Nok en fin dag over Hadeland er over. Igjen har vi kost oss maksimalt hele dagen.

Vår påskeaften del 1, kan du lese H E R <3

Utflukten startet på apoteket, litt solkrem, plaster og litt annet kjekt å ha – som vi var tomme for,kom på plass. Så reiste vi til to andre butikker, for både gosj (munngodt/godterier) og litt annet (også kjekt å ha) samt at vi fikk en akkurat passe stor bordgrill av svigermor.

Vel hjemme igjen fant vi hver vår plass midt i sola, og der satt vi å skravlet til det var tid for å fyre opp den nusselige grillen.

Vi ble fem stykker til bords for litt småknask å spise på. Den grillen var veldig veldig kjekk – og med lokk som kan festes – så det kan røykes mat i den også, eller ta den med seg. Det er jo en turgrill. Noe vi ikke har hatt før.

Denne tror jeg at vi kommer til å bruke veldig mye. Veldig kjekk for bare oss to. Lettere å fyre opp den der, enn den store.

 

Vi satt ute og pludret til sola gikk ned, da fyrte vi faktisk opp i ovnen inne, ble brått litt uggete når sola føyk avgårde. Så har disse to andre her spilt av meg nesten alle kronestykkene mine. Svigermor har nå en hel haug med penger etter å ha vunnet, en hel del. Men 31 er kjempemoro å spille. Jeg vant da potten en gang i kveld – så får vel være passe fornøyd 😉

 

Har du spilt kortspillet 31 før?

En dings til ble med hjem også, en Bluetooth spiller med lys og «fontene» den spilte ikke akkurat så veldig høyt, men høyt nok for kos ved bordet til spillingen. Tok en snutt og la ut på Snapchat?en av den. Fin å se på 😉

 

Nå er svigermor i seng, og vi er på tur vi også. I morgen skal svigermor hjem, og alt sammen roer seg ned igjen her hos oss. På bloggen også, har masse fint i vente å lese meg opp på. Når en har besøk så blir det ikke rom for å sitte med en hel del annet. Det er usosialt så det holder 😉 ikke noe koselig for den som besøker antar jeg. He he. Enda vi har tulla fælt på Snapchat. Det syns hun heldigvis er veldig moro. Noe som er gøy for oss også da vi ikke sees hver dag.

 

Uansett, har allerede begynt på et kåseri fra våre påskedager, morsomt å skrive det – for jammen har det ikke manglet på tullete setninger.

 

Håper din påskeaften har vært så fin, som den kunne bli.

Da er den her, påskeaften – i dag skal høna slippes fri, eller var det en annen dag jeg tenkte på da kanskje. Nei det er da vel påskeaften. Store hønedag 😉 skal spørre gemalen jeg, for sikkerhets skyld. Han påstår at han har greie på, høner og kyllinger å sånn. Jeg holder munn. Vil nødig blande meg inn i en manns betraktninger på den biten 😉

Men det er uansett påskeaften. Og i dag skal vi igjen kose oss. Siste hele dagen sammen før svigermor skal hjem. Det går så foooort. Tida, især når en har det moro.

Ute har det tinet godt disse dagene. Min spraylakkerte vår har snart sildret avgårde, og ut i gaten – skapt undring for de til fots. Hvorfor i alle dager er kanten turkis??! He he.

I dag tenker vi oss ut på vift en tur, så skal vi grille litt midt på dagen 🙂 det blir nok veldig koselig. Er så glad for at det ble et så fint vær i påsken. Så det går an å være ute å finne på ting. Hurra for det.

Del 2, med dagens innhold kommer i kveld.

Lag deg en finfin påskeaften 🙂

Del 2 🙂

Del 1 kan du, hvis du vil lese H E R <3

Med mat i magen var vi klare for dagen. Det var sol fra knall blå himmel, og med det fant vi ut at vi skulle flytte en snøhaug – så vi fikk igjen uteplassen vår på fremsiden.

Det ble visst litt av en jobb. Og med tre dårlige rygger tok det litt tid. Men men. Tid hadde vi jo 🙂

Noe smelta. Resten ble måkt vekk litt seinere 🙂

Provisorisk bordplate for anledningen, duk – lys og svigermors sirupskake. Nam nam.

Etter en god stund i sola gikk vi oss en lang tur 🙂 Måtte jo vise frem litt utsikt – til innsikt. He he.

Er nå pent utover her da 🙂

Gikk opp til det nærmeste og høyeste punktet.

Oppi der er det nå hugget ut en hel del, for å gi plass til den nye hovedveien (grøss) for min del haster ikke det noe større å få ferdig, da det snakkes om bom i alle retninger av bygda.

Kald ved 😉

Vel hjemme nøt vi sola en hel del til, før middag. Etter middagen tok vi damene noe godt i stettglasset, mens gemalen tok litt i et midre glass.

Frem med kortstokken og spillet 31. Ikke så veldig moro å spille når man «bare» er to, men veldig moro med tre eller flere. (Poenget er å få summen 31 ut i fra 3 kort på hånda av samme slag)

Igjen litt dagbok preget, men det blir det rett og slett – når en har en god del annet å ta seg til. Det skravles og skjer noe nesten hele tiden. Veldig koselig alt sammen 🙂

Nå er det kvelden på oss. A svigermor selv er i seng, og vi andre er på tur. Nok en fin dag er over. Med masse heder og minner om svigerfar.

I dag var det 1. år siden han gikk bort, veldig fint at vi kunne være sammen denne dagen også. Denne dagen i fjor snødde det. Rart med hva en husker.

I morgen er det påskeaften, og vi har grillmat i tankene. En tur ut på butikken og diverse, kanskje en tur til fots – og ellers nyte sola til det fulle 🙂 Bare nyte og ta ting helt som det faller seg.

Referat kommer på blogg 🙂

Håper du har hatt en fin dag 🙂

#langfredag #påske

Del 1 😉

Dagen er i gang, og sola skinner varm og god over Hadeland. Svigermor har sovet godt (hurra) og både hun og gemalen var på beina før frua…

Er det ikke snodig?! Når søte eldre damer sier at de er trøtte, og anslagsvis kommer til å sove lenge – ja så er de på beina får småfuglene har fått på fjørfrakken sin. Så der lå jeg å druntet, med Ludvik plutselig ved min side – så kommer det fra gangen «er du oppe eeeeel» ja nei det. Snart 😉

(Snille damen hadde med gule tulipaner i går, kjempefine)

Nå ramler og skramler det inne på kjøkkenet. Vi har akkurat fått i oss første ladning kaffe, og de to har gått inn igjen og begynt å finne frem mat. Kjøkkenbenken vår er ikke konstruert for mange kokker, så jeg sitter fortsatt ute i solen. Litt til, snart inn og ordne med det som foregår ved en annen benk 😉 teamwork er bra. Det liker vi.

Når maten er i magen blir det nok litt mer kaffe, før vi kler på oss og tar en tur rundt i nabolaget, og kanskje litt utenfor. Nyte sola som best vi kan 🙂

Forhåpentligvis finner jeg da noen fine objekter å ta bilder av – til kveldens del 2.

Nei nå skramler det fælt her inne, best å avslutte før et eller annet finner veien til gulv. Jeg begynner allerede å få nok inspirasjon, til et påske kåseri å servere her når damen reiser hjem 😉

Lag deg en herlig dag så lenge.

En fin dag, med påfølgende fin kveld rundes av her i brøtte.

 

Siden innlegget før i dag har svigermor ankommet, vi har fått mat i magene – og lekt oss med Snapchat. Svigermor begynner å bli en kløpper på Snapchat altså, og det er veldig moro å se på. Nå er damen plassert trygt i seng, og vi skal finne våre vi også. Lade batterier til en ny fin dag 😉

 

Blir en kort oppdatering fra meg, men i morgen skal vi ut på tokt – så det kommer mer. Mye mer 😉 som vanlig er det litt stille før stormene. Denne fredagen er og blir jo også lengre?! He he. Tørt.

 

En god natt ønskes fra

Kåseri om torsdagens start.

Det var skjærtorsdag i huset, og den dagen svigermor skulle komma på trammen. Frua hadde som vanlig svinset rundt seg selv i noen dager, med ønske om å slippe husarbeid mens familiens eldste inntok hjemmet. Den biten så ut til å gå helt etter planen. Helt til…

Nå visste ikke frua lengre, om dette var den skjærende gode torsdagen, eller den skjærende dumme dagen. Dagen var enda for ung til å gjøre opp status.

Noen litt småhektiske dager hadde det vært førut, da malamuten brått ble litt pjusk, men frua var nå optimist på den fronten – trodde at det skulle gå over alle mulige forventninger. Litt stell av sår, og noen medisiner så ut til å begynne å jobbe. Nå skulle da også «bæssmor» komme. Så alt dette her trodde frua skulle gå finfint.

Verre var det vel med gemalen, som kvelden før kom hjem bærende på en del småhosting og nys?!

Skulle dette velte hele påsken?!

Frua så med ett for seg noen dager mer hektiske enn noen andre, sammen med svigermor, pleie av hund – og nå en gemal med hyppige nyse og hostekuler.

Dette kunne rett og slett bli en interessant påskehelg tenkte frua, dette kunne rett og slett bli alt mulig – det kunne nesten gå bra, eller den veien høna sparker 😉

Åsså «Mannesyken» da, den verste av dem alle. Den man helst ikke vil ha i hus, under noen omstendigheter. Frua måtte flire. Det var på alle mulige måter godt ment. Men helt sikker var hun ikke.

Især ikke da hun hadde vasket over alle kjøkken frontene, og endelig dro ut proppen å så seg fornøyd og ferdig. Da samlet gemalen sammen en del plast. Deriblant noen angivelig tomme flasker, med essens til sodastream’en. Det han hadde slurvet med siste gangen han lagde brus var – å sette på korkene………..

Så da han grabbet tak i dem i full fart, for å slenge dem i plastsekken – så var med ett kjøkkenet, fra front til gulv forvandlet til et uvasket og fraflyttet slakteri. Alt som hørtes var lyden av plastkorker som kunne fly!

Akkurat da forsvant fliret til frua. Hun satte bare proppen tilbake i vasken, og satte på krana.. Hun forble taus i dette øyeblikket.

Bjørnene var allerede på tur ut vinterdvale, nå hadde frua mest lyst til å krabbe inn – og overta det lunkne hiet.

Det var bare torsdag, og det var lenge igjen av den. Hun håpte i det lengste, der hun vasket videre – at det bare var noen få utagerende nys..

Fortsettelse følger…. 😉

To be continued…

#påske #humor #ironi #kåseri

Kvelden er her. Den kom så alt for fort nå syns jeg, etter å ha vært meget produktiv – om jeg får si det selv. Men jeg er ikke ferdig, blir jeg noen gang helt ferdig jeg tru?! Eller er jeg en av dem som slår meg til ro med….. noe å tenke på. Jammen fikk jeg det.

Neida. Jeg liker jo å bli ferdig med ting jeg ser for meg at jeg skal gjøre, og jeg planlegger ofte hva. Jeg er en lojal person ovenfor meg selv sånn.

Man drar seg faktisk ubevisst ned også, ved å svikte sine egne ønsker, mål og planer 😉 det liker ikke jeg. Jeg liker meg best helt der oppe. Mitt «oppe» da hvert fall. He he.

(Påsketurister som snart ankommer Gardermoen)

Her blir det nok en tidlig morgendag, med å få unna det resterende – før svigermor ankommer litt utpå dagen. Noen fine dager ligger forhåpentligvis foran oss, selv med litt sårbehandling og ekstra medisiner på muttefutten vår. (Tidligere innlegg i dag)

Nei det er nok lenge siden jeg sluttet å tro, at noe «bare» blir bra! Noe skjer, når en minst venter det. Men jeg kjenner at det tross alt var veldig bra, at vi valgte bort en fjellpåske uten faciliteter i år.

Vi skal være her hjemme, og med det blir det nok ikke stille fra meg her inne heller 😉 Men om det blir like mange oppdateringer – som det ofte kan bli, og blir ellers i hverdagene, nei det er ikke sikkert.

Nå skal jeg tørke over enda litt til før jeg tar kvelden, i morgen gjenstår «bare» gulvene, så dette blir så bra som det får blitt 🙂

Håper du har en finfin kveld 🙂

Hei igjen ♣

Denne dagen begynner nå så smått å føles litt seig, litt som den vaffelrøre “deigen” jeg satte her om dagen. Dagen har vært lang, og enda er det en del igjen. Skulle nesten tro det var Langfredag (ha ha) Formiddagen dreide seg så mye om Ludvik, at jeg nå ser at vi har glemt noen ting på butikken. Nå kom ikke det akkurat som noe sjokk heller, selv med lapp greier vi alltids å glemme noe – men det er nå alltids litt ergerlig å glemme noe når det nå er stengt et par dager. Får tru vi greier oss uten til lørdag. Bare å stokke om på noen planlagte middager så går nok det også.

Ludvik har (bank i bordet) greid å holde seg unna såret sitt, men å tro på miraklenes tid er jeg ferdig med. Men for å komme med en ørliten oppdatering så har han vært en særdeles rolig og kosete fyr, i dag også. Så lenge han greier å holde seg unna, så alven får virka så får medisinen innabords gjøre resten. Ikke så lett alt som kan skje en hund. Det synes muligens litt lettere å si til barn at de ikke skal røre sår, og ikke minst hvorfor, forklaringer er bra 😉

Dette var utsikten før i dag, og det er den enda. Kost meg maks i solveggen mens Ludvik har sovet. Kunne sikkert sovnet selv også, men lot det være – isteden har jeg blitt helt hekta på et ord kryss spill på brettet mitt. Så mens jeg har spilt og kost meg i sola så har det gitt avkasting. Jeg har allerede fått farge =) Hurra. Jeg er en av de “heldige” som lett får farge i sola, joda, med smørning. Eller krem da. Jeg har enda “knestrømper” etter fjorårets moro, noe gemalen hadde det særdeles moro med i vinter. Det ser visst litt rart ut med brunfarge fra tærne og opp til knærne midtvinters. Men da har jeg noe å bygge videre på denne sommeren 😉

Igjen ble dette et type dagbok notat, og igjen beklager jeg at bokomtalen ikke har nådd frem. Men hvis du venter spent på den, så kan jeg i alle fall love deg at den kommer. Alt for morsom bok til å gå glipp av for likesinnede bokelskere. Omtalen er nesten ferdig, så kanskje jeg får tid mellom vaskefilla og støvtørken i løpet av kvelden?! Nå skal jeg hvert fall spise litt, og vaske litt sammen med den gule kula inn i solnedgangen, så romantisk at jeg vet nesten ikke hvor jeg skal gjøre av meg altså 😉 Men jeg har planer om å være så produktiv, at ingen vil tro det. He he, begynte i går, men det ble jo ikke så bra =)

Håper du har en fin dag så langt, blogges senere i kveld 😉

  

Onsdagen er i full gang. Her også. Her startet den noe tidligere enn vanlig, etter en kortere natt enn vanlig – for å rekke alt vi plutselig måtte rekke, med gårsdagens oppdagelse.

Gemalen er nå på vei til sin siste sistetur før noen fridager. Vi hadde «bare» butikken på agendaen før han dro. Helt ut av det blå måtte vi nå også presse inn et lite veterinærbesøk – og ikke minst apoteket.

Jeg skrev i går kveld at han ikke kom til såret med bakbeinet. Vel, det viste seg å være en bløff uten like. Akkurat da pysjen var på, og siste steget over dørstokken til soverommet skulle tas – så strakk det nok litt i såret. Og på et millisekund var det hele blødende igjen. Så det ble en senere natt på oss, mer rensing måtte til.

Før vi dro til veterinæren var vi bare lei oss. Hvordan i alle dager skal dette her gå?! Mitt håp var at han ikke kom til selv, da skulle det jo fått gå bra, helt av seg selv. Men så lenge han kommer til – så føler vi oss bittelitt maktesløse. Sokk fungerer ikke, den vil aldri i verden få være i fred. Vi så for oss at vi måtte kneble bakbeina på vår venn, men vi får prøve t-skjorte isteden.

Litt mer håp da vi kom ut igjen. Får ikke sakt det nok, vår veterinær er helt fantastisk.

På apoteket er man sjelden alene en slik dag, det er helligdager på gang – og i forkant av slike tar nok veldig mange en siste titt i medisinskapene sine. He he. Så også rundt her. Men jeg kom da til, og kom ut igjen med en bærepose med Ludvik’s navn på. Samt to kremer til mine egne tørre hender.

Vi kom oss på butikken, fikk handlet – samt hjulpet en eldre dame i nød med litt strøm, så damen med passasjer kom seg hjem også 😉 ikke så greit når bilen ikke vil derifra. Men en liten strømforsyning fra Jippi fikk den lille bil i gang.

Vel hjemme igjen var det å pakke ut, servere Ludvik et nydelig smørbrød av 2 piller. Halvannen koloss av den nye. Av typen knall, knall rosa. Så en halv til av den «dritten» han allerede går på – som igjen er roten til at alt sammen har blitt så mye enklere å få. Men vi kan ikke slutte med den heller, for det går ut over hovedondet. Så vi må bare ta en episode om gangen, prøve å unngå enda mer muligheter. Til den kjedeligste dagen av dem alle kommer. Vi har håpet om at det enda er veldig lenge til, og at vi greier å la han få være hund uten at det går ut over huden.

Etter at smørbrødet var i magen var det tid for rens og salve. Ludvik er en enestående fyr. Litt leverpostei i «kong» så kan vi gjøre hva pokker vi vil. Så nå får vi tru at han blir litt trøtt, så såret kan få være i fred 🙂

Så sånn var formiddagen her. Nå blir det å slappe av litt før jeg setter i gang med resten av min plan. Husarbeid er gøy altså. He he. Men det er veldig herlig når det er gjort.

Ble litt dagbok her i går og i dag, men sånn blir det fort når ting skjer. Mister litt fokus på moro og andre ting 🙂 Så det får gå. Snur forhåpentligvis snart igjen dette her. I morgen kommer svigermor og blir med på moroa, det blir bra.

For deg som ventet spent på en bokomtale i dag, jeg legger meg paddeflat (?) for at jeg ikke har rukket å få den ferdig. Du skjønner…

Denne dagen har igjen vært litt av en dag. Rettere sakt kveld. Jeg fikk gjort en del av det jeg hadde planer for, men utover ettermiddagen fant jeg brått ut – hvorfor det ikke var noe futt i mutten våres, som jeg nevnte før i dag kanskje hadde tatt påskeferie?!

Under en kosestund så jeg, at pelsen var rød over ryggen. Æsjameg. Hadde han klort seg nådda. Så jeg tok en liten undersøkelse – og jeg fant, jeg fant. Passe stort og blødende sår, og en tjukk skurv av størknet verk rett ved siden av.

Gemalen var jo på jobb, så jeg fikk halset mutter ned hit. Så vi kunne være to om overnevnte kasus. Den ene lokket med leverpostei, mens den andre fikk renset og klippet pels. Fikk kontakt med veterinæren, så her blir det en bitteliten medisinsk påske. Helt sånn plutselig.

** Han har nok «lekt på seg» et sår i moro med ene nabohunden her om kvelden. Som det da har gått betennelse i. Han har en liten bestekompis noen hus unna. Under all pels og ull har vi da ikke sett hva som har foregått, så det har fått kost seg noen dager. Helt til han rullet på den harde snøen ute, så ene skurven ble røsket av **

Jeg pustet lettet ut, igjen. Påsken står jo rett foran døra, og jeg så bare helligdager foran meg. Veterinæren her i bygda er bare e n e s t å e n d e! Noe annet ord passer ikke, enestående er ikke nok det heller.

Heldigvis da, så får han ikke et eneste bein bakpå der. Så slipper nok å styre med både skjerm, eller sokker. Det er en glede i seg selv det. Det er ikke videre moro for noen å styre med. Så får tru at dette går fint over om kun kort tid. Sett det verre i løpet av alle årene med polarhund.

Det var kvelden her i hus. Har du hund, eller katt også for den del – så skjønner du nok fort at slikt «stell» fort kan ta sin tid 🙂

Nå er gemalen hjemme, og vi skal ut på kveldsturen vår. Håper du har hatt en fin kveld – og at natta blir god.