Måneformørkelse..

Categories Alle dagene..

27.07.18 🙂

Vi så nok ikke månen her nedi «dumpa» månen dukker ikke opp over åskammen her så tidlig på kvelden. Gemalen tok med seg frua si på måneskinnstur i bil, men vi så den ikke da heller – enda vi kjørte opp til det høyeste punkt. Med det reiste vi ned igjen til sentrum for å få med oss lysforandringene på best mulig vis – og de så vi. Jøje meg så fint det var.

Tok en del bilder, både vanlige og panorama bilder for å virkelig se forandringene i lyset..

Fra bilturen ned igjen..

Første bilde fra sentrum. Brygga ved Hadeland Glassverk..

Litt senere. Legger ved noen bilder under her, alle er tatt med noen minutters mellomrom…

Panoramabilde.

Nok et panoramabilde.

Vi fikk altså ikke sett månen før måneformørkelsen var på retur, men det var virkelig fint å se lysforandringene steg for steg. Tok mange flere bilder, moro å se forandringene underveis. Ser det nesten best sånn, fra det første til det siste bildet, for den som syns slikt er spektakulært. Jeg er nok en av dem, dette er muligens en særegenhet – det er jo ikke ofte en får se slike fenomener, og de neste to ukene kan man se flere av dem, med en avslutning den 11.08. Så vil en se så får en kikke opp 😉

#måneformørkelse #jevnaker #måne #fenomen #blogg

22 kommentarer

22 thoughts on “Måneformørkelse..

 1. Åh, himmel og hav så fantastiske bilder<3 Skikkelig stilig, for en utsikt<3 Jeg syns du var heldig som fikk med deg dette:)). Her hjemme var ikke jeg så heldig, regnet var like borti skauen her og noen mørke skyer. Vet nesten ikke om jeg er gladest for regn nå eller månen?? Men uansett fikk jeg se det jeg så:)) Fint du deler med deg av bildene:) ønsker deg en fantastisk lørdag<3

 2. frodith: Vi rakk ikke se månen før den var på retur, bor i en «dal» så månen må først komme over «haugen» før vi ser den. Men lysforandringene og stemningen var magisk å få med seg. Veldig fint :-))

 3. Orkidédatter: Takk for det, var veldig fint å få med seg stemningen og lysforandringene. Alt blir så stille når slike fenomener foregår. Fuglene ble stille som rett før tordenvær, det var veldig fint å følge med på 🙂 Vi får nok litt regn i ettermiddag, verst er det at det er spådd torden. Kunne ventet med det altså, trenger en del regn først. Huff <3 Håper dagen blir god lell :-))

 4. Nydelige bilder. Synd at du ikke fikk sett det da det var veldig spesielt.
  Kanskje du opplever det neste gang? Ja om 105 år hehe
  Nyt dagen. Jeg håper at den blir fin hos dere <3

 5. Skogens Sønn: Takk for det, vi bor i en «dal» så månen dukket ikke opp over åsen før formørkelsen var på retur, men lysforandringene fikk vi med oss og det var like fint 🙂 Håper dagen deres er god :-))

 6. poesimylife: Vi fikk nok ikke sett den nedi «dumpa» her, reiste ut og oppover men så den ikke – så reiste ned igjen og sto en stund på den beste plassen for å kunne se lyset i alle fall <3 Skjer nok mer allerede de neste ukene, med en finale den 11.08 - så det er bare å fortsette å se opp. He he. Håper dere har en finfin dag så langt <3

 7. Var jo veldig flotte himmel bilder! Nydelig lys!! Jeg var heldig å få sett den blodrøde månen… Vakkert!

 8. Å, for en nydelig himmel! Her fikk vi såvidt sett månen bak noen tretopper da formørkelsen var på retur. Den fine kveldshimmelen og lyset du har fanget på film var finere for å si det sånn!

 9. Fotokjerring: Det var i grunn ganske magisk å få med seg stemningen og lyset, månen gikk vi glipp av – så den når formørkelsen var på retur, men resten fikk vi med oss og det var veldig fint det også :-))

 10. Fikk jo med meg en del av måneformørkelsen..men ikke alt 🙂 Nydelige bilder av vakker himmel..flott denne naturen altså <3<3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *