oss til dette innlegget, så da fortsetter jeg der vi plutselig slapp opp litt, med en drill på lading og heftig gjennomgang av blekka som medfulgte under flere lag papp.

Når gemalen skal sette sammen flatpakker er det nærmest fornuftig å skygge banen litt, ikke fordi han blir hissig og irritert - men fordi skravla går i ett sett.

Det bables og diskuteres over høye og lave sko. En gemal høres fort ut som en gruppesamtale med fire andre via telefon - og det helt til enden av oppgaven er farlig nær. Når jeg har hørt på lenge nok, flira en hel del, så er jeg og bittelitt svett i øra.

Stort sett er det veldig moro å høre på gemalen helt til endes, men siden Ludvik mer enn gjerne ville være med å skru, så gikk vi ut i vinden. Fyttirakkern for et vindvær det var her i går kveld.

Jeg tok på meg jakken min, og det siste jeg hørte før jeg gikk ut var at gemalen knurret heftig til den store pakken med skruer.

«Se på den pakka med skruer aaaa» tihihi.

Gemalen er gull. Jeg digger han, og evig takknemlig for at han er min. Som Gollum (Smeagol) ville sakt det «my prrrrrecccciousssssss» hehehhehe.

Mens gemalen skrudde og justerte gikk Ludvik og jeg en lang kveldstur, Ludvik ville for en gangs skyld gå litt lengre enn han vanligvis vil - hurra. Håper det er et godt tegn som kan vare så lenge at vi kan få til mye mye mer.

Skapet sto ferdig og på plass 01:50, og i dag er min plan å vaske og innrede. Jeg tror det blir veldig bra, til slutt. Hvordan det ble du lese om senere i dag.

Lag deg en så fin dag som mulig så lenge.

#ikkespons #skap #ikea #innrede #møbel

Fysiske minner..

I det siste har jeg tenkt og ment at dagene har gått unna så fort. Det trekker jeg bittelitt tilbake i dag, hehe. Denne dagen syns jeg faktisk har gått veldig tregt så langt - til sammenlikning med andre dager. Mest sannsynlig fordi jeg venter på skapet som kommer hjem i kveld. Hehe.

Gikk du glipp av formiddagens innlegg om flatpakke som skal bli til skap, kan du lese det H E R =))

Jeg venter altså på at gemalen skal komme hjem med en flatpakke under armen, så frua kan få fortalt gutta sine hvor skapet skal stå. He he. Tørt, veldig tørt - men smil litt da, bare bittelitt.

Hittil i dag har jeg ryddet, vasket og fått bordet som sto der skapet skal bo - opp i andre etasje. Det passer ikke helt der oppe heller, men det er jo mitt bord (mer tørt) og da må jeg jo finne en plass. Enn så lenge får det stå der jeg satte det fra meg, når andre etasjen blir helt ferdig kan det hende jeg vil se ting litt annerledes, lov å håpe at det tar kortere tid å finne en løsning på det, enn det tok meg å komme på at det var skap som skulle til i stua (det tok meg nesten 6 år) Hehe.

Men fra spøk til alvor - er det noe denne frua har nok av, så er det bord. Salongbord. Bord med minner. Mange mange minner hører til hvert eneste ett, og da får jeg en voldsom diskusjon med meg selv. Jeg har ikke plass til så mange bord, jeg mener - hvilken husstand bestående av to mennesker har egentlig bruk for 8 salongbord? Nei foresten, 9. Gemalen hadde med seg 1....... Det ene har tilhørt den, og det andre den. Det baller på seg, og når frua tenker over kasus så har hun ikke hjerte til å kvitte seg med alle minner fra svunnen tid. Fysiske minner, med bein. Håpløs oppgave.

Heldigvis bruker vi jo noen av dem, og de fleste har, eller vil få sin egnede plass når alt blir ferdig.

Ja, jeg vet du leser bloggen min herr gemal, og skriver jeg ikke følgende under her, så får jeg vel høre det «hadde det bare vært med bord så» off ja, det gjelder veldig mye mer enn bord. He he he. Men jammen har vi kvittet oss med mye, på den gamle bloggen skrev jeg i fjor sommer at jeg, ja jeg - av alle mennesker spurte om vi ikke skulle få besøk av en container noen dager. Gemalen så nesten ut som en «abbor på land» da jeg spurte, og i løpet av tre små sekunder var den bestilt. He he.

Det gikk for seg i fjor sommer, og det blir neppe mindre krumspring den kommende sommer heller. Håpet er å bli helt ferdig med andre etasjen, og så smått begynne på neste prosjekt, samt ha litt fri. I fjor ble det ikke fri før gemalen på sensommeren fant en plank ved siden av senga si - da ble det ei litta kunstpause.

Men det første først. Skap. Om ca 5 timer er både gemalen og skapet hjemme, og kjenner jeg oss begge rett så er det skrudd sammen og på plass før dyna når øreflippene. Det er ikke et veldig stort skap ser du. Helst skulle jeg sikkert også begynt å stable inn i skapet, men, ja nei det.

Skal ikke skrive usannheter - så fortsettelsen på dette kvadet kommer nok i morgen. He he.
Ha en finfin kveld videre.

#minner #bord #skap          

Flatpakke på gang..

 En ny dag er i gang, med skyhøye kneløft og med lunsjen i magene.
Sola titter frem nå og da. Denne dagen blir fin den, det har jeg, så langt det går bestemt.

Som du sikkert har fått med deg så tar jeg ikke meg selv så veldig høytidelig, jeg vet at jeg både kløner og surrer - vel verdt å le av meg selv. Så lenge andre også ler med meg og ikke av, så er alt bare velstand 😉

På mandag datt det ned altså ned en nøtt i knollen på meg. En av de som leder vei til et lyst øyeblikk. Jeg har en god stund fundert og lurt litt på et hjørne i stua her. Et jeg ikke har vært noe som helst fornøyd med løsningen på, men mandag kveld kom altså løsningen, den helt opplagte løsningen om du også hadde sett det hjørnet. Får nok se det på snap senere. Men det trenger et passe stort skap.

Et rundt meteren høyt skap, og ikke for bredt vil gjøre susen, samt skjule alle de kjedelige kontaktene og opplegget for mediesenteret her i gården. Et skap nesten utelukkende til filmer tror jeg (gloriesmil) dem er det jammen meg mange av her i huset. Det var en tid jeg fanget meg veldig mange filmer, nå skjer ikke det like ofte lengre - men uten å dra ut innlegget mer enn høyst nødvendig for kasus - bokhylla på kontoret vil juble av enorm lettelse ved å få et sånt skap i hus. Men hyllene vil nok for all tid være buet. He he.

Uansett, mandag kveld ble min ide presentert for gemalen, jeg hadde ikke tid til å vente til han kom hjem en gang, så jeg sendte en forberedende snap. He he. Når han kom hjem hadde jeg funnet skapet som passer helt perfekt, og nå er han på vei til butikken, ordner skapet før sistetur. Snille, snille mannen. Hehe, så i kveld skal han få leke seg med noe av det morsomste han vet - flatpakke. He he he he.

Ikke fordi de er vanskelige å sette sammen, men fordi de skal settes sammen. Det tror jeg er noe av de kjedeligste gemalen vet om. Det toppet seg nok bittelitt når vi fikk nøklene her, da hadde frua sett seg ut en del nye møbler, alle flate og i x-antall kolli alle sammen. Han gikk nok litt lei. Hihi.

Min kveld blir altså å rydde unna og klargjøre plassen, og morgendagen blir det og plassere og endelig få det fint i det nest siste hjørnet her nede. Det blir en fin helhet over til TV benken. Hurra for opplagte ideer som av og til sitter milevis inne i knollen på frua. Hvorfor har jeg ikke kommet på det her før da?! Noen ganger lurer jeg litt på meg selv. Hehe.

Fortsettelse følger, når fortsettelse skjer. Hehe.

#møbel #flatpakke #skap       

Den første maidagen i brøtte..

 Var våt og kald ute, men god og varm inne.
Sitter da ikke inne å fryser selv om vi har kommet oss til mai.

Men vi hadde nok ønsket oss litt bedre vær enn vi fikk. Pussig det der, en fridag der fremme setter tankene i gang. Skal vi grille? Skal vi reise bort, skal vi ditten og eller datten?!

Det ble ikke grilling og vi reiste ikke bort. Det ble heller mye mer av ditten og datten. He he. Det har regnet mer eller mindre i hele dag, og det så ikke ut til å slutte med det første. Så da ble vi hjemme. Gemalen fyrte opp i ovnen og frua tente lys.

Mens jeg plasserte te-lys rundt omkring tok jeg en runde med blomstene her. Ikke så veldig spennende det heller kanskje, men ryddet vekk buketten jeg fikk av gemalen forrige uke. Men ikke alle rosene, de peneste fikk bli igjen - noen dager til skal de få pynte opp på bordet. Lar ikke avskårne blomster gå i søpla hvis de kan glede meg en dag eller to til.

Har to sånne støpte hjerter som kom hit som oppsatser i sin tid, veldig kjekke å legge avskårne blomster i - det er jo ikke så mye som skal til for å få det fint, og takk for det. He he.

Nei, denne dagen har nok ikke vært så veldig spennende hos oss, men det er helt greit. Diggbart til tider. Gemalen har puslet om sine fjell og tog på rommet sit over garasjen, mens jeg har kost meg i varmen inne. Ludvik har også tatt dagen helt med ro.

Slike dager tar vi faktisk godt vare på, dager hvor det ikke skjer en døyt. Det må ikke skje noe hele tiden hos oss, men like ofte gjør det jo det likevel, sjelden et kjedelig øyeblikk, nok av ubevisste klønerier og tullball. På slike dager gjør vi ofte mye av det vi har lyst til - hver for oss, og i dag møttes vi på midten (kjøkkenet) til en ørret middag. Det var ordentlig nam nam.

Selv om jeg hadde ønska meg solskinn, eller opphold i alle fall, så har dagen vært så fin som den kunne bli. Gått rundt med en søndagsfølelse, på en tirsdag - det er vel ikke helt feil, hverken den ene eller den andre veien.

Og nå står det to stykk balkongflagg på badet og drypper.

Håper det blir mye bedre vær den 17. Selv om gemalen jobber formiddagen - så håper jeg på grillvær til ettermiddagen.

Og helt på tampen, så må jeg si, utrolig som det er, bildet jeg skrev om før i dag - hvis du leste det innlegget - det er nå flyttet. Nå står det visst i vinduet over garasjen - så. Hvor lang tid tar det før det når en vegg?! Uvisst. Hehe.

Håper du har hatt en fin maidag, og at kvelden er god.

#roser #interiør      

Flammedans..

Ukens bok på bloggen. For ordens skyld - Ikke sponset 😉

Igjen ser jeg meg noen år tilbake. Hele 13 år har gått siden Jane Mysen begynte på denne serien.

Den startet i 2005 - og den går ennå. Akkurat nå er bok nummer 87 ute for salg, og jeg forstår nå så godt hvorfor denne er likt og leses av mange.

Som baksiden litt disig forteller - grunnet feil rammevalg på bildet, får vi her følge taterjenta Anna og hennes familie, fra sted til sted. Vi får være med på Olsok dans ved Mjøsa, med gryende følelser og basketak.

Vi får lese hvordan Taterne levde og ikke minst hvordan de opplevde verden. Hvordan man lett kan beskyldes for ting man ikke har gjort, eller har denne gjort det den beskyldes for?!

Uansett forteller historien litt om hvordan de opplever tankene om - at det ikke nytter prøve å legge frem sannheten. De tror nok kanskje ikke, at sannheten kan vinne.

Anna blir forelsket i Nikolai, og faren forteller samme kveld etter dansen, at de skal forloves. Anna er veldig delt i følelsene sine. På den ene siden vil hun kjenne lykken, men hun ønsker ikke at moren skal settes bort for hennes lykke.

Hun vil passe på moren, hun vil alltid passe på moren sin, som etter en ulykke ikke er seg selv mer.

Alt dette kan du lese mer om i den første boken - om du ikke allerede leser serien og har kommet mange år frem i tid?! Jeg vil nødig fortelle for mye av denne historien. Den må nesten leses selv.

Jeg likte denne første boken utrolig godt, mye grunnet det hverdagslige, rett frem lune språket. Hun skriver som jeg lett kan lese og oppfatte, jeg innrømmer så ærlig at jeg måtte finne et lite tørkepapir på slutten av denne her, det skjer ikke så alt for ofte - men her kjente jeg smerten godt innunder. En smerte jeg selv har kjent på en gang, så jeg kunne nok tenkt meg å lese denne videre. Kanskje en dag.

En lang serie kan vitne om en veldig god og fengende historie. Tviler ikke på at fortsettelsen på denne nok er god.

Liker du serieromaner, men ikke har lest denne så vil jeg varmt anbefale deg å lese den. Den første kan du få tak i kostnadsfritt gjennom nettstedet fast linket øverst på bloggen om det frister.

Dette var også den første boken jeg har lest av Jane Mysen. I en av mine bokhyller har jeg hele serien «Barn under månen» stående å vente på meg. Nå kjenner jeg at jeg gleder meg enda litt mer til å lese den.

#bok #leseglede #lese #serieroman #serieromaner #norskeserier #cappelendamm #janemysen #bokomtale #bokanmeldelse #leselykke #godbok #bokblogg

Har gemalen laget seg..

Her om dagen kom gemalen hjem med et postkort han hadde fått, et postkort med Hell stasjon. Nå viste det seg at frua hadde det samme kortet - bare en del nyere versjon, som i flere år har vært magnetisk tilknyttet kjøleskapet. Det var i grunn et litt artig sammentreff.

Gemalen ville ramme inn kortet, og henge det opp der oppe på furterommet. Det var jo en grei sak, han har jo også Hell stasjon på banen sin - så det er jo bare tøft. Men frua begynner nå å lure litt, på når det kommer dit? Sånn det ser ut akkurat nå lurer jeg på om det i det hele tatt kommer dit?

Har gemalen så smått begynt å lage seg et modelljernbane «Alter» i stua vår?! Eller er det hans alter ego som kommer frem?! He he he he.

Kan ikke annet enn å glise, for sånn er det ofte her, med oss begge to. Ting som skal et helt annet sted får fort et lite pausestopp helt andre steder - i påvente av å komme dit det var tenkt. Noen ganger kan jeg nesten ikke vente med å sette ting rett dit jeg tenker, andre ganger blir ting stående i gang eller stue - i påvente av.. Vi er slik begge to her, gliiiis.

Så det er litt uvisst hvor lenge dette bildet blir stående i stua / gangen før det kommer seg opp på furterommet, men det får nå bare stå der så lenge.

Jeg skal ikke mase - så får jeg heller flire litt når jeg kan telle hvor mange dager det tok, å få det dit det skal denne gangen 😉

#bilde #ironi

Kom mai du skjønne milde..

Så er vi her. 1.mai er i full gang, og hos oss i brøtte vaier balkongflaggene på begge sider av huset.

De vaier ikke så fælt i regnet vi har i dag, men de henger der - både for første mai - Arbeidernes internasjonale kampdag - men kanskje også bittelitt for «Gaukemesse» som også faller på denne dagen. Dagen som på primstaven er markert med en fugl, som et symbol på at når som helst kan man vente å høre denne pippipen synge «koko koko» ironisk for resten av innlegget.

Ta den med deg til under bildet å se om du ser sammenhengen 😉

Uansett. 1. Mai er som alle sikkert vet nok om arbeidernes kampdag, den ble opprettet under krigen for å være den dagen for å føre frem viktige saker for arbeidsfolk. 1. Mai ble innført som fridag i Norge under krigen av ministerpresident Vidkun Quisling 23. april 1942, da som «arbeidets dag» så ble vedtaket opphevet etter frigjøringen i 1945, for så å bli gjeninnført som offentlig fridag av Stortinget i 1947.

Men selv om både det ene og det andre, så er dagen i dag også en arbeidsdag. Ikke alle kan ta fri, eller har fri. Gemalen var heldig i år, men jobber 17 da så 😉

Mange synes å mene at dagen har utspilt sin rolle, men like mye synes å tale litt i mot tenker jeg. Aldri før har det vel vært enklere å utøve «usynlig» makt ovenfor arbeidsfolket. Setningen «vi har bestemt» synes å være en mer og mer populær setning blant ledelsene rundt om! Demokrati den indirekte vei. Ytringsfriheten synes liksom ikke å gjelde like godt alle steder. Samarbeid er nok ikke for alle. He he.

Jeg minnes min Oldefar denne dagen, for den generasjonen - som var voksne nok før krigen, som levde igjennom den og etterkrigstiden - dette var en viktig dag. Mens i dag føler hvert fall jeg at det er like populært å destruere deler av vår historie. Alle dagene som tidt og ofte er oppe til debatt, hvorvidt de har utspilt sin rolle eller ikke. Er det virkelig så farlig å ta vare på historien?!

Nei er det noe som virkelig har utspilt sin rolle, så er det først og fremst TV-lisensen eller?! 😉

(Koko passer flere steder. Hehe)

Gratulerer med dagen. Lag deg en så fin dag som mulig, her blir det nok en hobby / lesedag i regnværet. En alltid etterlengtet fridag, med rom for pust i bakken. Kos deg.

#1mai #mai #historie #blogg