Kvelden er her igjen, med litt kjøligere tilstander. Selv om det er helt herlige dager vi opplever så er jeg litt glad for at nettene kommer også, og nå ser det ut til at vi har «knekt koden» på anlegget inne, så det ble aldri varmere enn 28 inne i dag – men det ble det jammen meg på andre siden av veggen.

I morgen tenker jeg at vi får trykke på den funksjonen på anlegget litt før, så kanskje gradene stopper litt før også 😉 Blir spennende å se. Kunne nok tenkt meg at det holdt seg på en 22-23 grader innendørs denne sommeren også, da stortrives jeg inne – når man tar kvelden.

Tidligere i dag kom jeg på at vi faktisk har en kjølematte, kjøpte den til Ludvik for 2 år siden – men han viser ingen interesse for den i det hele tatt, så jeg la den i senga mi jeg – og der tror jeg jammen den får ligge også. Hehe.

 Gikk du glipp av det usponsede tipset til avkjøling –
for deg selv eller pelsvennen din så les bare
H E R =))

Med det ligger det kanskje an til en bedre natts søvn. Da er kanskje frua mer «spretten» i morgen?! Skal ikke skryte på meg så mye sprett, men litt mer humor i og mellom linjene er aldri feil. Blir ikke så mye humor av å jogge mellom sol og skygge, drikke masse og av og til spise litt. Samt vaske og henge opp en og annen av gemalens sokker etter vask. Hehe.

Men jeg nyter, bevares 🙂 Nyter dette mirakelet av en sommer vi får servert.

Nå er gemalen på tur hjem, og jammen rekker han å trille innom å få hentet den pakka jeg ikke fikk hentet før i dag. Systemene er oppe igjen der i alle fall – leste det på nettet tidligere i kveld, og at det har vært både nedetid og utfordringer mange steder…

Hurra for det, nå gjenstår det bare å få avtalt utkjøring på den andre pakken hos den andre postleverandøren nå så – takviften, så blir det så bra som det får blitt. Får vi tru 😉

Lag deg en så fin kveld som mulig videre.
I morgen venter mer sol, vi jogger med freske fraspark inn i JUNI måned, og fredagsmodus.

 Ikke sponset tips..

Noen ganger er frua så lite «pålogget» som det går an 😉Hvor lenge har vi hatt det godt og varmt nå?! En måned?! I dag. Ja akkurat i dag kom frua på at «jammen, vi har jo kjølematte for pokker»

For to år siden, da Ludvik kunne løftes opp på armen hadde vi også noen veldig fine og ikke minst varme sommerdager, så da kjøpte jeg en kjølematte til gutten vår.

Den har en del kuler i seg, som blir til kjølende gel når matten legges i vann noen minutter. Tørker fort utenpå, forholder seg kjølende «inni» hurra.

Den kostet noen kroner i denne størrelsen, nok til at når Ludvik fant ut at den der var mye morsommere å leke med, å tygge litt på – enn å ligge på, så ble den konfiskert i påvente av at han skulle bli ferdig med å bite på tingene han fikk ned til seg.

I fjor slapp vi å tenke så langt. Fjorårets sommer foregikk som før nevnt en tirsdag, og det var i grunn det hele, så matten har blitt glemt litt. Før i dag da altså.

Matten kan brukes av både folk og dyr, jeg la den i vann før i dag, men Ludvik bryr seg visst ikke om den nå. Såvidt hatt det ene bakbeinet på den – så her øyner frua håp til natten. Vil ikke han bruke den i natt, så havner den i senga mi 😉 noe å ha under leggene det tenker jeg.

Den blir ikke iskald som en ispose, men kjølig, og denne holder seg kald i opp til 5 dager, da er det bare å dynke den i vann igjen – klar til neste 5 dager. Omatt å omatt.

 Et tips til deg også kanskje?!
Fåes kjøpt eller bestilt der hundeutstyr er å finne, finnes såvidt jeg vet i 3 eller 4 størrelser. Denne her er vel nest største om jeg ikke husker feil. Litt usikker der faktisk. Kan måle om noen lurer.

Uansett vel verdt de kronene, om en ønsker seg det litt svalere. Jeg kan vel takke den for at jeg akkurat nå makter å sitte på terrassen 🙂 Det er 50 grader blank i terrasse / stueveggen her nå. Phuuui.

#ikkesponset #kjølematte #hund #hundeutstyr         

Ny dag, mer sol 🌞

Frua jubler i sitt stille sinn over alt godværet, selv om nattesøvnen får seg en knekk – og med det også frua. Jeg liker sola, liker varmen – men alt her i verden har vel en eller flere bivirkninger. Så det gjelder å gardere seg best mulig. I dag har vi prøvd noe nytt på varme/kjøleanlegget i huset, så får vi se om dette gjør susen. Første sommeren vi har vært nødt til å eksperimentere faktisk. Har ikke vært nødt til å sette oss inn i alle funksjonene – så med det er vi er da jammen heldige med denne sommeren.

Selv om jeg måtte zoome litt på bildet fra kveldsturen i går så ser en godt varmedisen over fjorden.

Lufta er utrolig varm nå om ettermiddagene og kveldene, noe vi merker like godt på kveldsturene. Vi går så sent som mulig så Ludvik skal få utbytte av det.

Sjekker asfalten før vi går. Det er en bare nødt til å gjøre nå, på dagtid er det uansett for varmt for han å gå nå, men det henger i utover kvelden også. Tips til deg som kanskje ikke har tenkt over det. Brannsår / såre poter er ingenting å trakte etter 😉 Det er vondt og kjedelig. Like greit å unngå det.

Tips 😉 Sjekk asfalten, og så skulle jeg ønske at det var helt unødvendig å legge til, at ingen barn eller dyr bør sitte igjen i bilen nå om dagen – ikke overlates til seg selv i det hele tatt nå som det er så varmt!

Men alle er nok ikke fornøyde nå heller. Det finnes jo mange av de som skyr sola også, en del tåler den ikke heller – så da får vel kanskje trøsten være at vi hadde en veldig lang og kald vinter?! Deler bra på været i år syns jeg. Hehe.

Vi har hatt en helt herlig måned, og vi seiler inn i Juni – i medvind på værfronten.

Tror kanskje det har blitt for hett for posten også i dag?! Var en tur på butikken nå for å hente en pakke, men det kunne jeg bare glemme – alt av systemer er visst nede i hele landet fikk jeg beskjed om?! Så da får jeg bare vente da.

Er ikke noe bedre hos den andre postleverandøren heller. Fikk mail om at jeg kunne avtale utkjøring av en pakke – vifta tror vi. Men kommer ikke videre i systemet for å få dette i orden.

Så her får en atter en gang finne krukka merket med «tålmodighet» og smøre seg inn med den. Hehe.

Sender uansett en liten tanke til alle de med jobben sin ute i felten i disse dager, ta vare på dere selv i varmen 🙂 Oppdaterer innlegget med at veldig mange systemer ligger nede akkurat nå, ikke bare hos postleverandører, men mange andre steder også – kanskje skyldes det streiken? Varmen? Begge deler? Den som venter får se. Går vel i orden igjen snart får en tru.. He he he.

Ble mye sol og varme i denne oppdateringen, men tror vel dette angår veldig mange – været og dets pluss og minus sider. Hehe.

En ting er hvert fall sikkert. Denna frua skal nyte det så langt det går i dag også, og forhåpentligvis få gjort noe fornuftig i heten 🙂 Akkurat nå er det en sval og god bris her, håper den blir med resten av dagen også. Da er det godt altså.

Lag deg en så fin dag som mulig så lenge.

#sol #varme #sommer #dataproblem        

Ja, hva skal man si. Kvelden er her igjen – enkelt og greit. Og hva har så frua på hjertet denne kvelden?! Veldig lite….egentlig 😉

Kort fortalt har denne dagen vært heit, varmere enn varmest. Rekorder er slått, og frua nærmer seg så smått vater igjen nå her ute på terrassen. Du som har frua på snap har nok sett at selv jeg måtte ta et par «timeout» seanser inne i ettermiddag. Det ble rett og slett bittelitt for mye av det gode i perioder.

Har ikke maktet å lese en side i boka mi en gang, også jeg da som holder på med en så god bok nå, gleder meg til å skrive om den, og den etter. Det kommer 🙂

Klager overhodet ikke på finværet og sola, vi får det ikke finere enn det er nå. Men med alt har en bakside, og nå er den at lufta har vært veldig varm, het – og ikke minst tett i dag. Kunne med fordel kommet en grei skvett regn til natta, før finværet kunne dukket opp igjen i morgen. Men intet regn i sikte hverken i natt eller neste uke. He he. Luksusproblem som jeg nekter å klage over. He he.

Nå er det så en ser varmedisen over fjorden her.

 

Om en times tid er gemalen hjemme igjen fra sistetur, så da blir det nok kveldstur om et par timer – før det blir å slippe varmen ut på laderommet før natta.

Det er en ærlig sak nå, at jeg ser frem til den takviften til soverommet kommer. Første året vi har en så lang og herlig periode. Blitt vant til det nå. Hihi. Men jo lengre den viften venter med å dukke opp – jo lengre har vi vel finværet si. Hehe. Så fort den er montert så kommer vel regnet?! Gliiiiis. Er i så fall veldig typisk.

Lite spennende som har skjedd her i dag altså, satser på hyss og sprell i morgen. Lag deg en så fin kveld som mulig.

God morgen der ute.

Nok et lite morgen notat i kjent dagbok stil serveres fra frua, med hodet opp og beina ned er dagen i gang med en kaffekopp ute på terrassen. I det nære høres både fuglene og spikerpistoler.

En garasje blir til over veien – ja hos dem som skulle hatt dette enorme lasset med belegningsstein som jeg skrev om fredagen før pinseaften vettu. He he he. Fikk du ikke med deg den latterkrampen det ble, så kan du lese om det i linken under her:

Over stokk og stein =))

P.s. Alt sammen ligger urørt på en tredje innblandet tomt fremdeles, he he he.

Apropos fugler så mates småfuglene enda her hos oss. Pleier å stoppe matingen sakte men sikkert når snøen går, men for første gang den tiden vi har bodd her så er Dompapen med sine små innom huset to helt ville ganger om dagen – så da hadde vi ikke hjerte til å avslutte. De sier i fra når det er tomt for å si det sånn. Hehe.

Dompapen er den flotteste småfugl jeg vet om, så når den endelig viser seg frem så mater frua, de spiser oss ikke akkurat ut av huset, så de får spise så lenge de vil. Blir det mating hele året – ja så får det bare bli det. Begynner å bli så tett med hus her nå, at jeg vil gjerne at de fortsetter å komme hit.

Denne onsdagen, er i følge avisen meldt å bli enda varmere enn de foregående dagene. Gradestokken skal passere 30.

Du som har fulgt meg en stund vet nok at jeg liker både sola og varmen, jeg ville aldri finne på å klage på den og det. Det var jo dette vi ventet så inderlig på tidligere i år. Mange av oss skrev innlegg opp og ned om at våren og varmen måtte komme snaaaart, så ble vi hørt. Vi har blitt hørt – og det til gagns, så da skal jeg holde smatten 😉

Men at jeg i mitt veldig stille sinn nå tenker, at det holder med økning av grader en liten stund – så ikke hele sommeren foregår akkurat nå, må jeg få lov til å tenke. Hehe. Jeg håper jo at vi har 3 veldig flotte måneder foran oss, og at ikke fellesferien regner helt vekk. Så med en veldig flott mai kan det nå få lov til å regne noen netter, sier netter jeg – for jeg vil som mange andre ha et «Kinderegg» regn om natten, sol om dagen og gyldne kropper til Olsok. He he he.

Finværet trekker oss ut på mange andre morsomme ting enn blogg, det er i alle fall helt sikkert. Været nytes over hele fjøla – og det skal frua også.

Hvis du leste innlegget om Kunstnerdalen #4 – Shopping, som jeg delte i går – så skjedde det en liten feil der. Frua glemte å legge til bildet av trollet. (Yiiiiikes) Så det er nå på plass. Hurra, bildet og innlegg kan du se via linken under her.

Kunstnerdalen #4 – Shopping =)

Ha en herlig dag der du er. Mer kommer herifra senere i dag.
Nå skal jeg nyte kaffekoppen, og lese hva du har skrevet
😉

Hei på deg 🙂 Kvelden er her igjen – og nok en produktiv dag får sin ende. Veldig glad når jeg føler jeg får gjort det jeg ønsker med dage. Ikke alltid det blir sånn, så setter vel enda mer pris på de dagene det går. Hurra for de.

I dag har det vært en veldig varm og trykkende stemning i været. Sola har vært veldig av og på, følelsen av at tordenvær er på gang har ligget over oss i hele dag. Nesten så jeg håper at det slår til snart. Jeg liker tordenvær jeg da, bare det ikke er helt innpå så det er fare for noe. Litt lengre unna er jeg en av de som sitter klistret til vindusruta – eller aller helst ute. Tordenvær er litt magisk syns jeg.

Ute har Ludvik og jeg på tross av trykkende vær oppholdt oss. Han nær sakt hele dagen, mens jeg har jogget frem og tilbake mellom oppgavene jeg hadde på tapeten min. Alltids noe som skal gjøres, eller som jeg ønsker å få gjort. Ukene med godvær har utsatt veldig mange oppgaver.

I går var vi som før skrevet på Gjøvik. Gikk du glipp av det humoristiske lange innlegget sent i går kveld så kan du lese det her:

«Skjellettselfie og en burger takk»

I løpet av kvelden i går fikk frua seg en ny venn. En kliss ny liten hvit pelskledd venn. Jeg har det med å finne meg venner over og under hver en busk.

De snakker ikke alltid så innmari mye da men, må en snakke hele tiden da?! Hehe. Eller, jeg kan fint stå for snakkinga helt selv jeg. He he. Null problem, her går det fint an å kaste på en utgått tiøring på kverna – så rekker det for hele dagen. En femmer varer nesten evig 😉 hujedamej!

Denne sier som sakt ikke mye, men det er en fin liten venn som skal få stå på hylla sammen med likesinnede. Denne frua blir aldri for gammel for bamser. Aldri.

I mitt lille hode er det ingenting som heter å bli for gammel for noe, i det øyeblikket man mener at man er for gammel for noe – ja da har en jo utdatert seg selv litt da tenker jeg. Tenker og snakker seg selv litt nedover. Og det vil jeg ikke!

Tidligere i kveld ble jeg var av enda en liten venn, på veggen. Hva heter denne montru?! Veldig pen. Hårete hode, og sorte prikker på vingene. Pen å se på.

Sa i grunn ikke så mye denne her heller. Har jeg fått en ny vane for å finne tause venner tro?! Hehe.

For deg som husker – og kanskje så på «Casino» når det gikk på TV?! Det var et veldig morsomt konkurranse program med Flatland i spissen på det glade 90 tallet. For deg som husker det da, så begynner altså frua å få en del «Tause Birgitte» venner rundt seg. He he he.

Pssst. Mens jeg er inne på «Casino» da, så kan jeg personlig legge til at toastmasteren da vi giftet oss, var ingen andre enn selveste «Haugen i bua» så vet du det også 😉 Ikke et kjedelig bryllup med andre ord. Hihi. Det kan jeg fortelle om senere. Nærmere bryllupsdag senere. Hehe.

Ja ja, om en stund nå, så kommer gemalen hjem fra sin sistetur, og da er det kveldstur og natta igjen her i brøtte.

Nok en fin dag får sin ende. Håper din har vært like god. Lag deg en så fin kveld og natt som mulig.

Del 1 – Oppstart..

Del 2 – Lauvlia..

Del 3 – Hagan..

Del 4 – Dette innlegget.

Shopping i Kunstnerdalen.

Nå har du snart lest deg igjennom hele dagen min på tur. Den 24. Mai var fortsatt en fin dag. Og på tampen av denne serien av innlegg vil jeg vise frem hva som ble med frua hjem. Det var ikke så veldig mye, men det tok sin plass (og kvinne) å få med seg på bussen og over Noresundfjellet. Hehe.

Vi kom som tidligere nevnt først frem til «Lauvlia» Theodor Kittelsens hjem. Og der kan man handle reproduksjoner, kopier av leker Kittelsen lagde, bøker, og en hel del annet med de kjente maleriene påtrykt. Jeg ønsket meg først og fremst et minne, samt noe jeg kunne bruke – og da landet jeg på disse 3 ting.

Et handlenett i stoff med Trollet påsydd. En notatbok med det samme trollet, og en vaskeklut – også med trollet. Trollunger må ha troll si. Hehe.

Vi lunsjet ved Eggedal Brukstue (nydelig mat) veldig fin atmosfære og blid betjening. Eggedal Brukstue er også hotell, så der kan man fint på på ett av de fine rommene med artige navn. Siden vi var så mange, så fikk vi kikke inn og bruke toalettet på ett av rommene når det ble kø nede.

Eggedal Borgerstue har også et skattekammer av et loft. Etter maten tittet vi oppom «Mormors loft» en butikk med gammelt og nytt interiør, smykker, kobberprodukter og andre veldig fine ting.

Jeg handlet ingenting der oppe, men i turistbutikken ved siden av derimot, på vei tilbake til bussen – der fant frua to ting hun ikke kunne gå i fra. Lot seg ikke gjøre å forsøke en gang.

Det første en håndblåst julekule i glass på stativ. Motivet er håndmalt – og det er bildet «Soria Moria» som Kittelsen malte. Den var så fin og prisen var helt innafor.

Den andre tingen jeg ikke kunne gå forbi var en lyslykt. Lenge har jeg lett etter en stor lyslykt til overkommelig pris, og jammen gikk jeg jo rett på en.

Etterpå viste det seg at flere av damene hadde sett den, og kunne tenkt seg den – men ettersom det var et snart nedbrent kubbelys i den trodde de, at den var en del av butikkens eget interiør. Jeg så prislappen og bar den med meg til smil og flir. Ja, vi var jo tross alt på en dagstur på buss, og det var altså ingen liten lykt med glassruter jeg ville ha med meg – på humpete grusveier og over fjell og daler. He he.

Er den ikke fin?! 😉

Siste stopp på turen var «Hagan» Christian Skredsvig?s hjem. Der ble vi som nevnt guidet av oldebarnet, og i butikken der så frua et troll – nær identisk med trollet Kittelsen malte. Nå liker jeg jo Kittelsens motiver så godt – at jeg kunne ikke få forbi trollet. Og den energiske damen jeg handlet det av var ikke bare kunstneren selv, men i tillegg Skrevigs barnebarn. Hvor moro var ikke det da?!

Så det ble noen shopping øyeblikk på turen også, og jeg er allerede veldig glad i disse tingene. Alle på hver sin måte, men at jeg fikk meg til å bære med meg en «gylden halvmeter» lyslykt, den slår foreløpig «kaka» for min del. He he. Den tok over et sete alene i bussen, så bra for meg da – som jo hadde hele 3 seter for meg selv helt bakerst 😉

Med det er en dagstur a? 4 innlegg slutt. Det var en superherlig dag med masse masse moro. Slik jeg liker det, og trenger å ha det rundt meg – gøy.

Som vanlig greier ikke frua å gjennomføre en dag uten klønerier – ei heller ikke denne. Så det kommer nok et «bloopers» innlegg fra turen også, samt at jeg skal prøve å lage et story innlegg med noen flere av bildene. Tiden vil vise hva det skal bli. Haster ikke si 😉

#kunstnerdalen #shopping #ikkesponset #eggedal #utflukt #historie #historielag                  

Tittei…

En ny dag er i full gang. Hurra for en ny solrik dag.

Etter gårsdagens skjelettselfie og burger seanse
– et humoristisk og ikke det spor negativt ladet innlegg med litt lengde på – om gårsdagen... er frua faktisk en liten smule sliten, men det har jeg slettes ikke tid til. I dag er det en ny dag – med nye oppgaver og kliss nye blogginnlegg 😉

Det er nå noe med det, nå er ikke akkurat denne bloggen så veldig gammel – men blogg har vært en del av frua i 10 år når vi kommer til oktober. Litt mer fast de siste årene, det skal sies. Nesten snodig hvordan en blogg liksom kommer innunder huden på en, som å referere om dager og hendelser til naboer. Jeg liker den og det.

Jeg er en av mange mange her inne som liker å skrive, liker å fortelle på min egen humoristiske måte.

Min verden byr ikke på alt for mye topp blogger stoff, jeg ser ikke på den som rosablogg, den er mer lilla da det innimellom kan dukke opp både rosa og blått stoff – som blir lilla til sammen. Snakker ikke politiske farger her nå Hehe. Mitt hjørne av verden er kronisk, og med en selvkomponert oppgave om å få noe konstruktivt ut av hver eneste dag. Minst en nyttig oppgave som jeg får innmari god samvittighet for, og sammen med det jeg ha det moro. En del skjer nesten helt av seg selv, ved å være notorisk klønete blir det jo i utgangspunktet aldri helt kjedelig rundt meg. Og selv om jeg nok kan bli irritert på meg selv i «gjerningsøyeblikket» så gir det andre rundt meg smil og glede – og det er jo aldri feil.

På dårlige dager tvinger jeg meg selv til å finne på noe moro. Jeg takler både smerter og utfordringer mye bedre med humor. Vi er ulike alle sammen, og dette er min måte.

I dag er en ny dag, og oppgaver skal løses. Hva som eventuelt måtte kunne, skulle skje får tiden vise.

Lag deg en så fin dag som mulig så lenge.

Kvelden er her igjen, og vi er hjemme igjen etter en kveld på samlebånd. Vi rykker stadig fremover i køen på et samlebånd nær sakt over alt snart.

Etter en fin formiddag med besøk la vi avgårde retning Gjøvik i god tid. Mutter skulle passe lille mutte gutt, mens jeg skulle få tatt «skjelettMRselfie» av nakke og begge skuldre – og som sakt så gjort. Møtte opp til rett tid vi, og med en bunke papirer i neven labbet vi nedover i retning «gamp»

Digger de dyre betegnelsene hos Aleris altså. Gul hest skulle jeg vente ved. Så vi fant «gampen» satte oss ned og frua begynte å krysse, streke og tegne på arkene hun hadde fått (mye morsommere å skrive med meg som tredjepart. Ha ha)

Etter en liten stund ble jeg hanket inn, nå hadde jeg tatt av av og lagt igjen alt av ringer, 4 sett øredobber, og armbåndene hjemme (erfaring) så det var bare å hekte av «juropphenget» så var jeg klar for fotoshoot.

Da jeg kom inn i «trommelrommet» gikk en annen dør igjen bak meg, den forrige var ferdig – når var det min tur til å «ligge planken»

Og det var ca akkurat da at jeg fikk en ørliten bekymret nyve i pannen, for foran benken sto det en veldig liten og sped krakk. Frua har tatt MR flere ganger før, men den krakken greier jeg visst å glemme mellom hver gang. På og avstigning til «brettet» haaau. Den virker så sped den krakken, veldig usikkert om det lar seg gjøre å gå catwalk stil opp og ned den, selv i sokker.

Med litt lett rødme i kinnene, en litt usikker latter og armer og bein i fri flyt kom frua seg omsider opp på «planken» bare for å beskjed om at hun hadde lagt seg pent ned – for langt ned. Så mer armer og bein, følelsen av å trille av hvert sekund som helst (sensur) så kom jeg meg høyere opp.

Nakken skulle nemlig oppi en typ «kakeform» men med et lettelsens sukk kom jeg meg da på plass. Fikk en propp til hvert øre, øreklokker uten musikk, og så fort jeg hadde fått alt dette på plass i en h…fart fikk jeg et slags gitter festet over ansiktet uten noen som helst forvarsel. «Dette er ikke for folk med klaustrofobi» gliste jeg. -«Nei du kan så si» sa damen, fikk den SOS dingsen i hendene – og så kjørte brettet meg inn i tunnelen. Her går vi på samlebånd med dårlig tid tenkte frua.

Inni der kakla jeg for meg selv en ti minutters tid før jeg fikk se lyset igjen et halv sekund. Av med alle remedier, nye remedier for høyre skulder, men da måtte jeg holde igjen damen litt med et lite spørsmål om å få en pute under knærne. Litt hard den benken altså.

Inn igjen. Nye ti minutters kakling, hamring og dunking. Ut, flytte alle greier over til venstre skulder – inn igjen. Og det var da tårene såvidt trillet litt på frua. Den skulderen er så vond, og i en bestemt og klemt stilling, rak arm og med noe merkelig på innsiden av den – ble de nye ti minuttene litt lange. Men etter 45 minutter var jeg ferdig. Hurra hurra.

Kjapt og greit utført. Fornøyd frue, noen glis rikere.

Men da var frua også så stiv at hun et lite øyeblikk lurte på om de hadde prekestol på stedet, men så fort damen hadde tatt vekk alt av greier og snudd ryggen til – så greide jeg på et høyst ufeministisk vis å stable meg både opp – og ned krakken.

Så fort jeg var inne på rommet for å få på «juropphenget» var neste person på vei inn.

Vel ute var vi begge sultne, så vi tenkte å stoppe for en liten burger på «kjempedonald» eller McDonalds da om du vil, som sakt så gjort. Nok en gang et samlebånd – i en rasende fart. Blei nesten stresset bare ved å stå i køen – alle som bestilte visste innmari godt hva de skulle ha, men vi da. Vi kommer fra Jevnaker. Her er ingen «kjempedonald» BurgerKing eller noe sånt. Vi har «Jafs» vi, og der har mannen tid til å prate med oss de ytterst sjeldne gangene vi er innom.

Lenge siden jeg har følt meg gammel, men akkurat i den køen følte jeg meg rimelig uttafor. Helt til jeg husket hva jeg ville ha. Jeg ville ha sånn «whooper junior cheese» og remjet ut med min lett gatemix dialekt hva ønsket var – bare for å få i retur at det har dem på Burgerking. Javel ja, så det var der vi var sist da antakeligvis. Og jeg liker den, tror jeg. Litt usikker – for jeg har virkelig ikke peiling på burgere lengre, og disse stedene synes å snu opp ned på menykartet annethvert jubelår for å forvirre en stakkar enda mer med nyoppfunnede navn på – burger! Men mannen var grei nok – han trodde han visste hva jeg ville ha – og jeg stolte på han. Hele cluet er majones. Gemalen er en lettere type, så han fikk bestilt ønsket sitt med en gang. Betale, svisj – neste.

Vi trakk oss unna et øyeblikk mens folk halset hit og dit, jeg har jobbet på et like stressende sted en gang i tiden – men nå kjentes det veldig lenge siden.

Da brettet vårt var ferdig fant vi bord og slo oss ned. Gemalen var over sin burger ganske fort, mens jeg registrerte at jeg hadde fått en liten boks majones. Nå var vel kanskje tanken min at den majonesen skulle kosa seg verre mellom brødstykkene. Anslagsvis mellom litt kjøtt, salat og ost. Vel brødet var der, kjøttet og osten var der – og ketchup. Plenty med ketchup. Ja ja. Så fikk jeg en sånn en. Greit nok. Frua vet råd, tok pommes frites, dytta de i majones og stakk dem inn i burgeren rundt hele – og kosa meg som bare jeg kan.

Etterpå koste vi oss med hver vår «McFlurry» det husket jeg hva var, husker de kom. He he he. Nok en gang fornøyd etter samlebånd runde 2.

Men fant vi første og beste eide bil tilbake til Hadeland, så mutter fikk kommet seg hjem – og Ludvik fikk mor og far tilbake.

Vel hjemme igjen okkuperte jeg badet litt, da skulle alle sett øredobber, armbåndene og ringene på plass – samt halskjedet. Nå var frua lei av å føle seg naken.

Her hjemme har det regnet en skvett i kveld, og det er rått ute, tenker vi får sove godt i natt uansett jeg nå. Litt av en ettermiddag. Ja – å ny venn ble det på meg også. Men den, den skal du få se i morgen.

Fortsatt fin kveld mot natt. Eller, god natt da. Piuuh.

#mr #røntgen #hamburger #humor #ironi #gjøvik #eina #einafjorden           

Ny uke – nye muligheter. Så lyder ordene, det er vel mye i dem også – om en kan se for seg uker som blanke ark, da er det i så fall det 22 i rekken. Hehe.

Her er dagen i gang etter nok en varm natt. Nå kjenner jeg at jeg virkelig gleder meg til å få den takvifta på plass – for i går kveld leste jeg at vi kan være så heldige å få ha dette været til langt ut i juni. Det gleder meg, ❤ -et og og kroppen min, men sjela derimot liker å slappe av og sove i kjøligere omgivelser. En kan jo liksom ikke få alt, både sol om dagen og kjølige netter – så jeg klager ikke. Denne korte våren har jo allerede vært en drømmesommer, og hver dag er litt bonus i forhold til tidligere sommere.

Himmelen viste seg fra en fin side i går kveld også, det ble en fin kveldstur med den utsikten bortover mot Dokka kanten.

Vi slentrer bortover, slik søndagsturer jo skal være. Lite futt i mutten om dagen, varmen gjør sitt på den skrotten også. Han får seg en lunken dusj hver dag nå, og det hjelper på.

Mens vi slentret bortover fikk jeg se en del gatekritt ligge i veien, noen barn øverst i veien har tegnet noe jeg ikke forsto hva skulle være. Sånt synes jeg er koselig å se. Og med ett så tenkte jeg som så, fritt etter mitt eget motto – smil til en ukjent – at jeg skulle forhåpentligvis glede den eller de en liten smule. Pirre nysgjerrigheten litt også kanskje?!

Ved siden av den eller deres tegning skrev jeg «HEI» og med et smilefjes ved siden av. Så leser mor eller far dette her, noe jeg kanskje tviler litt på – men vit at det var meg da 😉 Hehe, og at det var veldig hyggelig ment.

Vel vel. Nå er mandagen i gang som sakt, så blå som den får blitt – ja himmelen hvert fall – og i kveldingen skal jeg avgårde på kroppslig fotoshoot. Det er nok ingen outfits som skal i linsa, men skrotten innenfor. «Innvollshoot» det er muligens et mye bedre ord. Ha ha. Enda bedre – skjelettselfie! Skal ta MR av nakke og skuldre. Frua er veldig spent på hvilken «sekk» utfordringene havner i. Om det blir i den revmatiske «sekken» eller om det har tilkommet noe nytt. For min del er det ikke nytt, slitt med skuldrene siden 2001, men de har blitt vesentlig verre det siste halvannet året – og ironisk nok finnes det ikke et eneste bilde av dem. Ikke at jeg hadde skrytt og hatt det på veggen om jeg hadde hatt noen heller (så tørr humor da)

Tiden vil vise hva resultatet viser, men jeg lover at jeg skal smile pent til fotografen, tulle og fjase som jeg alltid gjør – i slike settinger også. Jeg må jo ha det gøy jeg, og kan jeg få en ukjent til å smile i samme slengen – så gjør det dagen.

Bortsett fra den lille utflukt i kveld så skal dagen nytes, får visst helt ut av det blå litt besøk snart også. Håper du har en finfin dag så langt. Hvordan alt sammen gikk skal du få lese om senere, hvis du vil da 😉