Litt om steaming, litt om kuer, litt om mye…

Categories Alle dagene..

I går skrev jeg litt om varmen, og det at det er bittelitt varmt å holde på med husarbeid om dagen. Smarte frua skulle vente til kvelden hun, da skulle det være så mye bedre temperatur å få tingene gjort. Ha ha ha.

1) Det var før jeg kom på at etter solnedgang var det fremdeles 30 grader inne. Trodde jeg at det ville være mildere etter timer med sola rett inn?! Hmm.

2) Satte opp terassedøra fordi det var varmt, kom på at jeg ikke ville ha inn masse insekter som eventuelle knott og sånne som digger lys, slo dermed av alt lyset.

3) Satte på støvsugerdyret, slo litt ekstra borti det meste fordi jeg ikke så like godt. Jeg ser egentlig utrolig godt i mørket – men ikke rett etter jeg har slått av alt lys..

4) Utsatte daten med «McSteamy» fordi den damper veldig varmt, og det er greit å se hvor det foregår – samt at jeg ikke vil brenne meg i kasus. . .

For denne frua sin del er det ingenting som er «bare» det meste blir et kasus enten jeg planlegger det – eller kløner det til underveis. He he. Godt jeg er aleine hjemme si…..

Nå er vi i gang med en ny dag. Utrolig, men sant så er det spådd like varmt denne dagen også, snart 3 måneder med sol og varme. Kan ha det sånn 50 uker i året jeg – men nå straks setter jeg i gang med steamingen av gulvene. Sånn må det jo nesten bare bli, om jeg skal komme i mål med dette her før det blir for varmt. He he.

Oppe i fjellheimen er sprosser og andre gode greier malt, anslagsvis tørt etter gårsdagens strøk og muligens på full fart opp dit det hører hjemme. Gemalen og svigermor er de som sover bort sumarnatta og spretter opp i otta sammen med meis og andre kråker, sauer og kuer. Jeg derimot sov garantert litt lengre.

Apropos kuer! Jeg leste i avisa i går, at en ku hadde stanget en 9 åring på Sjusjøen, og med det står det da svart på hvitt i avisa at da kan det rett og slett ikke være kuer i det området mer?!
Hva er det for noe tull?

Velmenende råd til den eventuelle uvitende som skal ferdes i beiteområder. Vær så snill gode foreldre, vær der! Bruk litt tid på å lære barna deres først som sist å respektere at alle dyr er dyr. Ikke la dem få løpe bort å herje med dem som om de er leker eller andre kosebamser på egenhånd eller sammen med andre. La dyrene bestemme om det skal hilses eller ikke. Alle dyr svarer jo på den måten som verner barna sine, og eller seg selv – og da svarer de heller aldri på den måten vi kan like – respekter det, vær så snill!

Vi har ikke hytte der, men det er både kuer og sauer helt i nærheten av hytta vår også, men når respekten er der så er det utrolig koselig å omgås dem alle sammen. Herlig å våkne opp til lyden av bjeller fra beitedyr, noe annet enn hjemme. Hehe.

Et lite eksempel vi kan le av i dag, men som var ramme alvor der og da. For 2 år siden hadde vi med oss Ludvik som liten muttegutt for første gang på fjellet. Gemalen pakket ut av bilen mens jeg løftet ut Ludvik fra bilen. Et stykke opp i veien på andre siden av oss så jeg ei søye med tre små, i løpet av ytterst få sekunder får jeg med meg at de er på full fart rett mot oss. Jeg skjønner fort at dette her kom vi ikke til å rekke på en anstendig måte, så jeg stoppet og løftet Ludvik opp i armene mine. Ludvik skjønte ingen verdens ting, men søya blåste i nesa å så tydelig vår lille ulldott som en trussel mot hennes små. Jeg godpratet med saue mamma til gemalen kom tilbake å fikk de unna oss, men hadde Ludvik vært på bakken – og øynene mine andre steder. . . . At kuer og sauer har et horn i siden til hunder er ikke akkurat en nyhet, og her var det vår oppgave å respektere at det var vi som kom til deres beite, selv om det er vår hytte.

Ydmyk respekt er det beste uansett å åkkesom.
Og ved å vise a mor at vi ikke var noen trussel,
så gikk dagene videre i fjellet veldig veldig bra.

Nå er ny dag er i full sving som sakt, og min plan går ikke lengre enn å steame gulv. Derifra tar jeg dagen og varmen som den kommer. Jeg fortsetter nok å lese i skyggen når det drar seg til med sol. Mange gode bøker der ute som venter på å bli lest, og jeg gleder meg til å lese noen av dem.

Dette skal bli en god dag uansett, det har jeg bestemt.

#husarbeid #ku #sau #beite #lese #blogg

18 kommentarer

18 thoughts on “Litt om steaming, litt om kuer, litt om mye…

 1. Så fint innlegg. Ja det er så sant. Vi må ha respekt. Tross om jeg er vokst opp med dyr rundt meg, litt landlig merker jeg at jeg er ekstra på vakt om jeg tråkker inn på deres beite…? Ønsker deg en fin varm dag. Her vest er det overskyet i dag… men god temp.

 2. stavangerinmyheart: Ja det blir så mye koseligere for alle om en kan vise litt respekt for en annen 🙂 Vi må kunne ta det og bruke tid på å lære de yngre istedenfor å fjerne det som ikke passer i all sin enkelhet. Det synes jeg blir for dumt. Håper din dag har startet godt uansett og åkkesom temperatur og vær :-))

 3. Enig med deg, respekt for dyra, dyras premisser, man vet aldri når dyret blir redd og handler etter sitt instinkt.
  Her oppe i Nord er det ikke like varmt, men varmt og nydelig. Utsikten og naturen gjør meg målløs. Godt med ferie. Kos deg masse idag, bra du har bestemt deg for det:)) da blir det en knalldag med sol, bok og noen «dater» med vaskekluten eller no;)) uansett, klem<3

 4. Orkidédatter: Ikke sant, en kan ikke forvente at dyret skal forstå meningen med «lek» de handler ut i fra der de står. Ekte og ærlig <3 Her blir det nok en like varm dag, 28 grader nå i skyggen - så jeg haster avgårde med steaming om 0,23 sekunder for å bli ferdig før det blir for varmt for meg å jobbe med <3 Ha en herlig dag der du er. Kos deg masse <3 Klem

 5. Er så enig me deg ang dette med dyra på beite…Man må respektere dem…og gi dem plass…dyr er dyr..men selvfølgelig kan det være et “sykt ” dyr..som ikke er helt god med mennsker og dyr..DE må jo få slippe å bli plassert der det er…Kos deg med varmen..og håper du overlevde stemingen…Skal ikke være lov å drive med sånt nå….Du må ha en god kveld!

 6. Kjempefint innlegg, og som dyreelsker selv er respekt for dyr noe av det viktigste som finnes for meg <3 🙂 Dyr er jo ikke opprinnelig farlige, men de blir farlige når de blir redde eller føler seg truet.
  Det har vært fint vær hos oss, lettskyet pent vær og kjempefin temperatur. Kanskje bedre temperatur hos oss enn hos dere.
  Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg videre 🙂
  Purr, purr, fra Toril og kattene

 7. Toini: Alt har sine unntak ja, så at det kan skje er det nok lite tvil om. Bøndene oppover der vet vi passer godt på dyrene sine i beitetid, så tror eller håper ikke det er tilfelle i akkurat denne saken, unntak kan jo skje over alt, men har og sett det der selv at unger løper mot dyra i rop og skrik – det er sjelden en innertier. Gjorde unna steamingen før heten tok over, så jeg er i mål og nyter kveldsbrisen. He he. Håper du og dere har hatt en finfin dag så langt, og at kvelden er goood :-))

 8. Toril sin hverdag med musikken og kattene: Samme her <3 Alltid satt dyr på topp sammen med mennesket - i veldig mange tilfeller er også angrep mennesketrigget. I dag har jeg kost meg i 33 varme i skyggen, selv jeg makter ikke å sitte i sola om dagen, over 50 grader er litt for hett selv for denne frua. He he he. Håper du har hatt en finfin dag, og at kvelden er god :-))

 9. Vasking må gjøres når vi våkner… Med en gang. DA er det litt kjøligere 😀 Sånn ku-greier. Noen har ikke respekt for dyr, og så må DYRENE lide liksom… Hrmf…

 10. frodith: Sånn ca rundt det ja, på begge. He he 🙂 Bare jeg får unna meg det jeg vil før rundt 14 om dagen så går det an 🙂 Resten av dagen nyter jeg i skyggen. Gjerne sammen med en kuflokk 🙂

 11. YDMYK RESPEKT!
  Herlig innlegg 🙂
  Dette med vasking……………… jeg har en tendens til å gjøre som du……………. og jeg vet egentlig innerst inne at om jeg ikke gjør det med det samme har det en tendens til å bli utsatt……………………….
  Og det er varmt ja.,…… jeg liker ikke insekter men jeg må bare få gjennomtrekkk og lar verandadører stå åpne både her og der men i full panikk for at fluer og slikt skal komme inn……….. og selvfølgelig kommer de inn………… :-S
  Ønsker deg en fin fin søndag !

 12. Etdiktomdagen – MJmettejosteinsdatter: Det er nok litt sånn for min del også, må ta det med en gang – ellers blir det utsatt, så blir det for varmt og utsatt igjen. He he he. Har ikke et vindu eller dør åpen på dagtid, vil ikke ha varmen inn. He he. Trekker for lystette gardiner og har alt lukket til sola er nede. Liker det svalt og godt inne 😉 Håper du koser deg med «kjæledyrene» he he, måtte smile litt for ja, de kommer seg jo inn, men å komme seg ut igjen, det er litt av en nøtt. Geografisk på utur. He he. Ha en herlig dag :-))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *