Have meeeercy…

Categories Jernbanefrua deler av seg..

«Forbarm deg over meg kjærring»

Slettes ikke sponsa, sånn tilfelle…

I går publiserte jeg nyheten om at «hobbyhula» er ferdig og at jeg, og vi her i brøtte var litt usikre på når det ville skje noe mer der inne på rommet. I dag mårres begynte gemalen på jobb igjen – noe som vil si at frua hadde noen øyeblikk helt aleine med topplokket sitt, det var kanskje ikke de øyeblikkene som gikk mest i gemalens favør?! He he.

Jeg brukte formiddagen til å jogge trappa opp og ned, tenke, måle – se på nett. Planlegge, se for meg… «Åh så fint..»

Når gemalen kom hjem fra jobb hoppet samtalen veldig fort fra «hvordan var arbeidsdagen kjære?» til bord, plater, mål og andre umbrakoskruer. Gemalen misliker foresten umbrakoskruer, ikke hans favoritt. He he. Gemalen var jo selvfølgelig helt med på notene når frua fortalte hva hun hadde sett på nett, men vi fant plutselig noe enda bedre – da var det gemalens tur til å jogge trappa opp og ned for å ta mål og diverse. Klokka var nesten halv fire da vi satt i bilen og på vei til byen.

Kom oss til butikken, fant bordene og satte oss ned på stolene som praktisk nok var satt frem i utstillingen. Vi kom et godt stykke på vei der vi satt, og på 1, 2, 3 hadde vi kjøpt 4 bord. Jeg veit ikke om gemalen tenkte over kasus forut – antar han gjorde det. Han er litt mer kjent for å ha topplokket med seg i det meste. Men da jeg sto der med kvitteringa i neven gikk det opp for meg hva jeg har satt i gang…..igjen.. og nå kan du lese overskrift og de første setningene på nytt..

Hvem har vel glemt gemalen forkjærlighet for flatpakker….?! Ikke jeg i alle fall. He he he. 4 bord betydde i løpet av et nanosekund plutselig 6 kolli flatpakker…

«Å du hellige jul…» sa jeg da mannen i butikken kom med tralla, lusket meg rundt en stabel med paller mens alle kolli kom bakpå planet.

Lista meg inn i bilen og var veldig opptatt med å kikke ut av vinduet mens jeg humra for meg selv. Gemalen flira han også – for det var jo den lørdagskvelden. Ha ha. Vi tenker å se en film i kveld, så jeg foreslo å stikke nesa innom en annen butikk å finne litt smågodt for kvelden. Som sakt så gjort.

I den butikken hadde de også en veldig fin utstilling av rullegardiner, persienner og sånt – noe å kikke på tenkte jeg. Det skulle jeg vel aldri ha gjort, jeg er jo ei kløne – heldigvis av den sorten som ikke prøver å skjule det heller, hvorfor skjule noe som kan være moro for både meg sjøl og andre?! Trippet bort til rullegardina som hang oppe til utstilling å kikka litt på den. Hømm, detta var vel ikke en sånn en man bare kan dra i?! Sist jeg hadde rullegardin så kunne jeg dra i bunnen av den liksom – men det funka ikke. Det hang noen snorer på siden der, jaha – man skal dra i dem da eller?!

Jeg dro…. Når jeg dro kom hele «bælaverket» i hundreogti nedover mot meg, jeg skvatt så det var like før jeg burde spurt om «Pampers» for damer.


«Du skulle nå itte dra i begge to da..» sukket gemalen mens jeg øvde litt på «riverdance» der jeg sto. Gemalen overtok oppheng, duk – hele greia å prøvde å feste det igjen. Det gikk jo naturligvis ikke, så hele opplegget «tok hælja» oppå en annen haug mens han nikket litt til betjeningen. Det var da jeg lo. Jeg lo en hel del, smitta gemalen som også måtte flire, han i en litt mer oppgitt tone. Det er mye som er mulig, det er helt sikkert. Men den der var helt klart ødelagt altså. He he he he. (Ironi.. den var like fin)

Plukket litt smågodt og reiste hjem. På planet ventet 6 kolli flatpakker som skulle opp i andre etasjen.

Så var det bare å sette i gang da. Opp med genserermene, av med emballasjen, ut med delene – papirblekka klar på side 3 med fig 1…..

Gemalen begynte å mumle, frua listet seg stille ut og ned for å sette på kaffe… Kaffe er bra, rullekake er bra, flatpakker?! Ikke helt sikker. He he he.

Jeg skrev i går at vi var helt på 0 med møblement til arbeids stasjonene i «hobbyhula» mi, vel det er vi plutselig ikke lengre.

2 hovedbord mangler, samt sånne skuffgreier på hjul. Alltid hatt lyst på sånne, helst fire sånne ser jeg for meg i «hula» mi. Men før det skal 6 kolli bli til 4 bord. 4 fine bord som jeg gleder meg til å ta i bruk.

Nå skal jeg ta turen opp å se om jeg kan være til hjelp, men jeg tror mange for lengst har skjønt hvorfor gemalen gjerne setter sammen slike ting aleine. Hehe. Ironi og selvironi mangler vi ikke her! Det er et herlig krydder i tilværelsen – og sånn håper jeg det oppfattes der ute også. Riktignok er jeg tidvis ganske klønete, men heldigvis ikke på alt og allting =) Stort sett når det ikke passer?! Hehe.

Fortsettelse følger, garantert 😉

#ikkesponset #møbler #bord #interiør #hobbyrom #rom #innredning #flatpakke #planløsning #blogg               

16 kommentarer

16 thoughts on “Have meeeercy…

 1. hahaha.må bare le altså. sånne flatpakker er da så gøy å montere. å da mener jeg gøy.

 2. Ja, assa, nei, det kan jo bare forsåvidt være deg som danser riverdance i butikken…. og meg, om vi hadde vært to der borte:)) men det blir bra til slutt bare ting blir skrudd ferdig<3 det er jeg helt sikker på:)) sender noen varme tanker over til dere som forbarmer dere over flatpakker, eller gemalen kanskje:))) håper kvelden er god og fin selvom skruer og bein og flatpakker er med:) kos dere, klem<3

 3. Kjenner igjen det der..er ikke lett å la ting ligge når det nesten er ferdig…Så da må man jo bare begynne..eller fortsette…Høres lurt ut med mange bord, og skuffer på hjul…Gleder meg til resten! Ha en god kveld!

 4. Toini: Blir altså så utålmodig jeg, nesten ved streken – så stopp. He he he =)) Heldigvis kjenner gemalen min meg tvers igjennom, så han vet nok mye mer om hva som kommer enn jeg sier – for vi er jo helt enige om å vente med ting, helt til…..vi fortsetter 😉 he he, håper du har en fin kveld så langt. Henger etter med å lese blogger i dag =/ Lese meg opp så fort jeg får tid =)

 5. Orkidedatter: He he he, ikke sant 😉 En ørliten metafor for at jeg skvatt no veldig =) He he he. Vi er i full gang begge to vettu – jeg er til hjelp, helt herlig å kunne hjelpe <3 Henger etter med å lese blogg i dag, leser meg opp så fort jeg får tid <3 Stooor klem til dere =) Håper dere nyter kvelden <3

 6. Toril sin hverdag med musikken: Ja det gjorde plutselig det =) Veldig koselig å kunne fortsette, blir litt av en flyttejobb fra rommet nede og opp – så blir fint når jeg kan komme i gang =) Håper du har hatt en herlig lørdag, og at kvelden er god <3

 7. Aase Bergstrøm Henning: Du synes det ja =)) Hihi, ja jo – han har vel ikke så mye i mot det han her heller, men gikk bittelitt lei når vi fløyta hit =) Og det siste året har det jammen blitt noen runder med flatpakker igjen =) he he. Blir bra da <3

 8. Ja da starter innredninga ser jeg. Flatpakker, igjen hehe
  Jeg hadde ledd om jeg hadde vært på butikken å sett den rullegardingreia! Ja du får det til du hahaha
  Hav i alle dager skal du med 4 bord? Er det til Hobbyhula alle sammen?
  Kos dere masse i helga <3

 9. poesimylife: Ja nå er det hele i gang der oppe. Nå skal det bli veldig bra :-)) Jeg tenker en typ «hestesko» med flere arbeidsstasjoner. En til kort, maskinene og sånne ting, en plass til symaskina. Osv osv osv 🙂 Skal ha enda to bord til i «hobbyhula» det skal bli så jeg bare kan holde på med ulike ting, at de kan stå fremme uten å måtte bruke masse tid på å rydde og lete frem <3 Håper du har hatt en veldig fin helg så langt, og at kvelden er god :-))

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *