Mitt hjerte er i tusen biter..

Categories Sidespor..

…Og nå tar jeg meg sammen et øyeblikk, samler sammen bitene og slenger de utover bloggen mens jeg skriver at Ludvik sover….

Den som sier at en hund «bare» er en hund kan rygge pent ut av dette veldig sentimentale innlegget først som sist – for oss er det nemlig stikk motsatt. Ingenting er «bare» og livet for oss to som er igjen er nå snudd helt på hodet. Vår felles store og dominerende personlighet er brått blitt borte. Vårt kjæreste «pelsbarn»

Gårsdagen ble alt annet enn forespeilet, planlagt og alt sammen, men vi kunne ikke være så egoistiske å la han måtte gå igjennom mer. Pelsvennen vår hadde dårlige odds fra start, han vokste for fort som baby og det ble trang passasje for nervene over hoftene. Men vi var fast bestemt på at han skulle ha et så godt liv som overhodet mulig – den tiden det var mulig. Den tiden ble dessverre så alt alt for kort.

Da vi kom til veterinæren i går ble han veid, og vi alle fikk haken nedpå knea et sted, på et lite halvår hadde han gått opp 14 kilo. Vi så jo selv at han la på seg, men at det var så mye var vanskelig for oss å se. Veterinæren sa at det var nær sakt umulig for oss å ha medvirket til økningen, han fikk diettfor etter mål to ganger om dagen, og veldig lite utenom. Turer gikk vi mange av, så langt han ville – og enda gikk det helt feil vei. Veterinæren var så sikker på at en annen sykdom hadde tatt overhånd – og begge kunne da ikke behandles samtidig. Det måtte bli et enkelt valg, men det var alt annet enn enkelt.

Ludvik var og er min aller beste venn, han var «mors» vesle smurf og «partner in crime» når «far» var på jobb til alle døgnets tider. Nå er «mor» helt aleine, helt mutters aleine. Og det kjennes så inderlig godt i hjertet.

Jeg har ikke sovet noe godt i natt, gemalen reiste på nattevakt og jeg ble sittende igjen i mørket. Jeg tvang meg til å gå kveldsturen, aleine – og jeg sovna vel i en dam, grått i snart ett døgn nå.

Alle mulig slags egoistiske tanker har bodd i meg dette døgnet, når alt var over tok egoismen helt over. Alt jeg og vi vil savne, og allerede savner så sårt. Heldigvis er jeg så klar på, og sterk akkurat når ting skjer, de rette valg må tas før egoismen får slippe fri. Dyret skal ha det bra hos meg / oss, og når vi ikke kan trylle mer, så skal ikke egoismen vinne!

Du ble «bare» 2 år, og det har vært 2 veldig herlige år, selv om sykdom veldig fort tok litt av gleden. Vi har hatt det utrolig moro og lærerikt, sammen. Jeg håper du vet hvor glad vi var og er i deg og at du for alltid vil sitte spikra i hjertene våre ❤ Så lang det er mulig å si det så elsker jeg deg tur retur månen, og enda et godt stykke til.

Nå er du borte, sover sammen med to Siberian Huskys før deg, samt en elsket katt. Jeg kan bare håpe at dere har funnet hverandre og at dere har det innmari moro.

Nå står «mor» aleine når «far» er på jobb, og jeg må etter en stund finne en ny bestevenn, en ny «partner in crime» og det er bare å håpe at jeg finner en som er like tvers igjennom god som deg, aller helst vil jeg jo ha tilbake DEG, jeg ville jo ha deg! Vi som skulle få så mange gode år sammen. Det blir aldri nok, uansett hvor unge/gamle de blir. Jeg savner deg så inderlig. Veslesmurfen miiiin

Men husk kjære snille deg, at når den dagen kommer når en ny pelsvenn av ditt kaliber kommer til «mor» så er du ikke glemt. Aldri glemt. «Mor» glemmer aldri ❤💔

Vi alle får våre kjære pelsklinger kun til låns, en liten eller lengre stund, men aldri evig – og det blir aldri lettere å ta farvel. Hjertet skriker, jeg skriker. Jeg savner akkurat deg!

Sov godt elskede Ludvik. For alltid i mitt hjerte

44 kommentarer

44 thoughts on “Mitt hjerte er i tusen biter..

 1. Så leit det var…skjønner godt det er tøft for deg.. Men var helt sikkert det beste for Ludvik <3 Får ikke gjort annet enn å sende deg en klem ?. KLEM fra meg <3<3

 2. Neineinei, jeg gråter, detta var så forferdelig, jeg må sende deg en stor varm klem fordi det er så trist å miste sin beste venn i den pelsdotten man har. Det skjærer meg i hjerte. Du skriver og uttrykker deg så bra, sterkt, så jeg kan nesten ta og føle på hvordan du har det, men jeg må også si at jeg forstår valget godt selv om det er jævlig, men jeg tror det beste for Ludvik❤️. Liten trøst akkurat nå. Jeg må tørke ei tåre, og alikevell ønske deg god helg❤️ Så god den bare kan bli når man savner noen. Tusen takk for at du har delt Ludvik her på bloggen din, minnes alltid i hjerte❤️

 3. Ånei ånei ånei 😭💔 gråter med deg,for Ludvik. Lille store go’ingen!!! Fikk frysninger over hele meg mens jeg leste..noe SÅ trist da…. stor klem til deg…

 4. Orkidédatter: <3 Krana står på fullt her. Tusen takk snille deg. Kommer nok en ny «partner in crime» med meg på bloggen, jeg har aldri vært mange dagene uten dyr <3 Klem.

 5. Monica :): <3 Ikke jeg heller, bare tårer og flytende egoisme. Blir nok en ny «partner in crime» av samme slag og rase. Må bare stenge krana og roe seg ned litt først. Klem.

 6. Uff og uff..og nei og nei….Dette kom vel også som et sjokk! For det var ikke dette du hadde ventet……Så grusomt..så hjerteskjærende…Tårene triller her…og jeg føler såååå mye med deg! Stooor trøsteklem og jeg er sikker på at dere gjorde det riktige….Er ikke godt for et dyr å lide…De sier jo ikke i fra….Nå har han ro, og hvile, og du må bare få sørge…..De er alltid i våre hjerter disse dyra….Tenker på deg…

 7. Det er vondt å måtte avlive kjæledeggen.Har lagt igjen noen tårer hos dyrlegen jeg også. Det har dreid seg om katter. De blir ikke “Bestevenn” på samme måte som en hund, men det har vært leit likevel. Er så enig med deg i at det er egoisme å holde liv i et veldig sjukt dyr. Dyrlegen anbefaler ikke avliving uten grunn. Men…tomt og trist…💕Vakker hyllest til Ludvik!⚘

 8. Nå triller tårene her. Dette var utrolig trist å lese. Dere får trøste dere med at Ludvik har det godt nå. Det blir lettere etter hvert ( om det er noe trøst). Det er utrolig så knytet man blir til disse pelsdottene, og det er utrolig vondt å miste. Jeg håper at det vil gå seg til etter hvert, men jeg forstår meget godt at du/ dere har her det tungt nå.
  Har selv to hunder her og de er som mine barn, selv om jeg også har mine ordentlige barn her i huset. Jeg kaller meg mamma både til barna, hundene og kattene her. Jeg er mormor til hamstret til min datter. Man knytter seg virkelig til husdyrene sine.
  Sender deg en stor trøsteklem <3

 9. Uff, så utrolig trist. Jeg har skjønt at han var noe helt spesielt <3 Mange gode minner med han har du, og dyr er ikke BARE, helt enig. Selv om jeg aldri har hatt dyr selv. Men skjønner det likevel . Klem til deg

 10. Nå sitter jeg med gråten i halsen her <3 Kan skrive under på hvert ord i dette innlegget.

 11. <3 Føler mer med deg enn jeg kan få sagt! <3
  Det er vondt når vi mister potebarna våre! Savner min vakre fremdeles!
  Stor trøsteklemmmmmmmmm til deg <3

 12. Ei_heks: <3 Vi får føle med hverandre, har nok sendt deg en tanke eller to mens alt dette er skrevet, husker nok dine fine ord litt tilbake. Klem klem <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *