To gleder til meg i dag..

Da jeg var kommet meg bort til bilen etter legetimen i dag skvatt jeg bittelitt. Ut i fra intet kom en liten «venn» i hundreogtjue og smatt opp i treet rett bak bilen min. Du som kjenner meg litt vet nok allerede at jeg er en utrolig dyrekjær person, og at jeg synes ekorn er en av de virkelig søte skapninger der ute.

Det lille ekornet satte seg på en gren midt oppi treet og tittet ned på meg. Lenge sto vi der og hadde blikkontakt - montro hva den lille tenkte når den holdt seg fast i grenen og kikka på meg?! Muligens vil jeg ikke vite det heller?! He he he.

Flere minutter kikka vi på hverandre og frua fikk tatt ca tusen bilder, alle ble riktignok ikke like gode - men det ble da noen.

Skjønn liten pelsvenn, ordentlige sjarmører i pels alle sammen.

Våre veier skiltes der på parkeringsplassen, ekornet klatret enda litt høyere opp - og jeg reiste hjemover.

Ute har det blåst veldig i dag, så jeg er allerede veldig takknemlig for gaven jeg fikk av mutter i går. Hun har vært noen dager på Golsfjellet og hadde med seg noe veldig praktisk hjem igjen til pusepasseren, klart jeg har passet på «lillebror» mens hun var borte - skulle da bare mangle, ikke hadde jeg behøvd noe som helst for det heller selv om jeg fikk god nytte av den allerede i går, og i dag. Du som har frua på snap skal få se den i aksjon så snart det er noe strøm, jeg har glemt å lade, du som ikke har frua på snap får se den her. Hehe.

Akkurat passe varm, herlig myk - en ny kompis i vinden helt klart. Helt herlig.

Nå er herr og fru slitne, det har vært en lang dag for oss begge to uten at jeg vil og skal utbrodere den for mye. Kvelden er over oss og gemalen jobber denne helgen, så her blir det ingen feiring av sankthans eller noe som helst - i år heller, turnusen har det med å greie å lande på mange like hendelser så med det har vi aldri fått noen tradisjon for slik feiring. Men så tenker jeg jo også, at å feire at vi er midt i sommeren, og at sola har snudd er noe bakvendt for oss som er så innmari glad i sommeren. He he he.

Men til deg som skal feire, salutter med måte
(hvem nå enn det er) kose deg masse hele helgen.

Hvorfor feire det der...

God morgen der ute. Jeg vet at jeg i går sa at det beste er å forsøke å våkne opp hver dag med et smil, men det var før jeg kom på hva som faktisk skjedde i går - om det er grunn nok til å henge ordentlig med geipen er jeg ikke helt sikker på, men like fordømt så snudde sola i går 😉

Nå går vi sakte men sikkert den mørkere tid i møte, kvelden i går var maks og allerede i kveld detter sola ned noen sekunder tidligere. Hva er det å feire?! Midtsommer og sankthans - feirer du noen av delene? Det gjør ikke vi, aldri hatt noen tradisjon for det i grunn, og det å feire at sola har snudd - det gjør vi via en varmende tanke kun rundt jul, når vi går mot lysere tider igjen. He he he.

Drar meg tilbake til sommeren og forteller at på kveldsturen i går fikk jeg faktisk tatt et bilde, det skjer alt for sjeldent men i går så jeg noe veldig sommerlig. Markjordbær. Hurra, nå er ikke jeg så veldig glad i markjordbær - og det tror jeg ikke Ludvik er heller for han tisset på dette buskaset rett etter jeg tok bilde - ergo ble bærene værende igjen selv om «far» nok gjerne ville spist de. Makan. He he.

Uansett og åkkesom. En ny dag er i gang, en fredag viser seg med et nytt blankt ark.
Sankthans helgen står før døra.

For frua er det nå bare å kaste på seg hatt og frakk for å besøke legemannen en tur, jeg er nesten i rute. Det må til innimellom å ta en tur dit også, aldri feil å ta en liten prat - og prate, det tror jeg at jeg kan, når jeg kommer i gang. Hehe. Som mutter stadig har sakt siden jeg var liten «det holder med en tiøring på deg»

Et eldre typ ordtak for å være så pratsom at man blir sammenliknet med en kaffekvern. Og siden tiøringen ikke lenger er i omløp, ei heller 50 øringen, så er det neste ei krone. «Hujedamej» he he. Blir mye moro av det da - så det er alltids godt for noe.

Lag deg en så fin dag som mulig så lenge.
Frua fikk en gave av sin snille mor i går, og den skal du få se litt senere i dag.

Blanke ark i livets bok..

Greier du å se hver dag som et blankt ark, eller tar du gjerne med deg eventuelle negative toner fra gårsdagen inn i den neste?

Naturligvis finnes det unntak, nok av dem også - men generelt sett liker jeg som nevnt i går å tenke hver dag som en uskreven side i både Jernbanefruas og min bok 😉 Å starter dagen med et smil.

Noen dager får bare en liten fotnote mens andre igjen får hele kapitler, de fleste får uansett ordene fortsettelse følger med liten skrift helt nederst, eller - alle dagene får jo det - hver dag er en fortsettelse av den forrige. Livet, og vi fyller stadig på, alle sammen.

Nå er det en ny torsdag som skal fargelegges, og jeg har hele tusjkofferten klar. Nå har jeg ikke noe bilde av den, men solnedgangen har nå ofte mange fine farger den også. Hehe.

Apropos livets bok så har jo bloggverdenens kjente Pilotfrue med sin pilot endelig fått sin etterlengtede sønn. Jeg så det via Instagram i går at det hele var i gang, og avisen kunne i dag fortelle at et nytt kapittel har startet i deres felles bok, samt at lille Severin akkurat har startet på sin. Denne frua vil få Gratulere dem begge så mye, og ønske masse lykke til med foreldrerollen og alt sammen 🙂

Livets bok er en skattet bok, selv om vi kanskje ikke en gang tenker over at den er der, og kanskje heller ikke at den er skattet?! Vi alle har en, og mye av innholdet tror jeg hver og en av oss må skape selv, eller i det minste bidra til. Vi kan fylle sider sammen, og hver for oss og sammen med helt andre mennesker og hendelser. Slikt blir det mange minner av og vi tegner hjerter og stjerner på de gode kapitlene.

Det er nå en litt snodig tanke dette med livets bok. Noen er jo til og med så heldige å få gitt ut sine biografier i redigert utgave, men min tror jeg foreløpig gjør seg best mellom ørene. He he he.

Lag deg en så god dag som mulig,
håper denne dagen er verdt minst en halv side
😉

Det ble ikke sånn..

Snart ikke hjemme alene mer.

Hjemme alene er bra, jeg er mye alene hjemme siden gemalen jobber skift. Men denne gangen tenkte jeg, at når jeg skulle være alene hjemme denne gangen - så skulle jeg gjøre akkurat det jeg ville. Nå gjør jeg en del av det ellers også altså, nær sakt hele tiden - men dette døgnet skulle bli DET døgnet, døgnet verdt minst tre sider i den historiske minneboka, det var det jeg hadde bestemt meg for...

Alenetid er fint sa «dem»
egenpleie er undervurdert sa «dem»
nå undrer jeg igjen...

Hvem pokker er «dem» som sier så mye fint?! Dette døgnet kom og gikk, og jeg har ikke fått gjort en dr** (det rimer, prøv så hører du det. Hehe)

Mine planer var som følger: Jeg skulle lage meg en bedre lunsj som jeg skulle nyte ute i sola - og ikke minst skulle jeg kokkelere en bedre kyllingmiddag som jeg skulle spise i sofaen med en god film til. Så langt alt vel, etter middag skulle jeg se ferdig filmen og senere skulle jeg enten lage et kort eller noe annet kreativt helt i fred, så skulle jeg lese litt før Ludvik og jeg skulle gå våre episke kveldsturer blant trær, busker og kratt. Etter det igjen skulle frua ta seg en dusj, skrubbe leggene og smøre de inn med den fine lotionen jeg har skrevet om - så skulle jeg se nok en film som gemalen ikke synes noe om før Ludvik og jeg skulle finne senga i helt ok leggetid og være klare for en ny dag - denne dagen.

For å si det så kort det går an, det ble ikke sånn.

Da gemalen reiste oppover mot svigermor og fjellet ble jeg sittende ute å suse sammen med vinden til det blåste så gæli at Ludvik og jeg gikk inn. Etter ca to og et halvt minutt syntes jeg det var så stille rundt meg at jeg satte på tv-en for å få litt lyd i heimen - og der ble jeg sittende å glane på noe så trøtt å kjedelig at jeg ikke husker hva det var en gang. Likevel ble jeg sittende som fastlimt i sofaen til jeg et eller annet sted i en reklame våknet og innså at den herlige lunsjen hadde jeg glemt - det var middagstid og jeg var sulten. Slang i sammen en fløtesaus, slapp kyllingbitene oppi sausen og helte alt sammen over litt spaghetti som jeg glemte tiden på - mens jeg kikka på posten og tok en liten tur innom bloggen. Ute blåste det så det så ut som at skogen lå vannrett, naboens møblement var på god vei og det gikk nesten ikke an å være ute, så vi ble inne da. Riktignok spiste jeg middagen i sofaen sammen med enda mer TV, og igjen ble jeg sittende å glane til klokka hadde passert både det ene og det andre. Når et program var over, eller for kjedelig så zappet frua bare over til noe annet å glante til det hele gjentok seg på nytt. . . 

Nix skrubb og smøring av legger, nix filmer, nix noe som helst annet enn TV, koselige meldinger på telefonen, og kveldsturene jeg sjelden greier å få tatt noen bilder fra. De er heldigvis så innbakt i dagene at de går på autopilot av ren og skjær glede.

Det herlige døgnet som skulle inneholde så utrolig mye innunder kategorien egentid ble ikke helt sånn, det er ikke engang verdt overskriften i den historiske minneboka. Men det var nå et døgn likevel. He he. Likevel forstår jeg nå enda litt bedre hvorfor vi ikke ser noe særlig på TV. Den tar sin tid den ramma der, timene fløy avsted i ingenting - men når jeg ikke greier å komme på alt jeg har sett, da var det vel ikke særlig nyttig heller tenker jeg. Hehe.

Snart kommer gemalen hjem, å jeg kan ikke vente med å fortelle han -
om alt jeg ikke har gjort. He he he. Neste gang, kanskje, helt sikkert ;-)

Fortsatt alene hjemme..

Da er en ny versjon av onsdag på plass, nok en dag å jobbe god. Denne dagen skal jo også bli grei 🙂

Jeg liker å se det på den måten, om en dag er dårligere så starter jeg litt på nytt morgenen etter - det er jo en del av vårt ansvar som menneske å få dagene våre gode. Det er ikke noe alle andre må eller kan ta på seg ansvaret for, selv om det av og til kanskje er lett å tenke at andre kan og burde ta litt av æren for en dårlig dag. He he he.

Jeg er som du kanskje vet alene hjemme med Ludvik til i kveld, og den som har frua på snap har kanskje fått humra litt sammen med meg?! Det satte seg en mygg mellom øra mine i går tror jeg. Gemalen jobber jo skift, så Ludvik og jeg er alene til alle tider av døgnet, aldri noe problem. Men å vite at han satt der oppe i fjellheimen med sin mor, nei da ble det visst noe stille for meg. Tror tv-en har fått seg ny pers på sammenhengende «sendetid» den sto på i nesten 8 timer og det tror jeg ikke den tv-en har gjort før, jo kanskje en julaften?! Vi ser som før nevnt utrolig lite på TV her i huset.

Forrige fotball VM var det en kamp gemalen ville se, men vi fikk ikke slått på tv-en. Ingen av oss skjønte hvorfor men jeg tenkte at kanskje batteriene i kontrollen var tomme. Åpnet dekselet da, og nedi der ble jeg møtt av en smørje av irr, så han fikk vel med seg siste halvdelen eller noe sånt?!

Vi finner som regel på noe helt annet, hobbyer og bøker for min del, hobby og handyman prosjekter for gemalens del.

Uansett, det var gårsdagens bløtkokte egg - det tok vel kanskje noe rundt den tiden å lese. Hehe. I dag er det en ny dag - og min plan for dagen er «simsalabimmm»

Lag deg en så fin dag som mulig. Plutselig tilbake igjen.

Vi er alene hjemme..

Ettermiddagen er i full gang, med ryddesjauen ble det visst ikke mer enn ett innlegg fra meg i går - det føyer seg til i rekken over moooot normalt. He he.

Jeg er en kroniker på mange måter, en ting er helse, en annen er kronisk skrivekløe og kronisk humørfylt. Min dag blir best om jeg kan ha det moro og kunne skrive om det- eller i alle fall spre det rundt meg. Hehe. Disse dagene er kanskje ikke de mest morsomme, det er fortsatt ventetid mellom øra, og nå har gemalen flakset avgårde også. Han tok ikke med seg barnet en gang når han stakk til sin mor. Makan. Så her sitter Ludvik og jeg å ser på gravemaskin. Det er jo innertier for veldig mange unge gutter. He he he.

Håper du leser både ironien og humoren det er ment som mellom linjene.

Nå skal Ludvik og jeg herje hjemme alene til i morgen kveld - og hva i alle dager skal vi finne på?! Ingen å bable tullball til, ingen å spre om meg med kløner eller andre fjaserier. Fruas telefon ligger til lading, for et sted har og vil det måtte kunne flyte litt fritt, og hvilket sted er da bedre enn Snapchat?! He he he.

Ute skinner sola skinner som bare det, sammen med det er det en stor dose vind i dag så Ludvik og jeg har tuslet inn, og jammen er klokken snart matbit sammen med litt TV for en sjelden gangs skyld.

Helt VM fritt. He he.

Lag deg en så fin ettermiddag som mulig, god middag 😉

Ikke siste salutt...

Du husker kanskje at jeg for aller første gang skrev et innlegg til ære for en herlig dame som nå har gått bort?! Hvis ikke kan du lese innlegget - Til Minne om...

Minken (Birte) Fosheim Wienskol gikk ut av vår tid den 07.06,
og om få timer bisettes hun fra Uranienborg Kirke i Oslo.

Jeg skriver overskriften Ikke siste salutt, rett og slett fordi at selv om dette er den siste offisielle markeringen av henne og hennes liv, så vil hennes stemme aldri slutte å leve i meg.

Hun hadde faktisk en veldig sentral rolle i min barndom. Jeg var, da som nå veldig glad i lydbøker. Da jeg var liten hadde jeg stort sett alltid en lydbok på eller rundt ørene, om det var på minianlegget på rommet mitt, eller på walkman? en i bilen eller på hytta. Minken var med, alltid med i den lille hvite tøybag? en som jeg hadde kassetter, batterier og en blyant i. Noen kassetter hadde også teipbiter på toppen. He he. Noen som er for unge for å forstå sammenhengen kanskje?!

Så på denne dag velger jeg å sende enda en salutt Minkens vei,
jeg håper hennes kjære vil finne dagen verdig hennes liv og virke.

#minne #takknemlighet #barndom #lydbok

Ryddesjau dagen...

Ny uke nye (u)muligheter er i gang, også her hos oss. I dag knaser det godt i kaffen her ute på terrassen, du som har frua på snap skjønner nok kanskje hvorfor. Hehe.

Jeg startet dagen noe skrått for å si det sånn, gemalen skal på søpla etterpå, og da jeg la meg i går kom jeg på at jeg har en halv sekk som skal med - bare jeg får fylt den opp. Hehe. Det har jeg jo helt glemt, så jeg måtte prøve å kjappe meg litt da - ikke så lett det når både trøtten og stivheten i kroppen levde sine helt egne liv. Men har da fått litt mer i sekken, tror kanskje det hjalp å bare feie det ned mot gulvet og at det på utrolig vis traff sekken. @føltemegflink.

I dag ligger det altså an til å få unna oss skrimmel og skrammel - en ryddesjau dag. Det skal jo bli godt å få det vekk, nå ble det ikke så mye som det så ut til da 5 store ruller isolasjon også tok sin plass i garasjen. Så når de var flyttet opp i andre etasjen så ble det ikke så mye likevel. Fint det også, for ingen av oss liker rot rundt oss. Isolasjonen er til det siste rommet i andre etasjen - mitt hobbyrom skal det bli. Hurra.

Denne uka blir det «stille» rundt frua, hva mennesker angår tror jeg?! Lyder blir det likevel nok av. Hehe. I dag reiste mutter ut på en liten tre dagers tur, og i morgen tar gemalen med seg svigermor til fjells. Så noen dager fremover må frua og Ludvik finne på hyss og tullball helt selv. Tenker det går veldig bra jeg, god på det i grunn. Spørs om det ikke kan bli noen artige «live» snutter på snap i løpet av de kommende dagene. Men men, det første først - mandagen.

Nå får jeg vel se om jeg får fylt opp sekken helt før gemalen vil reise avsted med den?! Hehe.

P.S til info og nyttig tips for enkelte andre! Det tøffeste av det tøffe er å dumpe søpla der den hører hjemme - på fyllinga! Kun det beste er bra nok for søpla også 😉

Lag deg en så fin mandag som mulig..

Mens gemalen ser VM...

Gemalen har snart fått med seg to slike grønn plen kamper, for deg som har fulgt meg en stund så husker du kanskje at sånn F** ball er veldig veldig uinteressant for frua, faktisk så lite interessant at jeg på de tidspunkt har veldig mye å spørre gemalen om. Ting jeg egentlig har lurt på veldig lenge, men som jeg ikke har spurt om før. Sammentreff?! He he he.

Jeg kunne for eksempel spurt om hvorfor jorden er nesten like rundt som en F**ball? Eller hvor mange ruter det er i takess taket vårt i stua, det som jeg egentlig ikke liker noe særlig. Eller så kunne jeg jo benyttet anledningen til å spørre om hvilket blad som egner seg til hvilke formål på ulike sager? Eller om vi skulle klina eller gått en tur mellom de turene vi allerede går?! Hadde ikke det vært kos?! Romlemantisk tur i solnedgang? He he he.

Det er mye jeg brenner inne med akkurat nå altså, og mens jeg forsøkte å finne et ledig øyeblikk til å spørre om alt dette her, så ble det visst 1-1. Ok, han får se det da mens jeg tenker ut flere spørsmål?!

Det blomstrer på kjøkkenet, og her ute på terrassen hvor jeg sitter å pønsker. He he.

Jeg kunne spurt når vi skal male den ene veggen på garasjen og den ene på huset?! Ja de to som får mest sol og som har krympet litt så vi har funnet it at vi skal gi dem et strøk snart, om et år eller noe - men kanskje vi kunne funnet datoen nå?! Mens vi sitter her mener jeg. He he.

Jeg er en pussig skrue, jeg har ikke spurt om noe som helst, men jeg kunne - dét hadde liknet meg veldig å spørre om noe helt uinteressant for han akkurat nå, men jeg lar det være. Sitter her ute å hører på pippipen, et og annet av lyd fra ene kommentatoren på TV?en inne - den står da veldig høyt på eller?! Be han skru ned litt kanskje?! He he he. Neida, men jeg kunne 😉

Nei jeg sitter nok helt rolig her ute, venter... Men mens han har sett en kamp, og nå er over halvveis i en ny 90 minutters kamp + pause, så samler det seg opp en liten skravlesyke hos frua, den får han ta i mot etterpå - for da ska jeg spørre. Helt sikkert 🙂 hihi. Jeg tror nemlig ikke han får med seg noe som helst annet enn grønn plen akkurat nå... Hehe.

Lag deg en så fin kveld videre som mulig.

#fotballvm #fotball #sport #kjedelig #humor

Snodige spørsmål #1

Jeg er en person som fort kan fundere litt over snodige fakta, eller andre ting. Kanskje er ikke alt så snodig likevel?! Tenkte jeg skulle skrive ned noen få av de, innenfor litt ulike kategorier - det kan jo til og med hende noen har fornuftige svar på noen?! He he.

* Jeg hopper i det, hvorfor er wienerpølser i pakninger på 8, grillpølsene med ost som jeg liker kommer i pakninger på 6. Mens lomper kjører på med 10?!

Etter alle disse år, hvorfor har ingen tenkt ut et typ samarbeid helt ut om dette her - eller er det forsøkt?! Mener å huske at jeg har lest noe om dette her, men husker ikke hva konklusjonen var. He he.

* Hvorfor forfattes enkelte overskrifter av typen «tingen du må ha...» når ingen av oss slettes må ha den tingen? Legger til at jeg skjønner godt hvorfor, det er mer et ørlite irritasjonsmoment da det jo leder an til, at folk skal tro at de ikke er kule nok uten den tingen? Tullball. Hehe.

* Hva menes med «bildene du aldri fikk se» når de nettop har blitt publisert for andre å se - har vi ikke da sett de bildene vi ikke få se? Lurer stadig på det. Hehe.

Altså, jeg skjønner jo poenget, og det er jo moro. Misforstå meg rett her. Den såkalte greia med det er jo morsom, men ordbruken er kanskje litt snodig?!

* Hvorfor har dødsannonser blitt betalte + saker i veldig mange aviser?
Er de ikke allerede kjøpt for at slekt og venner skal få se de? Synes noe dobbelt betalt og frekt..

* Hvorfor har det blitt slik at mange synes å mene noe om andre, men de fleste mener - at andre først bør feie for egen dør? Burde ikke endene ha møttes her? Hehe.

Dette er bare et lite variert fåtall av snodigheter som frua plutselig kan tenke litt over, kanskje finnes det logiske svar? Kanskje til og med fornuftige svar? En del av alle snodige tanker forblir nok innenfor uforståelig konklusjon, som leder til en og annen lett irriterende risting på knollen. He he.

Hvorfor kan ikke jeg ligge når telefonkatalog?

#spørsmål #undrer #blogg

3 tips fra terrassen..

Hei hei.

I bunnen av innlegget deler frua i dag 3 tips. 2 av dem lokalt hvis du ikke har noen planer for helgen, og eller sommerferien - og det tredje er et godt tips hvis man er på let etter en god og pleiende leppegreie 😉

Først litt om lørdagen, den er i full gang også her i brøtte. Nå nytes det ute på terrassen mens fuglene synger og en del naboer holder på ute i hagene sine. Det er lyder fra sementblander til hammer til motorsag til andre durende verktøy. Slike lyder gjør meg ingen verdens ting, bare koselig å høre at folk jobber på for å få det fint rundt seg og sitt. En legger stein på gårdsplassen, en annen lager seg terrasse. Det blir nok bra alt sammen. Godt med alt en får gjort si.

Jeg fikk heldigvis gjort veldig mye av det jeg ønsket å få gjort i går, så i dag kjenner jeg det skal bli godt med en rolig lesedag i sola mens vaskemaskina gjør jobben inne. Blåser nesten ikke heller - dette skal bli en fin dag håper jeg.

Gemalen skal fortsette der han slapp i går, han pusler i garasjen, rydde og fylle hengeren med skrimmel og skrammel som skal kjøres vekk på mandag. Det er ikke fritt for at en garasje fort kan bli og ofte blir lagerplass for diverse, og ikke minst diverse søppel gjennom vinteren. Den typen søppel en må levere på fyllinga altså. Elektronisk og annet. Flere som kjenner seg igjen tipper jeg 😉

Lettvint å sette det i garasjen i påvente av en bedre egnet dag eller?! He he he.

Godt å få ryddet opp i, vi har nok mange planer og tanker rundt oss vi også - en av dem er en bu ute. En bu hvor mye av det andre som ikke er bil kan få bo, alt som til sammen tar like stor plass som en bil. He he. Det blir jo litt når en legger sammen gressklipper, snøfreser og alt mulig annet som er himla kjekt å ha for å få året til å gå knirkefritt rundt. Hehe.

Den tid den bu. Vi er ikke kjent for å forhaste oss, tenker og planlegger - da blir det bra med en gang istedenfor å forhaste oss å ende opp med at «det var dumt å sette den der» opplegg. Hehe.

Uansett så kommer det første først. Denne dagen her. Mens vi pusler på med vårt så deler jeg noen tips igjen under her.

Sitter du nå kanskje med null og niks forslag for hverken denne helgen, eller sommerferien - så kan jeg servere to litt lokale, men gode tips for deg som kan ha muligheten 🙂

Tips for denne helgen: Byfesten i Lillestrøm ;-))

Helgetips i ferien: En Reise I Mummidalen ;-))

Plages du med tørre lepper, ønsker en base på leppene før sminke, eller rett og slett vil ta litt vare på de - så kan jeg jammen meg tipse deg om et godt usponset produkt også. Les mer om Dermalogica Renewal Lip Complex :-)

Ha en så fin lørdag som mulig, uansett og åkkesom =))

Ode til leppegreier..

For ordens skyld: Innlegget er ikke sponset =)

Du husker kanskje et tidligere innlegg hvor gemalen uttrykte at frua har en skjult fetisj for leppegreier? Hvis ikke kan du lese mer om det H E R =))

Leppegreier er gemalens ord for det som jeg har tatt med meg videre - leppestifter, gloss og så videre. Det har seg nå slik at jeg liker å ha litt farger på leppene, at de gir noe tilbake til huden er det aller beste, men at jeg har fått samlet meg så mange nyanser som i innlegget over her - det var i grunn veldig nytt for meg også. He he. Jeg har en i hver veske, en i bilen, i jakkelomma, i en skuff i gangen, på badet. Kort sakt over alt der jeg er. He he. Samlet sett ble det noen.

Jeg har en ekstra nyanse på truten minst en gang om dagen, unntaket er om nettene, da går jeg for noe pleiende - og det var det jeg ville tipse om i dag. En veldig fin balm om jeg kan kalle det så. En som inneholder bare fine ting og ingen ulumskheter. Jeg har klønet litt med denne her noen runder, men takket være veldig god kundeservice er den nå på truten hver natt - og den ga meg noe fra første strøk.

Du som har fulgt meg en stund har nok forstått at jeg har fått et nytt kompis merke - Dermalogica, alle produktene jeg har kjøpt og prøvd hittil synes å gjøre masse for meg, og denne her var intet unntak. Den gir merkbar pleie i løpet av en natt.

Dermalogica Renewal Lip Complex.

Lukt og smakfri utover naturlig for ingrediensene. Fargen er blank. Konsistensen er myk. Velger du å teste denne selv så vit at den hvite hetten ikke skal av. Produktet skal skrus oppigjennom de små hull - og man trenger ikke mye. Denne holder en god stund.

Den gir i alle fall leppene mine masse fuktighet, jeg er flinkest til å bruke den om nettene, og leppene er veldig myke og fine når jeg våkner. Den gir virkelig masse fuktighet som ikke forsvinner, ikke merket noe til det enda, men så bruker jeg den hver natt også. Den inneholder blant annet E vitamin.

Anbefalt for veldig tørre lepper, men også som base under den daglige leppe sminke ;-) Det sies at den på sikt også skal kunne forhindre ytterligere aldringstegn på leppene, i form av dype linjer.

Jeg innrømmer at det siste tar jeg som det kommer, men at leppene også trenger pleie og fuktighet er vel noe alle vet - men enkelte kanskje glemmer?!

Jeg tenker at denne her må være gull verdt for mange om vinteren især, derfor ville jeg tipse om at den finnes nå i natt.

Frua har strøket den på - og skal sove nå. Hehe. God natt verden :-))

#dermalogica #lepper #fuktighet #skjønnhet #pleie #tips #ikkesponset

Byfest er bra..

For ordens skyld: Innlegget er ikke sponset.

Jeg hadde mye av ungdomstiden min på Lillestrøm, flyttet dit fra Strømmen midt i beste sendetid - fjortisperioden min, og det var noen veldig fine år langs jernbanen i Flisbyn. En av mange grunner til det var By-Festen, jeg bodde der da den startet, og det ble veldig fort en tradisjon for gjengen å være med på det aller meste av moroa, hvert år.

På onsdag braket det løs igjen, denne helgen ligger det an til veldig mye moro i Lillestrøm - for både små og store. Tivoli, hoppeslott, marked med gode tilbud og konserter, mange konserter - fra flere scener. Noe for alle.

Ta gjerne en titt på årets arrangement med program dag for dag i linken nederst i innlegget.

Jeg og vi skal ikke dit i år, det blir nok en roligere helg med bok her i brøtte, men jeg husker det som utrolig moro. Det er noe for alle i Lillestrøm disse dagene, både å finne på, se på, og ikke minst høre på. Og for deg som holder til såpass i nærheten at det kunne være aktuelt å ta en tur - Byfestens konserter er gratis!

Det er mange og varierte konserter hele helgen, uteservering og bare moro hvis været vil være med, men husker da morsomme Byfester i regnvær også jeg. Uansett er det en fin anledning til å møte venner og bare kose seg utover kveldene.

Så er du i nærheten av Lillestrøm i dag og i morgen så kan jeg anbefale å stikke både bein og armer innom sentrum, mulig en del også er tilgjengelig noen timer på søndagen før alt sammen takker av for denne gang.

Les mer om alt sammen her:

BYFESTEN Lillestrøm =))

#lillestrøm #byfesten #moro #tivoli #musikk #konsert #shopping

Utsikt utenfra..

God morgen fredag.

Så står helgen for døra igjen da, tolk det slik du vil. He he. Her i brøtte er vi allerede godt i gang med dagen, håper den blir noe bedre værmessig sett enn gårsdagens vind og regnvær. Det var rett og slett et supert vær for å nyte boka jeg holder på å lese, så noe er jo uvær godt for også.

Hadde jeg hatt hatt på knollen i går kveld, så hadde jeg ikke hatt noen hatt mer. - Jernbanefrua 15.06.18 😉

Men med freske fraspark la vi i vei på kveldstur i går også, ruslet litt ut av feltet - og jeg fikk tatt noen få bilder til litt «sukk og stønn» fra de lenger fremme. Må jo ta bilder til bloggen når anledningen byr seg vettu 😉

Jeg skrev et innlegg om det tidligere på bloggen, og her kommer det igjen for eventuelt nye lesere.

Til Bloggen Vettu ;))

Når vi tusler utenfor feltet her så får vi en veldig fin utsikt til Randsfjorden som du ser, men akkurat her vi holder til er det også en god del fjell og stein, noe jeg også synes er veldig fint, ja med unntak av tomta foran oss da kanskje. He he he.

Den haugen over og under her er visstnok fredet.

Gemalen er i gang med langfri, noen herlige dager får vi håpe det blir. Får tru at det ligger an til noen humoristiske utflukter igjen, innrømmer at den siste måneden antakeligvis ikke har vært så spennende å lese om. Den var rett og slett for varm for å finne på hverken hyss eller andre morsomheter, men nå som den normale sommer tydeligvis er tilbake så får vi tru det dukker opp noen muligheter til moro igjen. Like greit å finne på noe mens kasuset i topplokket fortsetter.

En helg står i alle fall rett foran oss, og jeg håper det blir en fin og koselig en.

Hva slags planer har du for helgen da tru?! Skal du avgårde til Hadeland Glassverk å se den utrolig flotte utstillingen de har tru?!

Muligheten er der hver helg frem til august?! Den var Londons mest besøkte attraksjon i fjor, hadde vært moro om den ble om ikke Norges, så Opplands best besøkte i år. Mer om utstillingen kan du lese om via linken under her.

«En Reise I Mummidalen»

Lag deg en så fin dag som mulig.

Tankespinn og virvelvind..

Hei Hei Torsdag =)

En ny dag er i gang, det nærmer seg langfri for gemalen om få timer, og en helg med variabelt vær- er det spådd da i alle fall.

Gårsdagen besto i mye uro rundt frua, og denne dagen har heller ikke vært av de beste på den fronten. Når maskina parkerte i går så det slik ut, bare stein, så det er jo slettes ikke snodig at det bråker en del 😉

På den andre siden tenker jeg bittelitt over at siden det foregår en del i topplokket om dagen - så er det kanskje greit at det foregår litt rundt her også?! Helt andre ting å «legge» topplokket i på en måte. Når kvelden falt på i går så tenkte jeg litt over det, og at jeg faktisk tror jeg har litt godt av at det bråker litt rundt meg. Men klart jeg kan styre meg for lyder av steinblokker mot metall og henger for bortkjøring, før morgenrushet av biler på vei ut av feltet har begynt om morgenen.

Mens jeg satt her å filosoferte litt i går kveld kom himmelen veldig godt frem når alle buskene nå er borte. Jammen er det fint utover her altså, det synes i alle fall vi. He he.

Trøster oss med at hele utsikten blir fortsatt å nyte fra andre etasjen, selv om det kommer hus. Hus har vi visst ville komme hele veien, vi har bare vært bortskjemte med at det ikke har skjedd noe på den tomta før nå, 8,5 år etter vi kjøpte tomta vår. Hehe.

Rett som det var fikk jeg besøk på pleddet mitt på terrassen, en liten luring tok en liten pause på meg før den flakset videre. Ikke så ofte jeg blir brukt som pauserom, så tar til meg det som er. He he. Kjekt å kunne være til nytte for en sliten stakkar. Hehe.

Fin liten fyr det tenker jeg. Pussig at jeg har for vane å tro at alle fugler og insekter er hannkjønn?! Hehe. Skulle nesten tro jeg var guttegæærn. He he.

Ja ja, i dag tenker jeg å lese videre i den kjempefine boken jeg holder på med, så fort den er lest ut vil jeg dele den med deg, tipper den kan lande veldig høyt oppe på en topp 5 liste over bøker å lese i sommer. I sommer ja, holder du kanskje på med å finne ut hva årets ferie skal bestå av? Jeg har et veldig godt tips til deg. Om du har små selv fra 4 år eller eldre, har barnebarn eller rett og slett har lyst til å oppleve dette her selv eller med en venn?!

«En Reise i Mummidalen» kan varmt anbefales av frua. Jeg fikk ta med meg min mor på denne opplevelsen av en utstilling på søndag og vi ble ikke skuffet noen av oss. Dette var Londons mest besøkte attraksjon i 2017, det er vel fortjent om dette kan bli Norges mest besøkte i år! Virkelig en opplevelse, enten man er Mummitroll fan eller ikke, utrolig godt satt sammen og veldig realistisk.

Men det første først kanskje, dagen i dag. Nå skal jeg finne boka mi og rømme litt vekk fra alle tanker jeg ikke får gjort en døyt med, mulig jeg sovner en liten dupp til først 😉

Lag deg en så fin dag som mulig.

En reise i Mummidalen..

Reklame | Hadeland Glassverk

En uforglemmelig reise..

En liten time fra Oslo finner du Jevnaker, en akkurat passe stor og veldig koselig bygd under himmelhvelvingen. På Jevnaker ligger Hadeland Glassverk, tett inntil den flotte Randsfjorden ruver de flotte byggene majestetisk for oss. Og i Galleri 2 på Hadeland Glassverk skjer det noe helt magisk og unikt denne sommeren...

Frem til august tilbys en ekstra opplevelse for hele familien.
"En reise i Mummidalen" hvem har vel ikke lyst til det?

Jeg, som veldig mange andre er oppvokst med Mummidalen, for min del mest via tv - men for mange andre ligger minnene mest via bøker og tegninger. Siden den første boken kom ut allerede tilbake i 1945 kan jeg tenke meg at veldig mange har et forhold til Mummitrollet og alle vennene i dalen. Da jeg var så heldig å få muligheten til å bli med på reisen tok jeg med meg mutter, og sammen ilte vi avsted på søndag. Mummidalen, ligger liksom godt plantet inni hjerterota det.

En veldig koselig dag for mor og datter. For oss begge to ble det en reise tilbake til barndommen, på ulikt vis, men sammen - helt herlig å få oppleve. Kanskje noe for deg og dine også?!

Rett fra Southbank Centre i London får den som ønsker det være med
på en magisk rusletur - inn i selveste Mummidalen, bokstavelig talt.

Mutter og jeg fikk gå igjennom bøker, både bokstavelig og billedlig talt. Være med på en reise gjennom bøkene, historiene og inspirasjonene til alt sammen. Vi fikk være med på telttur, se Tove Janssons kunststudier med originale detaljer. Videre fikk vi gå gjennom gruveganger til en hule, og langs veiene fikk vi kjenne på følelsen av strender, blomsterliv og skjærgård. Vi fikk se sommerfugler, andre fugler og utrolig mange flotte tegninger og detaljer. Vi fikk bli med på en flåte, se noen videosnutter og besøke vinterlandskap, før vi fikk varmen i oss igjen inne i selveste Mummihuset. Der kunne vi sitte rundt Mummifamiliens eget kjøkkenbord. Alt dette og mere til kan du også få oppleve, det var og er helt magisk. Mutter og jeg var begge så fornøyde vi kunne bli. I vår gruppe på reisen var det både godt voksne, voksne og barn.

​Troverdigheten tok oss fullstendig med storm! Alt er satt opp og laget til så realistisk som det bare går an, ytterst profesjonelt - til fingerspissene. Bare å få komme å se er en opplevelse helt for seg selv, at man liker Mummitrollet, vennene og dalen er nærmest en bonus i den fantastiske helheten!

Dette er ikke en opplevelse kun for barn,
denne utstillingen har noe for alle.
Fra gammel til ung, herr og fru.
Et minne for livet å oppleve, sammen..

- Jernbanefrua ;-)

Mens voksne kan få inntrykkene og historiene servert ut i fra der "vi" er, så blir barna engasjert og inkludert på helt andre måter. Barna blir tatt med i utstillingen, de får muligheten til å hjelpe guiden med oppgaver - føle at de selv er en del av historien selv. Utstillingen er virkelig fint sammensatt, og med en veldig inkluderende og engasjerende guide.

Husker du hva disse karakterene heter?! De er med i utstillingen, alle sammen ;-)

Bittelitt småpraktisk info:
- Utstillingen passer fra ca 4 år, men med forbehold om at den som nevnt er veldig naturtro - så nært
det får blitt. Den har flere deler i mørket, huleganger delvis i mørket, lyseffekter, småskumle lyder, lukter og vanndamp. Barn får ikke gå inn alene uten en voksen, og det kan nok kanskje være veldig godt å ha en hånd å holde i noen steder underveis. I gruppen vi gikk i var det tidvis to små som ble veldig usikre, men heldigvis kan trygge hender og noen kjærlige ord fra far og mor løse det meste.

- Reisen varer i 50 korte minutter. Jeg sier korte siden jeg hadde i allefall veldig lyst til å gå inn igjen etter endt reise, tror jeg fint kunne gått runden både to og tre ganger uten å ha sett nok.

- For anledningen er det også en helt egen Mummicafe. Der kan man nyte vafler, is og pannekaker i den ekte Mummiånd, det er en helhet i Mummienes ånd på Glassverket denne sommeren..

Jeg vil varmt anbefale alle som har et forhold til Tove Janssons Mummidal å bli med på denne reisen. Har man tilfeldigvis ikke noe forhold til Mummitrollet fra før - så kan jeg garantere at man får det. - Jernbanefrua ;-)


Les mer om utstillingen - se videoen og bestill billetter til din og deres -> reise i Mummidalen.
Ordinær billettpris via Ticketmaster er 174,- for voksen og 144,- per barn under 18 år. Billetter kan også kjøpes i galleriet, men da med forbehold om at man kanskje må vente litt, eller at det er fullt for den dagen / helgen..

Vil også legge til at Hadeland Glassverk har mye mer å tilby for hele familien, det er vel verdt turen til en av Hadelands store stoltheter i sommer, enten du vil bli med på reisen, eller vente ute imens ;-)

Kanskje du til og med får se Mummitrollet?

 Tusen hjertlig takk for reisen til Hadeland Glassverk.
Helt fantastisk, vil aldri glemme denne reisen...

#opplevelse #hadelandglassverk #mummidalen #ferietips #sponset #ferie #mummitrollet #moro #tovejansson #sommer                  

Gravemaskin boogie..

Jeg har ingen ode til dette her, ingen rim eller regle. He he...

Det beste jeg vet er ikke å bråvåkne til lyden av en skuffe som dundrer ned i «størte» fjell og stein, jeg kasta dyna over hodet mitt - la en pute på toppen og sovnet en halvtime før det smalt igjen, ny halvtime, nytt smell. Jeg ga etter hvert opp. Prøvde å danse en type «Gravemaskin boogie» for å prøve å lage melodi ut av bråket, men det ble ikke videre bra. Ingen god musikk. He he he. Massen hentes av lastebil, og siden det ikke er så god plass så lastes det i veien her. Pang, boom og bang. Hehe.

Nå sitter jeg her som ei sliten høne på pinnen sin.
Fri flyt av kakling, nesten uten lyd, men fortsatt med kaffe. Hehe.

Soverommet er til venstre på bildet, litt bortenfor terrassen. Kan det være ca 11 meter?! Men men. Skjønner jo så godt at jobben må gjøres og jeg tenker at jo fortere dem får gjort jobben - jo tidligere blir det fred å få igjen. Mye skjer utendørs, en del innendørs - men mest skjer nå tross alt mellom øra om dagen. Håper så inderlig at det blir bra, alt sammen!

Kanskje frua skal prøve seg på en topptur?! He he.

I går prøvde jeg meg igjen på å ta bilder på kveldstur, vi gikk litt tidligere i går siden gemalen har førsteturer. Det er ikke så veldig mye fint å se på denne runden - fikk heller litt følelsen av å tråkke rett inn i botanisk hage?! He he, eller en jungel?!

Noen fine blomster på en busk, prøvde å knipse de som best jeg kunne.

En eng av prestekrager på og rundt jordhauger.

Dette ble det fineste bildet, syns nå jeg da, prestekrager er nå utrolig fine.

Lite kunne uansett slå bildet jeg tok ut i fjorden, sola gjemte seg litt mellom skyene,
men skinte så fint ut i fjorden da gitt.

Men det gir da et lite innblikk i kveldsrunden vår, jeg er overhodet ikke flink til å knipse bilder på tur, i alle fall ikke de turene jeg holder andre endene av båndet. Jeg er jo ei kløne, så jeg har mer enn nok med å holde styr på skrotten og Ludvik, om jeg ikke skulle knipse bilder også. He he he.

Jeg har prøvd, og en fjord i fart, eller grønne enger som flyr er liksom ikke så mye å vise frem. He he he. Lønner seg å kunne stå stille et sekund da, så en får fokusert. He he.

Uansett, nå er onsdagen her. En ny lillelørdag, håper du har en god en så langt.
Om noen timer skal du få vite og se hva jeg var ute på - på søndag,
kan hende du vil oppleve det selv også?! Vel verdt det.. Helt klart.

Det nytes ikke akkurat nå..

...Det er for mange ting som skjer nå, noe positivt - bevares, alt er jo aldri helt svart. Gemalen er blid som sola, noe jeg kommer tilbake til i et innlegg for seg selv om en stund. Men det går som alltid her i livet litt opp, og litt ned. På det generelle liker vi det jevnt flatt her i brøtte. Stabile fine forhold, dette er visst ikke helt dagene for det. Nå er det bittelitt turbulens i hverdagen, og det er ikke ting herr og fru får gjort noe mere med enn det vi har gjort. Nå må det bare ventes, og det er ikke frua videre god på.

Å vente på noe, noen og alltingen. Utålmodig...

I dag startet også arbeidet på tomta foran oss, snart kan vi takke farvel til den vakre utsikten vår også. Fjorden blir adskillig mindre når det kommer en firkanta funkis kloss foran, hustype kan jo ikke naboer gjøre noe som helst med. Huset er sikkert fint nok, bevares - de som skal bo velger sitt hjem, og slik må det jo være - men alle kan ikke like andres hus. He he, hvordan skulle det gått?! Hehe.

Så det skjer litt uansett hvor en snur seg hen, får bare prøve å bli med bølgene så godt det går. Krysse alle labber for at alt går i orden, og at huset blir finere enn bildene i hodet. Ikke negativt ment, ganske sikre på at det blir så bra som det får blitt =))

Lag deg en så fin kveld som mulig, i morgen er det en ny dag.

Ønske til blogg..

Hei hei.

En flunkende ny dag er i full gang. Hurra for dagen.

 Jeg har fått ryddet litt i innlegg og kategorier på bloggen, det var veldig godt å få gjort. Men er det noe jeg kunne savnet her inne på blogg så er det muligheten for å huke av et eller flere innlegg, å flytte de direkte til en annen kategori. Sånn det er nå må man fysisk innom hvert innlegg å lagre de på nytt i en annen - ikke sant?! Håper det, ellers har jeg brukt lang tid på noe som kunne gått vesentlig fortere. Hehe. Håper en slik funksjon kan komme!

Uansett, her i brøtte er også dagen i gang, for gemalens del er det en veldig god dag, for min del?! Ikke helt. Ikke enda i alle fall, det startet med litt krøll i går, som måtte bli med videre til i dag. Håper at det ender med denne dagen, men noe sier meg at dette nok vil følge meg en stund.

Jeg er en av dem som blir bittelitt mutt over krøllball jeg ikke får gjort noe med. Krøllball som jeg er veldig gira på å få ordnet, men som jeg må vente på både klokka og andre mennesker for å få ryddet opp i. Jeg blir utålmodig, der var ordet. Utålmodig over å få ting i orden igjen, da helst i går. Er vel neppe alene om dette heller kanskje?

Denne andre her er i alle fall ikke utålmodig. Som du ser hjalp det på med litt regn, plenen er allerede grønnere igjen. Det hjalp på med en dusj, mens jeg allerede savner den gode varmen vi hadde - ok, like varmt som de varmeste dagene behøver det ikke bli, men litt varmere
- blir vi noen gang fornøyd? He he.

Jaja, mens dagen går kommer det igjen til å skje ting rundt oss, så det kommer nok mer fra frua litt senere i dag. Lag deg en så fin dag som mulig så lenge.

#blogg #alaskanmalamute #malamute         

Da vifta kom til gards #2

Usponset fortsettelse av kasus takvifte. Om det er dikt på rim eller kåseri får du selv avgjøre ;-))

Den første delen fra fredag kan du lese: H E R =))

...Et øyeblikk frua forfjamset så ut, vifta lå på bordet og gemalen sto bøyd.
Hva var det nå som krevde en skrue, og hvor lenge skulle frua stå der å beskue.

Den fokuserte gemal ei hørte fruas babbel, han var mer enn nok opptatt med skrimmel og skrammel. Fort som en vind gemal og vifte forsvant, de fløy på rommet inn så fort at de spant.

Med ett trodde frua at hun var byttet ut, med blekk og blader spredd.
Hvor skulle frua nå sove hen, hvor fant hun igjen sitt pledd?!

Men akk å nei så dum hun var hun burde bedre vite,
gemalen monterer sjelden dingser for at frua vekk skal vike.

Viften til tak ble heiset opp til trampeklapp og glede, ledninger mikset bryter fikset.
Lampen lyste også, og herlighet så godt det var at doningen den virket.

Frua har sovet veldig godt i flere lange netter, dette var unektelig et av livets desserter.
Etter lange dager varme og fine herr og fru kan puste ut fri for hetepine.

Kort fortalt. Vifta gjør jobben, og vel så det 😉 Kanskje litt vel mye faktisk?!
Gemalen har ymtet frempå at skrotten blir vel kald om natta?!
Får «stifte» fast dyna da kanskje? He he

#ikkesponset #takvifte #vifte #humor #kåseri #blogg

Endelig kom det...

«Hei hei, mårn mårn - god dag»

Kanskje noen som husker denne barnesangen?! Uansett, en ny uke er i gang - og med den trasker vi inn i midten av juni, det nærmer seg faretruende både det ene og det andre. Både midtsommer og solsnu. Frua liker det dårlig. He he he.

Det er jo ikke så alt for lenge siden de siste snøkladdene smeltet, og nå er det bare en ukes tid til vi vender nesa sakte men sikkert nedover mot kortere dager og vinter igjen. Hva er nå det å feire?! Skjønner ikke. He he.

Gårsdagen var en varm dag, det var både lummert og trykkende. Men så kom det da noen tordenskrall mens jeg var borte, og sent i går kveld kom da endelig regnet. Det bøttet ned helt til frua lå godt under dyna med Ludvik i armkroken, og det sluttet ikke da heller. Å ja, Ludvik ligger sånn i gjennomsnitt 3 minutter på armen hver kveld, sier pent god natt, påser at a «mor» virkelig har lagt seg å sånn før det blir for varmt og han hopper ned.. Kosestund.

Regna gjorde det da jeg la meg, regna gjorde det på morgenen, men akkurat nå er det opphold her i brøttet. Ludvik og jeg koser oss med en kaffekopp ute på bløt terrasse plank. He he. Nå håper jeg naturen gliser som bare det for i løpet av noen timer kom det godt med dråper, ser allerede forskjell på gresset. Selv om vi ønsket oss en real rotbløyte for naturens del nå, så håper jeg dens fest ikke varer alt for lenge - men at godværet kommer tilbake og blir en stund igjen.

Frua har litt av hvert av utrolig koselige ting å foreta seg i løpet av uken, og i tiden fremover også. Du skal snart få lese hva jeg var ute på i går, bøker leses og skal deles med deg som er like glad i å lese som meg - kort sakt så gleder jeg meg over akkurat denne tiden, her og nå. Det såkalte nuet må nytes litt.

Jeg skal også foreta en aldri så liten ryddejobb på bloggen fremover. Har laget meg et lite unødvendig kasus innen kategorier disse månedene denne bloggen har vært på lufta. He he.
Flere som kjenner til det kanskje? Veldig fort gjort. Hehe.

Lag deg en så fin dag som mulig =))

En fin dag med litt attpå..

Hei hei.

Kvelden er her igjen, og med skyhøye kneløft går vi snart inn i en ny uke - tenk at vi nærmer oss midten av juni allerede, hvor blir egentlig tida av?!

Denne dagen har vært veldig fin for frua, i dag har jeg vært ute på et veldig veldig veldig fint opplegg, om jeg kan kalle det så, skal snart sette meg ned å skrive om det for deg og lese, for det er slettes ikke umulig at dette kan være noe for nettop deg og dine også. Men det skal jeg som sakt komme tilbake til litt senere.

Med bena trygt tilbake i brøtte går nok kvelden videre sin vante gang. Mens jeg var borte romlet og brummet det visstnok over her, men det fikk ikke jeg med meg - men jeg har fått med meg trykket og den lomre lufta, klamt og ekkelt som det er. Hadde det bare kjørt på litt nå så, kommet en ordentlig runde som frisket opp lufta, og hadde med seg nok regn. Så kunne vi fått tilbake den gode sommeren igjen etterpå, det hadde vært veldig fint kjenner jeg.

Gemalen ville gjerne se kvelden sending fra «grønn plen» så jeg fant en film som jeg ikke har sett på en stund og tuslet inn på soverommet. Satte på vifta, filmen og la meg på senga for å kikke på en god og morsom film i en god og sval bris. (French Kiss - hvis noen skulle lure)

Bilder fra tidligere kvelder. Kveldens er bittelitt gråere, lett ur i lufta.

Når alt er ferdig så blir det nok kveldstur og natta etterhvert på oss også. Håper du har hatt en veldig fin søndag så langt, og at resten av kvelden blir god.

Vær vind og noe moro...

Hei og hopp, eller motsatt. Nok en fin søndag er i gang - og skal en tro på værmeldingene så blir dette den fineste søndagen på en liten stund?! Meldt regn neste helg i alle fall - så denne dagen må nytes 🙂

Vi fikk celebert besøk av Tor med Hammeren i går ettermiddag, veldig moro med værskille altså. Midt ute i fjorden her er det et værskille, så det lynte og buldret som bare det på andre siden av fjorden, vi satt å så på regnet seile i forkant - mens vi kunne sitte tørre ute å se på 🙂 Jeg liker tordenværet jeg da, såfremt det ikke er så nære at det er fare for noe - liker det da også jeg - været, men ikke faren for at det kan slå ned eller skje noe helt i nærheten. Og faren for det nå er jo uansett der, slår det ned i et tre nå så....

Vi kunne naturligvis hatt litt knask til seansen med vær, men hvis du leste dette innlegget ;-) i går, så hadde vi plutselig ikke noe sånt å servere oss selv likevel. He he. Joda, det ble igjen - og det er fortsatt igjen litt.

Men nå er det en ny dag - og denne dagen tror jeg forhåpentligvis blir både morsom, fin og fullspekket av nye minner 🙂 Jeg er i alle fall klar for det som skal skje.

Frua skal snart ut på et lite eventyr, og når fruas topplokk er full av fine inntrykk og gode minner så skal du få lese om det - tror dette kan være noe for veldig mange her ute. Så bare vent litt nå, så skal du få lese. He he.

Lag deg en så fin søndag som mulig så lenge.

En liten smell..

En gang i måneden handler vi inn en stor pose M og en stor pose Nonstop. Begge deler pleier vi å blande i en skål til denne lørdagskvelden h e r, altså denne lørdagen på gemalens turnus.

Sånn ble det ikke i kveld. He he he. Gemalen har hatt nattevakter hele uka, og frua har kost seg både ute og inne med en veldig god bok (og litt knask)

Så da kvelden ség seg på i går skjønte jeg at jeg hadde gått på en smell, og sendte dette bildet til gemalen på jobb.

Tenkte det var verdt et forsøk da, he he. Kanskje gutta ville sende gubben hjem igjen før frua hadde tømt bollen?! Jeg jobbet tross alt på samme sted i flere år - så vi kjenner hverandre alle sammen, de kunne vel unne gemalen en liten nonstop eller 2?

Samtalen foregikk som følger: Jeg sendte bildet med en liten tekst under.

Det gikk som det måtte gå. Jeg gikk på en smell, og niks lørdagsgodt på noen av oss.
Tror vi greier oss likevel altså, uten knask. He he.

Håper du har hatt en fin dags ferd mot kveld.

#nonstop #sjokolade             

Tusen takk Salangen - Nyheter..

Dere skjønner hva vil vil se - Bilcross 🙂

 Takket være dere så får vi sett Arne og Karin Steiens minneløp i Bardufoss via nettet, i år som i fjor. Løpet foregår på Bardu Motorsenter / Setermoen. Koste oss veldig med det i fjor - og selv om teknikken foreløpig ikke er helt hundre - så håper vi det blir veldig veldig bra i år også.

Krysser fingrene for at teknikk og sending snart er helt i orden, såkalt på G. He he.

Sitter ute i godværet med pædda på nett,
nå skal vi kose oss noen timer, rett og slett.
Med svoger bak rattet vi kikke skal gjøre,
så håper vi bilen og fører vil kjøre
.

Heia deg 🙂

Kunne du også tenke deg å se så jogg inn på Salangen-Nyheter du også 😉 Løpet er i gang. . .

Håper du også har en fin dag så langt.

#salangennyheter #bardufoss #setermoen #bilcross #minneløp                  

Da vifta kom til gards #1

Et humoristisk dikt, eller kåseri på rim om du vil - om viftekasuset så langt i brøttet =)

Det var en varm dag i mai hvor herr og fru fikk en idé, en vifte i taket på soverommet nå i varmen - hvor godt er vel det? Frua bestilte, gemalen fornøyd. Men det drøyde en stund før vifta var fortøyd.

En like varm dag litt ut i juni så ringte det en kar, han hadde vifta i bilen, og han var klar - men ringte fordi han ute i bushen var?! Frua geleidet bud og vifte hjem, det var ikke langt unna at budet fikk en klem.

Med vifta inne på gulvet på gemalen frua skrek, hun skjønte fort og gæli at her var hun et nek. Å sette sammen dingser svekker hennes renommé, men hun kan gjøre klart for gemalen sin, å sette rosa strek.

Gemalen på sin side han tenkte så det knaket, i huset deres der de bor er det ikke bare å finne taket. Huset har et anlegg så skjult som bare det, med lampe der fra før av så tenkte han på det.

Gemalen til denne frua er ikke gjenglemt i noen skuff, han tenker høyt og lenge, til løsningen sier poff. Han er en ekte Solan så lur som bare det, og når ideen kommer frem da er det tid og sted.

Det blir en ekstra bryter ny dings å holde rede på, men det må frua godta om hun takvifte skal få. Det blir så bra som det får blitt det er hun sikker på, når gemalen drillen finner hun lister seg vekk på tå.

Hun gjorde klart som best hun kunne, merket alle morsmål godt med tusj. Så gikk hun ut til Ludvik?en ga gutten sin en dusj. Inne hørtes lyder fra en gemal med skruer og drill, hun fliret litt der for seg selv gemalen er så snill.

De målte opp i taket der hvor viften skal få henge, det hele gikk så nøye for den skal ikke henge å slenge. Litt misfornøyd gemalen var på muttere og skruer. Et fornuftig petimeter det er så fint å ha, gemalen skrur og babler høyt og han er like glad.

Hvordan det hele går og blir det skal du nok få lese, går dette bra går allting godt er fraser du vil lese. Mens frua skriver dette er gutta bløte av svette, hun setter seg helt stille ned imens hun skriver dette.

Montering test og flere ord det kommer altså senere, for vifta skal få kjørt seg godt og kvadet kanskje penere. Håper du likte fruas rim og at jeg glede ga deg. Neste del du lese får når vifta har fått kjørt seg.

....og kanskje vi også? Kanskje vi blåser bort?!

#ikkesponset #takvifte #vifte #westinghouse #dikt #rim #humor #ironi #blogg          

Til minne om..

Det er ikke ofte jeg gjør det, men av og til velger jeg å sende en liten cyber takk når noen som har rørt noe ved, og i meg går bort. Tidligere har jeg kun gjort det på et annet sosialt media, men dette var og er et slikt menneske jeg føler fortjener en takk i form av et lite innlegg =) Hun deler riktignok pidestallen sammen med en del før henne, en del som aldri rakk å bli nevnt på min blogg. Minken er med det den første som får en cyber - blogg takk fra frua... 

Jeg kan ikke la være å undres over, hvor moro det angivelig kan begynne å bli der oppe -
om man tenker over hvor mange av våre «store» som har gått bort.

I natt slukket som kjent en stjerne, hun fløy opp og lyser nå på himmelen -
sammen med veldig mange andre kjente og kjære personligheter.

Minken - Birte F. Wienskol - har vært med meg siden jeg var veldig liten. Hun leste blant annet inn flere lydbøker som jeg alltid har vært veldig veldig glad i.

Hun leste inn Pippi, Blekkulf og Den Vesle Vampyren for å nevne noen. Hun deltok i «Huset med det rare i» og ga - og fremdeles gir meg mye latter i filmen «Viva Villaveien» de senere årene så jeg alle episodene av «Karl og Co» hvor Minken spilte søsteren «Vigdis» i tre sesonger.

Minken har gitt meg utrolig mange gleder oppigjennom årene, og en del informasjon via sine utgivelser av musikkhistorie. For meg var Minken veldig levende i fortellingene og humoren - og det er bare trist at hun måtte reise videre fra sine så tidlig.

Takk for alle gode minner, som har vært og er en del av meg og den jeg har blitt og er.
Men og for at den yngre generasjonen også kan glede seg, med dine verk for fremtiden.

I takknemlighet..

#minne #takknemlighet             

Nattlys..

Ukens bok, bokomtale =))

 En ny serie har nettop nådd butikkenes lysstråler. Vær glad for det dere.


Den første boken i denne nye serien lå foran meg for noen uker siden, og jeg har forsøkt å lese den på terrassen i sola. Litt motsatt av seriens tittel, men sånn måtte det bare bli en stund, til det ble for varmt.

Denne serien skrives av forfatteren Salmund Kyvik.
Tidligere har han skrevet seriene Inga Torfinnsdatter, Kapteinens Datter og Mørketid.

Nå har forfatteren tatt for seg årene rundt forbudstiden. Fra 1916 til 1927 var omsetning av sprit forbudt i Norge. Avholdsfolket var hoppende glade, men i nattens lys, skjermet fra det daglige liv vokste det seg frem et stort svart marked.

Dette hørtes unektelig veldig spennende ut.

Historien begynner med prologen mai 1920. Lillian er ute i en robåt da hun ser en kjekk ung mann kjempe for livet i vannet, hun har intet annet valg enn å redde han opp fra den sikre død. Rett etter legger en motorbåt fra Bastøy, den har kurs rett mot dem. Og med det forstår Lillian at gutten kommer fra anstalten der ute.

Han var en av dem hun hadde lært å holde seg unna. Bare de verste ble sendt ut til den øya. Båten tar dem igjen og gutten blir tatt med tilbake. Får hun noen gang se denne kjekke gutten igjen?

Noen år senere nærmer Lillian seg atten år, hun har vokst opp i en ikke alt for snill og hjertevarm fosterfamilie - og siden betalingen for forsterbarn opphører ved atten år må hun finne seg tjeneste annet sted. Hun får med seg de beste skussmål fra lærerinnen, samt et tips om hvor hun kan gå.

Hun er heldig å få tjeneste hos en familie i Kristiania, livet skal virkelig begynne - i et fantastisk hus, luksus og velstand. Elementer Lillian overhodet ikke er vant med, men hun synes å trives sammen med ekteparet, lille Esther og Gretha - familiens kokke. Men hva er det egentlig med mannen i familien?! Lillian vet ikke helt enda, men det er da noe underlig med han er det ikke?

I samme stund slipper en jevngammel mann ut fra guttehjemmet på Bastøy. Med mye dårligere karakter i tegning enn han hadde fortjent går ferden fra Horten til Kristiania. Et stykke til fots, et ukoselig stykke med bil. Han tenker mye på en jente han en gang møtte mens resten i livet synes å gå på tverke. Det er ikke lett å få jobb, og moren har giftet seg på nytt med en tilsynelatende slaskete kar uten arbeide. Den unge mann får til nød ligge på en rye på gulvet, men hvor lenge?! Mads havner på gaten, og fortsettelsen på alt sammen? Ja den blir utrolig spennende å lese videre.
 

Kan røpe at denne første boken avsluttet bare bittelitt for tidlig. Hehe.

Denne førsteboken likte jeg utrolig godt, jeg likte utrolig godt starten på denne historien og hvordan nær sakt to vidt forskjellige verdener skildres fra prologen og utover. Fra det småromantiske og luksuriøse bylivet som etter hvert skrider frem på den ene siden, til nær sakt Oskar Braatens bakgård fra den andre delen av boken. Jeg har i alle år vært veldig glad i Braatens verk, og starten på denne serien ga meg assosiasjoner i den retningen. Vi får følge både Lillian og Mads fra to litt ulike steder, og med hittil ulike skjebner. To historier i èn. Nærmere "Kinderegg" kommer en kanskje ikke?! Hvis en sløyfer leken mener jeg, så har man en god bok med noe til ;-)

 Men vil disse to "verdenene" møtes? Hvordan vil det eventuelt flettes sammen?
Og mest spennende av alt, hva vil uansett komme til å skje videre i denne serien?

Jeg gleder meg veldig til bok nummer 2 kommer ut i Juli.
Her ville jeg bare lese mer og mer, så jeg kan varmt anbefale denne til alle likesinnede som liker å lese romanserier.

#salmundkyvik #nattlys #bladkompaniet #serieroman #serieromaner #romanserie #bokserie #bokomtale #bokanmeldelse #bok #lese #leseglede              

Slik kunne det fort ha gått..

Det var morgen i brøttet, frua var på tur til å stå opp, gemalen hadde enda noen timer igjen på øyet etter nattevakt. Vekkeklokken hadde kimt ut sin klagesang, og frua kikket olmt på den der hun satt på sengekanten og delvis forsøkte å gni søvnen ut av øynene.

Hun reiste seg sakte opp, ville være så stille hun bare kunne for at gemalen ikke skulle våkne, men med ett var hele husstanden i vill panikk - frua så seg ikke for og snublet i hunden Ludvik som føyk opp og gemalen satt plutselig som et tent lys av et bustehode der borte i senga, vill i øynene og armer og bein parat til å sprette opp og ut.....

Slik kunne det fort ha gått, om ikke frua hadde lært seg å se seg for siden sist 😉

God dag der ute, torsdagen er i full gang her også - men gemalen sover tungt enda, heldig for han det tenker jeg - at jeg rakk å se meg for denne gangen. Jeg mener, det har jo skjedd før dette her - ikke bare en gang heller. He he he. Så i dag sanket jeg flinkfrue poeng, og det til gagns. Hehe.

Denne morgenen nyter jeg litt ekstra. Etter å ha lest i avisen at vi fra neste uke kan vente oss regn, regn og atter regn så tenker jeg å omfavne de siste godværsdagene for denne runden - før naturen får sitt sårt trengte vann.

Kjenner på meg selv at jeg håper det ikke blir så mange dagene med regn før det i alle fall kan bli opphold igjen. Jeg liker best opphold jeg da. He he. Når taket en dag kommer over terrassen skal jeg ikke si noe mer på det, men til den dagen kommer så liker jeg aller best opphold. He he he.

Når gemalen er på beina så skal jeg ut en tur, så blir det nok litt huslige sysler før frua fordyper seg i den gode bok igjen. Det er virkelig fine dager her nå, så jeg skal fortsette å nyte som bare det, må nyte så lenge det varer. Hehe.

Håper du har en fin dag så langt.

Frue i solnedgang..

 Hei hei.

Kvelden er her igjen, og etter en veldig varm og intens ettermiddag synes frua det nå er veldig godt å sitte ute litt. I ettermiddag måtte jeg rett og slett gå inn en tur, nå når vi har fått justert anlegget i huset er det igjen svalt innendørs. Eller svalere enn det har vært i alle fall. Hurra for det.

Tror vi glemte helt bort at vi justerte anlegget for den lange vinteren - så når varmen virkelig kom, så hang ikke anlegget med. Men nå er det deilige 23 grader inne, vel der anlegget er satt til å fungere da vel å merke. Vi har slått det helt av på soverommet da frua liker å ha vinduet åpent hele året. Uansett. Ja så var det noe med den viften vi fortsatt venter på da. Tromle tromle 😉 He he he.

Gemalen har nå reist nedover mot en ny nattevakt, og jeg har unnet meg enda en runde med ansiktsmasken jeg skrev om litt tidligere i kveld.

Gikk du glipp av det innlegget så kan du lese det H E R =))

Da jeg tok den på i går ettermiddag - for bildet til innlegget, kjente jeg hvor herlig det faktisk var etter noen varme timer i sola - uvurdelig å kjøle ned kinnene og samtidig gi huden noe smart kan jeg si. Føler meg veldig god på gratisreklame her akkurat nå. He he. Jeg deler mest av egne skap og skuffer, usponset med andre ord. Jeg tenkte nå som så, at jeg skulle dele aller mest av slikt på Instagram kontoen til frua, men når jeg er så heldig å få konkrete ønsker om blogginnlegg så får jeg lyst til å skrive de. Men ønsker du slike tips enda oftere, og i liknende gater så kan jeg anbefale å følge Jernbanefrua på Instagram også. (eller snapchat)

Men vit uansett, at når jeg velger å skrive om produkter, noe som hittil har skjedd mest i sommerhalvåret, at det kommer fra hjertet i hvert fall Velmenende tips alt sammen, selv om alt ikke kan passe alle. Ønsker bare å bidra med mitt, i jungelen av produkter.

Nå sitter jeg her ute i solnedgangs brisen, har funnet både pleddet og boka mi, hører de nye naboene lage seg gårdsplass med sur og dunk. En kosekveld. Jeg rakk ikke å dele boken med deg på min selvutnevnte bokdag denne uken heller, men håper å komme i rute igjen veldig snart - kanskje allerede i morgen?! Tirsdag og eller torsdag som du kanskje husker 😉

Jeg ligger litt etter med bøker disse varme dagene som har vært, bær over med meg du som kanskje venter. Jeg kan nå bare håpe, at kanskje du også har hatt noen veldig varme dager der du er, så tilgivelsen er veldig nær 😉 he he. Blogg er kos altså.

Håper du har hatt en fin dag, og at kvelden er så god som den kan bli.

Leser du også en god bok i kveld kanskje?

SOS Ansiktsmaske..

Ikke sponset - et innlegg på oppfordring som inneholder produktbilder 🙂

  Via spørsmålsrunden for mai fikk jeg blant annet et spørsmål om jeg kunne
- dele mer av produkter jeg bruker fast? Hun som spurte
 har siden svarene ble publisert gitt meg noen konkrete ønsker om produkter til anbefaling for henne, og kanskje andre også?! Det første spørsmålet var - om jeg bruker en type maske? Det gjør jeg, ved behov - så da starter jeg med å nevne ikke bare den men også serumet jeg ofte bruker etterpå, fra samme merke.

Svarene på spørsmålsrunden kan du forøvrig lese mer om - H E R =))  

Passer jo bra å dele det akkurat nå - når vi er midt i den herlige sommeren,
og høytid for ulike koselige arrangementer. Så her får du litt om:

«Instant Resque Mask», og «Silky Rose» serum!

Begge produktene er fra Linda Johansens kolleksjoner, så vet du det også 😉

5 minute SOS Mask.

Du har kanskje sett annonsene for denne her via sosiale media en, eller flere ganger?! Skjønner veldig godt at denne reklameres ofte for. Gode produkter bør få noen ord.

Jeg kjøpte meg denne flasken for litt over ett år siden, så det er den andre sommeren jeg bruker den - ved behov.

* Lett bruksanvisning: Man vasker ansiktet og tørker lett før man stryker, eller pensler på denne gel - masken. Den er i en lett rosa farge men går ganske i ett med huden når den kommer på altså, dufter veldig svakt og rent! Etter kort tid begynner den å skumme på huden. Jeg har den i kjøleskapet om sommeren, for da gir den en freshere følelse synes jeg. Det småkiler og prikker litt når skummet begynner å jobbe.

Skummet forsvinner i de tørre partiene i ansiktet slik at man lett ser hvor man trenger mer fuktighet - veldig genialt - og den virker som det annonseres for. Jeg har som tidligere nevnt en fetere T sone i ansiktet, med tendenser til tørre kinn, så med det bruker jeg denne som oftest kun i kinnene.

Etter 5 små minutter ved å henge opp en klesvask, tømme oppvaskmaskina eller noe annet veldig morsomt kan man ta en titt i speilet, da ser en fort hvor man kanskje trenger mer fuktighet. Er skummet igjen så er huden fuktig nok. Masken kan vaskes av, eller tørkes av med en fuktig klut.

Huden blir glatt og veldig myk etterpå - og ikke minst gir den et boost av fuktighet, og man kan sitte igjen med en renhetsfølelse som varer lenge etterpå. Jeg føler meg i alle fall veldig fresh i ansiktet etter å ha brukt denne her.

Hvis alt skummet forsvant i mine kinn stryker jeg på en dråpe av serumet «Silky Rose» fra samme merke, eller blander en dråpe i fuktighetskremen om jeg synes jeg trenger det. Akkurat dette serumet vet jeg ikke om man får tak i lengre?! Ikke sett den på en stund i alle fall. Nå reklameres det for et serum med gullflak, sikkert veldig god den også - skulle gjerne likt å testet den - men det har jeg altså ikke.

Produkter med rose er uansett veldig godt for huden, jeg aner ikke hvilket stoff som gjør det - men det virker i alle fall på en del hudutfordringer. Fra solbrenthet til insektsstikk og mye i mellom, jeg er ikke den største fan av lukten på roseprodukter, men de gjør masse godt for huden - så det er nå verdt det det lille minuttet en kjenner lukten. Hehe.

Da har jeg fort vekk fortalt om to produkter jeg bruker fast nå og da. Som du kanskje så på mengdene i flaskene så holder de begge veldig lenge, hvert fall for min del. Masken bruker jeg mest når jeg vil «unne meg» en typ spa følelse, eller er bedt bort til noe veldig hyggelig. Serumet bruker jeg mest om vinteren, da trenger kinnene mine det lille ekstra. Men det er så lenge til enda at jeg ikke vil snakke om det en gang ;-) He he.

#ikkesponset #produktomtale #lindajohansen #ansiktsmaske #serum #skjønnhet #velvære         

Rett fra postkassa..

God dag medborgere i, og utenfor bloggland 🙂

Denne ukens lillelørdag er i gang, også her i brøttet. (Brøttet betyr bakken)

Tidligere i dag var det kaldt i skyggen på terrassen her, det var en sur trekk i fra alle kanter - og den førte til at frua satt ute med pledd rundtomkring seg selv. Sitter ikke inne av den grunn - å neida, jeg sitter ute såfremt det er opphold og så lenge det går an uten tak over knollen. He he.

Det er fine dager rundt her nå, selv om gradene har gått litt ned så er det fortsatt fint og sola varmer godt på oss. Hurra for en kjempefin sommer så langt.

Den pakken jeg har nevnt noen få ganger den siste uka lar fortsatt vente på seg - jeg vet ikke om jeg vil fortelle beskjeden i den siste meldingen jeg har fått om den en gang - jeg tenker at enhver som ville fått en slik melding ville flydd rake veien til himmels av å lese det. Så av det skjønner du sikkert at den ikke er her enda i alle fall, og jeg aner ikke når den kan dukke opp heller. Æsj. Håper den dukker opp snart.

Men om pakken ikke er her enda, og vinden blåste surt rundt frua så ble hjertet mykt som smør da postdamen stoppet utenfor her mens jeg vannet blomstene. Hun hadde med en konvolutt pakke fra en dame i slekta - bare jeg ser den sirlige skriften på konvolutten så kommer klumpen i halsen. Jeg er så glad og takknemlig for familien min «over dammen» er så glad for den gode kontakten jeg har med dem der, og de som bor andre steder i USA. Vet en del av de leser bloggen min - så Tusen tusen takk for dere ❤

Konvolutten inneholdt et koselig kort, lokalavisen og et blad til meg og den ene hobbyen min.

Du som har frua på snap har allerede fått muligheten til å se litt fra avisen. Og fra dette bladet kan det komme mange fine kort. Bare for meg å sette i gang =)

Denne morgenen bød på litt av hvert her hos oss, en savnet pakke, en konvolutt med omtanke - samt et produkt jeg fikk en ny av, da jeg forleden så meg nødt til å reklamere på - da det rett og slett hadde smeltet under frakten, det var ikke noe særlig - i sta hentet jeg da ut den nye som ble sendt, og den var ikke så veldig mye bedre den heller - så det spørs om sol og varme leder til mer enn vi tenker over.

Det er mye mer enn mat i kjøleskapet her om dagen i alle fall, til gemalens humring og rolig klagesang. Når egg er erstattet med leppegreier, da er det nesten bortimot nok ;-) Får bare håpe han ikke tar feil av noe nå da. He he he.

Med litt av hvert å finne på kommer det første innlegget lovlig sent ut her, men det får stå sin prøve å forsøke det også. Om ikke alt for lenge serveres en produktomtale fra meg, så det blir forhåpentligvis noe mer å kose seg med fra frua i dag også :-)

Håper i alle fall det, og at du har en god dag så langt ;-)

Gjøremål i sval sommerbris..

Tittei...

Spretter som vanlig innom en liten tur på kvelden. Dagen i dag har vært en del mildere, helt herlig rett å slett. Fått puste ut litt etter noen veldig varme dager, og jammen har vi fått gjort litt her hjemme. Hurra for det. Godt med alt en får gjort si..

Vi har fått vasket vinduene i andre etasjen, og brukt høytrykkspyleren på trappa og inngangspartiet, det trengtes. Vi var såpass lure for to år siden å beise inngangsparti og trapp i en grå fin farge, frua liker det "western grått" men den ble fort slitt og gulfargen fra planken piplet fort frem der man trasker mest - så nå har vi fått spylt av det meste - og først nå ser det jo shabby ut. He he, et tullete prosjekt endte nå bra..

Ellers har jeg forsøkt å purre på den pakken igjen da, nå har den stått i Oslo en uke, så mye tyder på at det samme skjer nå - som skjedde meg før jul, og det aner meg at jeg ikke er alene om dette her. Hvis du husker seansen fra den tidligere bloggen så ventet jeg i 20 dager på en pakke rett før jul fra samme firma. Skjønner bare ikke hvorfor ting må ta så innmari lang tid. De lever av å....levere, så hva med å gjøre bittelitt mer av det da?! Det er da ikke moro å vente flere uker - når man vet at pakken ligger å klør i Oslo, en snau time unna taket den skal monteres i - ja ikke pakken, men innholdet - vifta... Makan! Jeg har jobbet såpass mange år innen kundebehandling selv, at jeg vet bedre enn å fyre løs mot den i andre enden, det er sjelden der diverse sko trykker - men å komme høyere opp synes liksom ikke å være så veldig enkelt det heller, prøver nye ting i morgen, så lar det kasuset ligge for nå ;-) Regner jo med at den kommer før eller senere (les: senere) Like blid er nå jeg, og spøke må jeg jo også.... Intet nytt under solen i kveld heller med andre ord. He he.

For deg som har frua på snap så fikk du tidligere i kveld et bittelite hint av et innlegg frua kommer til å servere på bloggen i morgen. Et av svarene på spørsmål fra spørsmålsrunden blir sendt ut i kosmos - og vil lande hos deg litt utpå ettermiddagen - liker du å lese om de helt usponsede produktanbefalingene mine så er det bare å følge med da altså ;-)

Men nå skal jeg sette meg godt tilrette med boka mi, snart er det klart for å dele noen perler av noen bøker for deg igjen! Både i går og i dag har jeg fått lest, og siden gemalen jobber netter denne uken her så ligger det an til mange (les: alt for mange) timer med veldig gode bøker, åh som jeg liker å lese om kvelden om nettene - glemme hele verden rundt meg å bare forsvinne litt bort i en annen verden. Slappe helt av å lese. Herlig, så nå håper jeg du også er klar for mer bøker ;-) he he...

Lag deg en så fin kveld videre - og natt som mulig =)

En sumsum rundt øret..

En mildere tirsdag er i full gang.
Blitt så bortskjemt med varme nå, at det faktisk føltes veldig veldig kaldt i går kveld.

Når frua fant dyna si var det kun 5 pluss ute. Det er en stund siden kun 5 grader og dyne - så jeg kan herved underrette leseren om at frua ikke har sovet godt. En grunn er at jeg generelt sover dårligere første natta gemalen jobber, en annen var smerter, den tredje grunn?! En halv time før gemalen var hjemme igjen bråvåknet jeg av en sumsum av typen Humle, tror jeg.

Den stakk såvidt kroppen innafor vinduet og summet litt - før den mest sannsynlig fikk summet seg ut igjen. Frua spratt opp og var borte ved vinduet på et millisekund og en tå «mindre» ville ikke ha slikt celebert besøk rundt hodeputa mi - men da var den ute, og jeg lys våken. Hehe, så jeg satt på terrassen å ventet de siste minuttene før gemalen kom hjem - han skjønte nærmest ingenting når frua sto rett innafor døra når han låste opp. He he.

«Du har lagt deg væ?» kom det med en mistenkelig tone.
- Jada sa jeg, he he. Det var jo sant.
Men drømmelandet fikk ikke mye glede av mitt nærvær i natt.

Det ble en time eller halvannen til på øyet før jeg sto opp. I dag er det faktisk spådd rett under 20 grader herover, og det tror jeg blir en sannhet, er en ordentlig sur trekk på frua foreløpig så dette blir kanskje en pausedag om en kan si det sånn.

Spådd en god del varmere igjen utover i uka - så jeg tenker at dette er en fin dag til å få unna seg noen huslige oppgaver som har fått stått på vent i varmen?! De siste dagene har ikke frua maktet mer enn å vanne blomster og snurre vaskemaskin.

Jeg er som før nevnt veldig glad i sol og sommer, og normalt sett har formen også tidligere pleid å bli en del bedre i varmen, dette er vel det andre året som varmen ikke har gitt meg noe som helst bedring - en stusselig tanke i grunn. Håper jeg bare er som jeg pleier - treg. He he he.

Men men, en får bare ta det som det kommer tenker jeg - ikke så mye annet å gjøre, og jeg sturer ikke av den grunn. Det nytter jo i alle fall ikke, så jeg får sette i gang med det jeg kan best. Suse rundt meg selv og noen gjøremål.

Lag deg en så fin dag som mulig - og smil til en ukjent
- kan hende du får får dobbel glede igjen
;-)

Det du vil lese..

Kvelden er her igjen, og dette har vært en ganske så vanlig dag for oss her i brøtte. Vi har i løpet av helgen omstilt oss til gemalens nattuke på jobb, den uken hvor han nesten bare sover når han er hjemme - og frua snubler rundt på tå - og bråker mer enn ellers i måneden. He he.

Uken er sparket i gang, gemalen har reist avgårde og Ludvik og jeg nyter kvelden i solnedgang og lett bris ute på terrassen, sitter her med boka mi - en herlig kveld med andre ord.

Mens jeg nå sitter her å leser så slår det meg. Vi leser det vi vil lese, om det er blogg eller bok så velger vi oss det eller de vi liker forfatterskapet til - og forhåpentligvis personen bak ordene også. Fort vekk kom det noen ord på rim fra frua.

Jeg skriver om det jeg vil, humor og gleder - mere til. Jeg skriver om hunden, hagen og dagen, jeg skriver om bøker, gjøren og laden. Jeg skriver om produkter, ting som jeg liker, skriver om pledd og lykter og spiker. Jeg skriver om alt som faller meg inn, og håper det treffer - ditt blide sinn.

Det du vil lese, det vet bare du.

Slik som jeg vet hva jeg vil lese. Å få noen til å skrive om akkurat de tingene en selv vil lese om - det blir så sjelden ekte. Det beste er å skrive fra sitt eget jeg, enda bedre - hva med å skrive det en vil lese om selv?! Da får en det jo akkurat som en vil da 🙂 Hurra.

Det tror jeg at jeg fortsetter med gitt, jaggu. Hehe 😉

Håper du har en finfin kveld.

Svar på spørsmålsrunde mai..

I utgangspunktet startet jeg aldri denne spørsmålsrunden, jeg var heller så heldig at den «kom» til meg via spørsmål i de ulike innboksene til bloggens fora. Jeg kunne jo svart på de der og da, men siden det kom tre ganske så samtidig så valgte jeg heller å vente. Vente å se om det kom fler - så mai også kunne få en forsinket spørsmålsrunde 🙂

 Her kommer både spørsmålene, og svar.

Q - Har du noen favoritter? Artist, klær, mat, drikke for eks?
A - Ja man velger seg jo noen favoritter fra livets «twist» pose. Men dette spørsmålet var et jeg måtte tygge litt på, for det er ikke så greit å gi et kort og konkret svar. Jeg har mange favoritter innen alt, lettere å si at Country (ikke country pop, som i pop) og 50 talls Rock?n Roll og Rockabilly står høyest oppe. Innen klær er western stilen mest fremtreden, jeans og overdel. Av mat så er favoritten både indrefilet av møø, og Kinesisk Biff Chopsuey fra favorittrestauranten i Lillestrøm store favoritter. Drikke må nesten bli sort kaffe.

Q - Du deler mange gode parfymer her på Instagram kontoen, hvilken er din største favoritt og blir du sponset?
A - Oj sann, en stund siden dette spørsmålet kom, og helt ærlig så vet jeg ikke om jeg greier å velge enda. Jeg deler dem alle nettop fordi de er mine personlige favoritter. Jeg har fått en fin parfymegarderobe med tiden, hver til sin anledning eller stemning, som alt annet man velger seg for dagen. Hehe. Ingen av mine parfymer er sponset, de er alle enten bursdags / julegaver - eller så har jeg kjøpt de selv.

Q - Hvor møtte du gemalen, og når får vi se han?
A - Vi møttes på jobb, der gemalen enda jobber. Han har ingen ønsker om å vise seg på bloggen, og det må jeg respektere. Han stiller likevel mye opp i kulissene. Hehe.

Q - Skulle du ønske du var en toppblogger? Jeg synes virkelig du skulle vært det. Du skriver så råbra.
A - Helt på toppen kjenner jeg at jeg ikke har noe behov for å være, men det er klart at det hadde jo vært moro å «stige bittelitt i gradene» Det bestemmer i grunn dere som leser, at det blir mange nok av dere som liker det jeg skriver og finner på. Tusen takk for en veldig hyggelig melding. Koselig at nettop du liker bloggen min.

Q - Vil du dele mer av produkter du bruker fast? Jeg liker innleggene dine med anbefalinger da du deler så fint.
A - Det er klart jeg kan det, bare send meg en melding eller kommentar om hva du vil lese om. Bare koselig det. Takk takk =)

Q - Hvor lenge drillet du, og hvor?
A - Jeg var drillpike i en ca 7 år, på Strømmen.

Q - Hvorfor deler du aldri linker om hvor man kan kjøpe produktene du har skrevet om, litt vanskelig når jeg må lete de opp selv.
A - Jeg har ingen sponsor på produkter, med det velger jeg å la være å linke til noen som helst. Litt av det prinsippet av at jeg da ville linket til alle, og ikke valgt ut én butikk. Produktene er ikke vanskelige å finne, søk på et av de, så ser du nok det ;-)

Q - Pssst. Skal du på flere slike turer som den du har skrevet om den siste tiden el? Likte de innleggene.
A - Så koselig at du likte de, jeg koste meg veldig på den turen. Akkurat nå har jeg ingen tur i siktet, men kanskje noe annet du kan like, om ikke så alt for lenge?!

Q - Bruker du noen kremer til kropp? Isåfall hvilke?
A- Helt ærlig, for ikke så lenge siden så hadde jeg ikke visst hva jeg skulle svart. Når du spurte om dette så hadde jeg ikke noe konkret og klart svar å gi, men i løpet av de siste 2 ukene så har jeg funnet svaret jeg kan gi deg, innlegget ble skrevet på fredag - og svaret finner du H E R =))

Beklager til de som ventet litt lengre enn andre på svar nå, men jeg syntes som sakt det var koselig å samle opp spørsmål til et eget innlegg - håper det var greit 😉

Kanskje det er «liv laga» spørsmålsrunder likevel?!
Lurer du på noe så er det bare å spørre. Frua samler opp til egne innlegg.

Veldig koselig at nettop du vil vite akkurat det - om meg.

#spørsmålsrunde #svar         

Vi sitter her å klør...

En ny uke har seilt inn for landing,
og vi tar i mot. I hvert fall mer finvær si 😉

Etter en heit oppdatering.. i natt, har vi i dag og noen få dager fremover fått meldt noe mildere soldager rundt her. Gradene er meldt til litt under 30, og det tenker jeg gode tanker om, vi har kost oss gjennom dagene - i både sol og skygge, men de siste nettene har vært bittelitt heite for oss her, noe som gjør dagene litt omtåket. Hehe, så kanskje nattesøvnen kan bli et lite hakk bedre noen netter fremover?! Lov å håpe. Vi vil jo helst ha dette «Kinderegget» vi ønsker oss alle plussene, og ingen minuser. Noe som ikke er helt gjennomførbart som vi vet.

Venter jo enda på den viften, den drøyer sikkert til været snur?! Typisk det, ikke sant? He he.

Med alt dette varme gode været har folk rundt her sett sitt snitt til å vanne både plener og busker, vi gjør aldri det. Naturen har sin måte å ordne opp i tingene på - og ikke er vi de største fans av å klippe plenen heller, vanner en plenen så vokser den jo som bare det - men uansett da, med all vanning kommer garantert myggen. Myggen styggen. He he.

Det henger sammen det der, der det er rått kommer mygg. Så de siste kveldene vi har vært ute har vi blitt litt oppspiste, så nå sitter vi her å klør da. Smører med gode greier å prøver å unngå...å klø. Går nok over det også, som alt annet. Denne frua er i tillegg allergisk for mygg, får ikke sånne søte og nusselige myggestikk - hvorfor skulle jeg være så heldig å få det, når jeg heller kan få store røde roser?! (Ironi) Hehe.

Vi er ikke så veldig bortskjemte med mygg ellers, og jeg skulle nok helst sett at vi kunne holdt oss til normalen på det området i hvert fall. He he he.

Med ny uke trygt landet starter gemalens nattuke på jobb. Så denne uken ligger det nok an til fine og koselige lesestunder utover kveldene, du skal snart få lese litt om bøkene du også, hvis du vil.

Lag deg en så fin dag som mulig uansett hva som skjer. Senere i dag kommer noen svar på spørsmål jeg har vært så heldig å få i ulike innbokser tilknyttet bloggen 🙂

Facebook - Instagram - Snapchat = Jernbanefrua

En heit oppdatering..

Fra sol til bøker til skyer. Og en del i mellom.

Kjære o store Internett dagbok. Hva skal jeg fortelle deg i kveld, eller....natt er det visst nå.

Noen ganger er det et gjentatt spørsmål i topplokket. Disse utrolig varme, og gode ukene vi har hatt har ikke ledet an til fri flyt av humoristiske innlegg. De har ikke ledet an til så veldig mye annet heller for den del. He he. De siste dagene har inneholdt gjøren og laden av typen må og bør. Resten av tiden har foregått i sol og skygge, innrømmer at selv jeg har trekt inn i skyggen nå og da.

Frua nyter dagene, men nettene er litt seige. Innrømmer at jeg sover ikke så godt i 28 grader på soverommet, og det påvirker jo dagene også på sitt vis 😉 venter tålmodig på den viften som er på vei til oss. Vente, vente. . . .

Det er virkelig flotte uker vi får oppleve nå og jeg vil nødig klage for mye - eller virke klagete! Jeg digger sola! Og mens vi nyter, så har sydligere strøk fått noe liknende våre tidligere somre - så jeg er veldig fristet til å tenke at alt henger sammen på et snedig vis. Jorda går rundt, sola går rundt - og i løpet av noen år så går alt sammen trill rundt. Hehe. Så kanskje vi skal få nyte noen fine somre noen år fremover?! Lov å håpe.

Men nå har værmeldingene ymtet frempå at vi skal få noen dager med grader litt under 30. Det er helt greit det også tenker jeg, jeg er like blid. Tror ikke jeg hadde blitt grinete om vi fikk en regnskvett heller jeg nå. En ordentlig en, en av det slaget som kan slukke skogbranner - det er jo dessverre et par som pågår nå.

Det er nå alltid både pluss og minus med alle værtyper, bare det blir nok av typen.

Jeg har vært så heldig å få en del spørsmål i innboksene her og der den siste tiden - så selv om jeg aldri dro i gang en spørsmålsrunde for mai måned, så har jeg spørsmål nok til et innlegg - og det serveres deg senere i dag.

Ett av spørsmålene vil jeg likevel ta her og nå, det lød rett og slett «skriver du ikke om bøker mer?» - å jo, det kan jeg love deg. Det kommer jeg nok aldri til å slutte med, så lenge jeg kan lese. He he. Jeg er jo en selvutnevnt periodeleser, men jeg innrømmer at de siste dagene har jeg lest litt mindre enn jeg normalt sett ville gjort i godvær. Men jeg kan røpe at jeg holder på med noen ordentlige godbiter om dagen, så det er bare å følge med - tusen takk for et slikt spørsmål og melding.

Veldig koselig å vite at det jeg skriver om er ønsket.

Det var en fin solnedgang i kveld, etterfulgt av noen fine skyer som jeg fikk lyst til å knipse. Forestilte meg at skyen over her var en and i svalestup - med beina nesten trukket oppunder seg.

Snodig hvordan tankene kan fly bare ved å se eller høre noe. He he he. Mine gjør i alle fall veldig fort det, du fikk kanskje med deg Trostens «slektstreff» som jeg skrev om nylig?!

Hvis ikke kan du lese om det i linken her H E R =)) et humoristisk ladet kåseri forfattet av meg selv. Hehe.

Dette ble visst et realt oppsummerings innlegg dette her, men slik blir det vel fort når jeg har holdt «smatten» her innenfra brøttet de siste dagene.

Nå venter en ny uke med nye (u)muligheter. Hehe. Håper du har hatt en god helg, og at uken blir god.

Kunstnerdalen, bloopers..

Gode opplevelser får man av og til ikke delt nok, så her kommer først alle innleggene samlet fra turen til Kunstnerdalen 24.05.18, etterfulgt av bloopers.

For en dag det var.

Del 1 - Oppstart..

Del 2 - Lauvlia..

Del 3 - Hagan..

Del 4 - Shopping på turen..

Del 5 - Dette innlegget.

En dag kommer det en del 6 også av denne dagsturen. Et story innlegg fra hele turen med mange flere bilder. Men det lille søte kompaktkameraet som jeg brukte på turen krever, etter en samtale med kundeservice en kortleser - for å overføre bildene til Mac.

Fikk alle bildene over til telefonen uten problemer, men via mobil får man ikke laget noen story. Så det innlegget får vente en stund. Greit det også sikkert, at alt ikke kommer på en gang. Det jeg hadde med meg er veldig genialt slik at jeg kan overføre de til telefonen via et trykk, men det var kanskje ikke like moro når det var over 200 bilder. He he he. Best på korte distanser med andre ord. 

Frua har med det lært - en dag der fremme blir det sikkert en ny tur - og da bruker nok frua et kamera som kan få bildene raskt over til Mac, via en god «gammeldags» ledning. Frua liker sånt som går veldig enkelt og lite teknisk utfordrende for seg. He he.

Bloopers 🙂

Frua er jo som kjent noe klønete anlagt, aldri en dag uten at det er et eller annet - ei heller ikke denne. Synd at ingen jeg vet om tok bilder av klønene mine - skulle likt å sett minst to av de hvert fall, men jeg fikk da høre av flere at jeg var dagens store muntrasjonsråd - og det kan jeg like.
Å glede andre er min største glede, hver eneste dag!

* Første utilsiktede kløne foregikk allerede når jeg hadde funnet plassen min bakerst i bussen, denne frua fikk ikke på seg seletøyet uten krøllball. Det var en krøll og en vridning på den duppedingsen selen kom fra - så jeg måtte dra ut sælan til maks, holde den ute mens jeg fikk den bak ryggen samtidig som jeg flyttet meg innover. Satte meg ned og fikk festet opplegget - og da satt jeg også helt fast. Så det første jeg da gjorde var å miste arket hvor programmet for dagen sto, mutter kneppet lattermildt av seg og fanget arket - hvis ikke så hadde jeg vel ikke fått «tjoret» meg fast før bussen hadde gått. Det seletøyet der fulgte meg på hele turen, mellom hvert eneste stopp, hadde hele bakrekken for meg selv men ville jo sitte ved vinduet da så. He he.

* Den neste lille kløne foregikk da vi hadde parkert ved Lauvlia (link lenger opp) siden jeg satt helt bakerst var det et trinn ned til resten av setene, hadde vært så fint om beina fikk med seg det øynene så...

* Kløne nummer tre foregikk i kaffe og vaffel køen, da vi sto i kø midt i trappa, rekke høyre på tur opp og rekken til venstre var på tur ned igjen med fylt kopp og asjett. Frua er ikke den som liker og greier å stå i kø lenge, ryggen og beina liker ikke å stå sånn stille - og i alle fall ikke når jeg har mennesker både foran og bak meg, så da fikk jeg en krampetrekning i venstre lår, som da forsiktig dyttet til den på tur ned. Gikk heldigvis veldig bra, men føltes noe teit så jeg tar den med. Hehe.

* Den neste klønen skjedde da vi skulle dele oss inn i tre grupper for omvisning inne. Mutter og jeg tenkte som så at vi kunne vente litt, så vi gikk ned i butikken mens den første gruppen gikk inn. Etter en stund kom en dame og sa at det var klart for neste gruppe. Frua tenkte ikke videre over det, regnet med at det var gruppe to det var snakk om - men mutter forsvant, og det var kun meg og en til i butikken. Tenkte da at vi fikk gå i gruppe tre. Plutselig var jeg helt alene i butikken, kikka ut på tunet og så ingen.... Skjønte jo da at jeg hadde surra meg vekk...igjen, og med lett jogg tok jeg igjen gruppen i rom 2. Var egentlig veldig greit å få ta bilder i de første rommene alene ;-)

* Den fjerde kløne klarte jeg faktisk å vente med til vi var i andre etasjen, der oppe hadde fruen i huset laget til en egen skolestue for barna. Et fint rom med tavle, og datidens stilige pulter. For å komme inn i det rommet var det en borti 30cm høy dørstokk. Frua er den som somler seg fort vekk, så alle andre får gå inn før meg, jeg blir igjen for å ta bilder uten mennesker på - så jeg er jo ganske susete som person også. Ferdig knipset tok jeg rennefart over dørstokken, trodde jeg. Men isteden tuppet jeg borti og veltet inn i rommet til stor latter for de der inne, holdt meg på beina, og det kan jeg takke en solid dørkarm for. Flirer litt av det enda, må ha vært moro å se på..

* Kløne fem sparte jeg faktisk til lunsj. Vi spiste en deilig lunsj ved Eggedal Borgerstue (link lenger opp) når jeg blir så fylt opp av inntrykk forsvinner jeg fort litt vekk i egen boble, så da damen kom å spurte om drikke var jeg ikke tilstede i det hele tatt, igjen ble det latter rundt bordet - for jeg så angivelig rett på damen, uten noen form for reaksjon. Jeg for min del husket at jeg ordnet meg drikke mens jeg sto i matkøen, så trodde ikke hun snakket til meg. Hehe.

* Kløne nummer seks serverte jeg ved ankomsten til Skredsvigs perle, Hagan (link lenger opp) da var kroppen til frua veldig sliten, så når jeg hadde nærmest velta ut av bussen, var jeg den siste til å nå opp til pensjonistene som allerede var oppe ved galleriet. Ikke en kløne kanskje, men føltes litt sånn når jeg brått dukket opp fra intet inne i galleriet, for omvisningen der var allerede i gang når mine stive bein kom etter.

* Kløne nummer syv foregikk inne på Hagan, vi skulle opp en meget smal og bratt trapp, frua kom bakerst selvfølgelig - og visste ikke hvor trangt det var dit hun skulle, men for å få med meg beina måtte jeg ta litt sats - og siden jeg heller ikke fulgte helt med på når de foran stoppet, ja så ble det nok som en okse som skal frem. He he. Heldigvis lo alle med meg, og ikke av.

Resten av turen tok frua automatisk veldig sakte. Jo lenger tid det går på tur - jo stivere blir frua, så med det ble det ikke flere fysiske kløner - som jeg kommer på i farten, men snakketøyet er det aldri noe å si på.

Det går i ett når frua er sliten, men blid. Jo mer sliten jeg er - jo mer tullball kommer det fra snakketøyet, så selv om det ikke ble flere fysiske kløner så ble det veldig moro, for meg selv - og de rundt meg. Bare der hadde jeg en god dag.

Det ironiske ved det hele er og var kanskje at jeg var den yngste, i alder med på tur. Føltes ikke helt sånn. He he.

Det er ikke det samme å se kløner som å skrive om de.
Det blir rett og slett ikke like moro så bilder hadde helt klart vært noe i dette tilfellet. Men jeg håper du kunne trekke om ikke mye, så bare litt på smilebåndet hvert fall.

En herlig dag var det uansett, og det er det viktigste. Et minne for livet

Trost på slektstreff..

Et smått humoristisk og kreativt fortalt kåseri, om natten i brøttet.

Mobilbilde av utsikten på kveldstur.

I natt tror jeg det var slektstreff for Trosten i hagen her. Når temperaturen hadde sunket såpass at det gikk an å finne dyne og pute - kroe seg ordentlig godt til med knollen på puta - få litt dyne her og der og slippe pusten godt ut så.. «skviiiiiiik»

«Å ær dætta forno» brummet det fra gemalen, han hadde stappet hele det nusselige hodet sitt godt nedi puta - så det var såvidt frua hørte noe fra all bomull. Hun rakk ikke svare før det pep til igjen. Det ble et salig leven ute i hagen. Gemalen reiste seg opp å kikket ut «trosten» konstanterte han før hodet vant veien tilbake til bomullens paradis.

Gemalen sovnet ganske fort, han gjør gjerne det han. Han trenger bare en bekreftelse på at han kan sove - og knips så sover han. Heldige mann. Frua ble liggende å høre på fuglene, det er nå ganske koselig og da - og fantasien løper fort løpsk i knollen på frua.

 Hun innbilte seg fort denne historien her:

Det var Trostir og Trostar som var bedt til en favoritt hage på Jevnaker til slektstreff. Datoen var bestemt lenge før snøen hadde gått, sent på kvelden den 1 juni var datoen som passet aller best - da hadde de noen gode dager med samling av mark for å møte til felles spleiselag og ditto buffe.

Men selv om de var veldig godt forberedt så var som vanlig Trostir sent ute. Det hadde vært en lang dag med sanking av de siste godsakene til buffeen, hun hadde satt sin lit til å komme med mest mat av dem alle - og det hadde vært en varm og tung jobb å sanke alt sammen. Så svett i fjærene som hun var, hadde hun brukt litt ekstra tid i en vannspreder litt bortenfor møteplassen, den danset frem og tilbake, så hun hadde et svare strev med å følge etter vannstrålene.

Trostar sto å tråkket urolig på en grein, alltid var frua sen når de skulle noe - og endelig skulle han få møte igjen Troster å få pratet litt ut om den flekken på en plen nedi her, som han anså for sin.

Endelig kunne de fly avsted, med fullt av mark i nebbene og en fjærveske dinglende på høyre vinge flakset de fra treet og ned i hagen til Jernbanefrua og gemalen. Det var allerede et godt oppmøte av familien Trosters, dette skulle vel bli moro.

At timene flyr fort i festlig lag er vel noe vi alle sammen kan skrive under på, og denne natten var intet unntak. De skålet i både rød og hvit vin som en nabo i nærheten hadde glemt igjen i noen glass ute - og damene ble mer og mer flirete og fnisete. Dette var snasne og helt ukjente saker å leske seg med må vite. (Ironi)

I andre enden av plenen hadde karene samlet seg for lav koseprat om jordsmonn, tørke og mark langt nedi. Nattens timer fløya avsted, og når karene syntes at kvinnfolka hadde kaklet nok anså de at det var på tide å bryte opp. Når damene hadde strakt samtalen over i hvilket merke fjær som isolerer og glinser mest - da var det på høy tid. Lite visste karene om den «jobben» som lå foran, damene ville så visst ikke bryte opp og hjem til egen pinne, det var lenge siden de hadde kunnet møtes for en så god og givende prat på nyklipt danseplass.

Karene måtte etter hvert heve stemmene - hver og en til sin make, og etter et kvarters tid hadde de nådd frem til sine. De ble enige om å møtes igjen om ikke så lenge, det lå an til flere fine og gode dager, og netter - så dette lovte karene kunne gjentas om veldig kort tid. Hurra kaklet alle damene, så gjensto de tre kvarterene det gjerne tar å avslutte samtaler og ta farvel med klemmer og all latter som hører med. Frua lå inne å hørte på alt sammen, og med et «flasssssjjjj» ble det helt stille.

Frua humret og tenkte for seg selv, hvis Trostar nå trodde at det ble natta og søvn sånn med en gang, så tenkte han nok feil, for nå skulle vel Trostir fortelle Trostar om hele kvelden - før de sovnet i fjærhaugen. Men allerede før frua og gemalen var på beina igjen så var Trostar i hagen for å rydde opp etter nattens kalas. Han sukket tungt, disse damene hadde lagt igjen sjal og pynteskjerf oooover alt. Men de var nå gode å ha også da tenkte han, god og mett etter nattens buffe som han var enda 😉

#trost #trosten #fugl #slektstreff #humor #kåseri #fortelling #ironi #blogg            

A men ikke B i solnedgang..

Dette har vært en både fin og rolig dag. Bittelitt skyer, bittelitt vind - og med det ikke like hett som de foregående dagene. Jeg må si at denne dagen har vært et aldri så lite pauserom. He he he.

Men nå er denne dagen på hell også, så klar for mer sol og sommer i morgen den dag jeg. Kjør på! Hehe. I morgen er det planer på gang. Ikke de aller største, du vil nok bli skuffet om du nå tenker det - men jeg forsøker meg herved med å si A men ikke B. Noen ganger er det veldig populært altså, ikke så mye her inne i bloggland - men så finner en det desto mer på fjaseboka 😉 Og mange er jo der også, frua med.

Jeg liker det utrolig dårlig, scroller over slike statuser fortere enn svint - men siden det er så veldig populært da, så prøver jeg meg på det. Ulv ulv og alt det der, men det kan jo tenkes at det kan komme mer av det fremover, hvem vet?!

Så, hvordan liker du slike statuser da?!
Du skriver kanskje en del slike statuser selv -
eller bare setter på en følelse i statusfeltet på Facebook?!
😉
Bare nysgjerrig frue.. Ikke hverken vondt eller frekt ment....

Kveldens dagbok notat: Gemalen er snart hjemme igjen fra siste sistetur vakt for denne runden, nå er det snart helg. Vel, den har jo vært her noen timer alt, Ludvik tok i alle fall helga for flere timer siden. Med beina godt utenfor kjølematta. He he he.

Nesten litt typisk at det har vært bittelitt kjøligere i dag, ettersom jeg fant igjen den matten i går. Hehe. Men det skal jo bli varmere igjen veldig veldig snart - så tenker det var godt at jeg fant den likevel jeg.

For ikke lenge siden delte jeg en ny produktomtale her på bloggen - et innlegg med litt lengde på da jeg har testet litt av hvert av gode produkter de siste ukene. Innlegget finner du - H E R =))

Til deg som skal, eller kanskje skal til Oslo på bloggertreff i morgen - kos deg så masse. Håper dere får en veldig morsom og fin stund sammen. Frua håper på en neste gang, såkalt tilgodelapp. Hehe.

Håper dagen har vært fin, og at kvelden er god.
Nyt den videre, vi skal vel ikke sova bort sumarnatta eller?! Hehe.

Fruas nye produkt venner..

Ikke sponsede produktomtaler.

 Fra tid til annen hender det at jeg skriver om produkter jeg har testet. Og nå har jeg funnet igjen en av mine «bestevenner» av et merke. Et merke som gjør noe for meg, som jeg håper vil fortsette å gjøre det i mange år - som jeg med hånda på hjertet kan stå for å like.

Jeg sier igjen, da jeg for mange år siden gikk til hudpleie for å blant annet nappe bryn. I den salongen brukte de kun produkter fra dette merket, og på den tiden hadde frøkna som jeg var da veldig fin hud i ansiktet sitt. Jeg sier igjen, også fordi jeg ble anbefalt en ansiktskrem av dette merket etter en gratis hudanalyse på apoteket her i bygda. Litt mer om det, samt et par linker i slutten av innlegget.

Gjennom årene tester man jo gjerne noen produkter. Mange av oss liker å smøre inn ansikt og kropp, noen ofte, noen av og til. Noen er heldige å finne de som gjør «jobben» ganske tidlig, mens andre må lete litt i jungelen av gode produkter, og lete på nytt ettersom årene går og huden forandrer seg. Jeg er en av dem som har lett, prøvd og feilet.

Dette har jeg skrevet om før også - i flere år har jeg av og på forsøkt både hånd og ansiktskremer samt bodylotions, uten å helt ha funnet den og de. Helt ærlig har jeg vel ikke hatt store trua på en god stund heller, vi er vel muligens fler som har mistet litt troen etter noen bomkjøp gjennom årene.

Men siden jeg hittil i år har klart å få til noen treff, så turte jeg prøve meg på en bodylotion fra samme merke. Og det er jeg veldig glad for at jeg gjorde!

Dette er en veldig lett og drøy body lotion som skal masseres lett inn i rå/fuktig hud etter bad/dusj, noe som i alle fall passer meg ypperlig, da det er da jeg er flinkest til å huske på å smøre meg.

Denne har jeg brukt nær daglig i to uker nå, og den gjør i alle fall jobben for meg. Trekker raskt inn i huden min uten å føles klissete hverken på kropp eller fingre, og lukter svakt men veldig godt. Den er drøy som sakt, trenger ikke rare erten for et ben, så denne flasken tror jeg holder ett års tid for denne frua. Denne passer angivelig for alle typer hud, og hudtilstander.

* Jeg er en av dem som fort kan tørke bittelitt på legger og armer hele året etter dusj og bad, men siden jeg begynte med denne har jeg utrolig nok ikke hatt antydning til en tørr flekk på meg. Hurra for det da, og især nå når den gyldne brunfargen skrider frem. Skal man ta vare på den lengst mulig så bør en være flink å smøre seg så den ikke flasser av om noen uker. Hehe.

Så, en liten stund etter at jeg tok hudanalysen på apoteket, og kom godt i gang med ansiktskremen var jeg så heldig å få teste et lite reise sett fra samme merke. Her skal du få lese litt om det.

Et flott reise sett med "sukkertøy" for ansiktet 🙂

Jeg var utrolig glad for at det var festet på et ark på Norsk, for jeg innrømmer så glatt som det bare går - at for meg synes alt av hudprodukter å være en evig liten jungel, og det er ikke sjelden jeg har sittet på følelsen av at det ene fort slår det andre ihjel.

Det ene produktet er bra for det, et annet er bra for det - sammen gir de gull og grønne skoger. Jeg er veldig utdatert på området. Det er i alle fall min egen lille konklusjon. Hehe. Det har kommet så mye nytt på markedet de senere årene, men jeg prøver å klore meg litt tilbake - for det er jo litt herlig å endelig finne et lite knippe produkter en føler seg vel med.

Føler meg ganske så folkelig i grunn, lite hokus pokus med meg altså. He he. Kjører på med ærlighet.

Produktene i esken har jeg testet ut i fra anbefalingen på baksiden, og bak på de ulike produktene i en periode på 2 uker 🙂 Skrives etter plassering i esken.

* Daily Microfoliant: Et herlig «melis» pulver uten særlig lukt. En liten teskje drysses i våte hender og smøres til en jevning / paste. Masseres lett i ansiktet i rundt et minutt før det skylles av, unngå øyepartiet. Har en herlig peeling følelse uten å føles ut som skrubb. Så mild at den kan brukes daglig. Jeg har brukt den ca tredje hver dag og huden føles ren og fresh etterpå.

* Multi Active toner: En forfriskende spray i denne varmen, dusjes i ansiktet etter vask, fukter og gjør huden veldig fresh, kan brukes etter sminke uten at det fyker utover, og ellers ved behov. Lukter mildt, men veldig rent og godt - lenge.

* Skin hydrating masque: En gjennomsiktig, og geléaktig maske med veldig mild duft smøres på etter vask, la sitte i ca 15 minutter før den skylles av. Føles ikke hverken stram eller ubehagelig, og huden blir babymyk etterpå. Helt herlig å ha på i varmen da den har en god og kjølende effekt.

* Multivitamin power firm: En geléaktig øyekrem, med mild - liten duft smøres tynt på i øyeområdet. Skal gjøre huden mer elastisk og inneholder med det C og E vitamin. Denne føltes ganske god på huden, men er nok den jeg hittil har brukt minst av. Ikke vant med et eget produkt rundt øynene.

Min favoritt av disse 4 hittil?!

Denne var og er utrolig god å spraye seg med nå i varmen, og den lukter utrolig rent og godt - lenge. Et lett dusj med øynene lukket - et par ganger i løpet av ettermiddagen fikk frua til å føle seg fresh - midt i sola. Det kan jeg ikke skryte på meg har skjedd for ofte, har vel følt meg mer som en kokt hummer noen ettermiddager tidligere før denne kom til meg - og det beste, huden blir så myk av den.

Den gjør en forskjell. Denne kunne jeg tenkt meg noen store flasker av for å si det mildt.
Et helt herlig produkt, rett og slett
🙂

Ja jeg blir jo faktisk overrasket, som den jordnære frua jeg er - men er det ikke herlig da?! Å finne de produktene som dekker ens helt private «Kinderegg» at de holder det de lover, at de lukter godt - så en føler seg «fresh» lista kan nok bli lang.

Bare man er fornøyd så er målet nådd tenker jeg 🙂
I den forbindelse vil jeg legge til, at ingen av disse produktene jeg nevner her inneholder kunstig parfyme eller fargestoffer. Sånt liker frua.

Tilbake til innledningen. Du som har fulgt meg en stund fikk kanskje med deg at jeg tidligere i år fant håndkremene for hele året, og at jeg etter en hudanalysyse på apoteket fant en veldig god ansiktskrem, tilhørende samme merke jeg har skrevet om her. Oppstarten til alt. He he.

- Hvis du gikk glipp av det, så kan du lese om min gode erfaring med håndkremene H E R =))
Den største tuben har jeg nå også i to andre varianter, beste håndkremene jeg har vært borti - ikke rart de er bestselgere rundt om.

- Hudanalysen og navnet på ansiktskremen jeg nå bruker kan du lese mer om H E R =)) Anbefaler alle å få tatt en slik gratis analyse - hvis det er mulighet for det ved ditt lokale apotek. Ingen kjøpetvang, tar noen få usjenerende minutter og kan være en god pekepinn på hvordan ståa er på de ulike soner i ansiktet.

Nå gir jeg deg kanskje en veldig sterk følelse av at hele innlegget er skjult sponset?! Men nei. Frua blir bare veldig entusiastisk når hun finner produkter som holder det de lover. Jeg blir rett og slett veldig glad av det - og nøler med det ikke med å dele min glede med deg ❤

Det kan jo hende at akkurat du er på let, akkurat nå i kveld - og kan ha nytte av noe av dette.
Især nå, når vi er midt i sommer og sol og huden er litt utsatt.

#dermalogica #produktomtale #fornøyd #produkt #herlig #skjønnhet #velvære #hudpleie #hud #egenpleie #blogg      

Med lett jogg inn i juni..

Hei hei Juni. Så er vi «her» igjen da.

Jeg har egentlig aldri vært helt fortrolig med juni måned jeg, den måneden inneholder midtsommer - og solsnu. Om bare 3 uker snur sola mot mørkere tider igjen - greier ikke se at det er noe å feire?! Aldri feiret sankthans jeg hvert fall. He he. Samtidig med midtsommer så er det «bare» et halvt år igjen til Jul, som igjen vil si at det da har gått et halvt siden jul - føles jo ikke sånn.

Juni måned er liksom en bekreftelses måned, om at tida flyr noe så innmari fort. Nå tusler jeg ikke rundt å tenker på dette her hele tiden altså. Hehe - men når klokka bikker juni, da kommer den og de tankene en liten tur innom topplokket 😉

Blomster fra kveldsturen i går kveld.

Denne natten har vært god for frua, den kjølematta jeg helt usponset tipset om i går «gjorde jobben» den ble faktisk litt for kald for meg i de tidligste morgentimene, så jeg måtte legge dyna over den.

Gikk du glipp av tipset: Les H E R =))

Men igjen så måtte jo frua kløne det bittelitt til. Jeg lot den få ligge i vann for lenge, mente å huske at den skulle ligge i litt vann rundt 45 minutter, så det gjorde jeg. Men den skulle nå bare ligge noen få minutter da, matten skulle øke med ca en cm i volum etter de minuttene. Denne ble med tre kvarter en smule høyere. Ha ha. Så alt overskuddet - ja det kvitta matten seg av med selv, og gjorde både fotenden av senga mi - og meg blaut 😉

Den er tett da vet du, men da fant jeg ut det også, den kvitter seg med overskuddet selv. He he. Den «svetter» det ut. Virker tørr og fin nå, så får tru det er i orden. Lagt den på skyggeplassen til Ludvik, så får håpe han vil finne ut av den der i dag.

Dette ligger an til å bli en dag ganske lik gårsdagen, herlig vær med en frisk bris til. Gemalen er på vei til siste sistetur denne runden, så Ludvik og jeg får holde fortet alene så lenge - så er det helg, med alt som hører med av planer og kos 🙂

Lag deg en så fin dag som mulig så lenge, i eller utenfor sol.
Kos deg.