Veien hjem og hjemme..

Categories Alle dagene..

Litt uttpå dagen i går reiste gemalen og jeg hjemover. Det var kokende varmt så det ble noen stopp for å se oss litt rundt.

På vei ned fra fjellet kjørte vi sikksakk mellom hvilende sau, orket nok ikke labbe rundt etter lunch – greit å ha noe å harke opp igjen å tygge på. He he he. Vel nede kokte det enda mer, ikke et vindpust heller så vi fant ut at det var best i bilen og stoppet ikke før på Gjøvik.

Der var det et yrende båtliv, fint å ta en stopp der å kikke litt på folk, båter og vannscootere.

Vi satt der akkurat så lenge at frua rakk å bekymre seg bittelitt for smøret i bilen, skulle tatt seg ut om det mistet form og fasong, heldigvis var det kaldere i bilen enn ute fortsatt, når vi reiste videre.

Neste stopp foregikk et sted over Lygna, nok en fjellheim å kjøre over. Der var det bare trær, ikke noe annet å se på – men trær er da ikke det kjedeligste jeg ser. He he he.

Neste stopp foregikk hjemme, pakket ut og satte i gang grillen på gårdsplassen. En skal jammen være forsiktig med å grille nå om dagen, gårdsplassen vår er bare grus, men dro frem hageslangen for sikkerhets skyld. En vet aldri nå om dagen. . .

Men hva er det med det siste i kullposen?? Av og til er siste rest noe forbanna dr***t. Det ville seg overhodet ikke fra sekken vi hadde tømt – så gemalen reiste opp til mutter for å låne litt kull fra en annen og fullere sekk 😉 Tok svimlende 2 timer før det blei full fart i lillegrill ute på grusen.

I dag er en ny dag, og snart skal vi reise ut å hente hjem Ludvik. Kjenner klumpen i halsen – meldingen tikket inn på fjellet i går, og siden da har klumpen flyttet seg fra magen til halsen og ned igjen en rekke ganger. Det skal bli fint å få han hjem igjen, avslutningen på det hele, men det er også veldig vemodig, kjenner på den.

Mer om det kommer nok seinere i dag. . .

#humor #ironi #grill #grilling #savn #hund #vemod #blogg

16 kommentarer

16 thoughts on “Veien hjem og hjemme..

 1. Skal dere hente Ludvik nå? Det høres grufullt ut. Håper det går fint med dere, og at dere når dere tar det siste farvel <3
  Jeg tenker masse på dere nå, og det som dere skal igjennom. Vit at jeg føler med dere <3
  Det er litt risikofylt å grille nå, men om man er forberedt så går det fint. Smart med vannslangen 🙂

 2. Det er forferdelig å kjøre bil når det er så varmt. Fint dere fikk stoppet da. Jeg har vært på Gjøvik for mange år siden. Har slekt på Gjøvik 🙂
  Kjempefine og koselige bilder 🙂
  Huff! Det er tørt ute nå, og det er jo flere skogbranner. I Sverige (i nærheten av Trøndelagsgrensen) brenner det, og de har lånt brannhelikopter fra Trøndelag.
  Hos oss var det 28-30 grader i går, og det var klamt og varmt. I dag mens jeg var på tur hjem fra veterinæren med Nadina var det torden og lyn. Det lille regnet som kom frisket opp.
  Ønsker deg en kjempefin onsdag 🙂
  Purr, purr, fra Toril og kattene

 3. Uff…ja jeg fikk klump i magen når jeg leste: hente Ludvik hjem…ish…godt..men vondt….Ja nå har det vært noen veldig hete dager…jeg er glad jeg ikke MÅ ut å sitte i sola..for da hadde jeg slitt…jeg går turene mine, og slapper av inne resten…I går fikk jeg en magedritt…ja skikkelig dritt…og jeg skylder på varmen…Mye virus som trives godt i varmen….Litt bedre i dag..men jammen er jeg uggen….MEN glad det kom nå…og ikke i bobilen…hihihi…Kos dere hjemme noen dager! Stilig det bildet med ord på trærne….:-)

 4. Liker den tørre humoren din:))
  Koselig i Gjøvik da og vakkert over Lygna:) Skjønner godt den klumpen du snakker om som beveger seg i ujevnt tempo, men det blir godt for Ludvik å komme hjem også tenker jeg og for deg og gemalen. Håper det går bra, varm klem<3

 5. poesimylife: Det skulle vi, Ludvik er hjemme igjen <3 godt å få han hjem. Tusen takk for omtanken. Klem. Ja nei vi grillet ikke på terrassen nå, bar lille grill på fremsiden så vi grillet på stein og grus - likevel lot vi hageslangen ligge helt i nærheten. Det er så tørt nå at det knaser når vi går på «plenen» nær ørkentilstander. Huff.

 6. Toril sin hverdag med musikken og kattene: Ja denne sommeren kan en vel nesten klage på alt annet enn været sånn sett. Branner og tørke er jo ikke bra det heller. Men sola nyter jeg :-)) Håper du har finfine dager :-))

 7. Toini: Ja nå er Ludvik hjemme igjen <3 Godt å få han hjem, greier ikke tanken på noe annet jeg. Aner ikke hva som ellers skjer med pelsvennen, føles horribelt ut å sortere som annet søppel så det blir aldri sånn :-/ Varmen gjør sitt, det eneste man ikke kan klage på nå er vel sol og varme, men har hørt virus florerer og branner og tørke herjer. Vet snart ikke hva som er verst?! Håper du har en fin dag i dag :-))

 8. Orkidédatter: He he. Så bra, koselig å lese :-)) Ja nå er Ludvik gutten vår hjemme igjen, greier ikke tanken på noe annet. Vet liksom ikke nok om hva som ellers skjer :-/ så det blir aldri sånn her :-/ Klem klem.

 9. frodith: Javisst, smøret holdt – helt til det seg utover på kjøkkenbenken. Var litt varmt inne når vi kom hjem, men det fant igjen seg selv i kjøleskapet etter hvert. He he he.

 10. Artige små kommentarer. Liker slike. Her skal du få en av meg. «Hørt om han som skulle legge epler i kjøleskapet? Det gikk ikke fordi der sto det en eplenektar» hehe. God kveld videre:-)

 11. Artige kommentarer på bildene:-). Her skal du få en av meg. «Har du hørt om han som skulle legge inn epler i kjøleskapet? Det gikk ikke fordi der sto det en eplenektar» 🙂 ha en god kveld videre

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *